Menu
pizza-toast-3201.jpg

Bruschetta met tomaat en mozzarella

Bruschetta is niets meer dan geroosterde boterhammen met lekkere toppings erop. De ideale manier om oud brood weer nieuw leven in te blazen. In Italië staat het overal op de kaart. Wij maken het graag voor de lunch maar serveren het ook als hapje bij de borrel. Het meest bekende bruschetta recept is denk ik deze bruschetta caprese, oftewel met tomaat en mozzarella. Een allemansvriend want bijna tederen vindt dit lekker. Eigenlijk is het gewoon een pizza boterham, ideaal ook om de kleine gasten mee te verleiden.

Ingrediënten voor 4 personen
12 sneetjes wit brood
120 gr chorizo worst, dunne plakjes gesneden
125 gr mozzarella, in plakken
15 gr verse basilicum
300 gr trostomaatjes (kerstrostomaatjes)
1 el olijfolie
Peper naar smaak

Voor de tomatensaus
400 ml passata
2 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 200 graden.

Breng de passata op smaak met oregano en peper en zout.

Rooster ondertussen kort de sneetjes brood in het broodrooster, zodat ze wat kleur krijgen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes brood erop.

Snijd de chorizoworst in dunne plakjes. Snijd ook de mozzarella in dunne plakken. Bak de tomaatjes (met de steeltjes er nog aan) kort in een koekenpan, een paar minuutjes met wat olijfolie, totdat ze een mooi kleurtje krijgen.

Bestrijk de sneetjes brood met de tomatensaus. Verdeel de chorizo en mozzarella over de sneetjes brood. Leg op elk broodje een paar tomaatjes (wanneer je het leuk vindt als een trosje, zoals op de foto’s). Zet 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de bruschetta’s met wat verse basilicum en versgemalen peper.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan