bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat en mozzarella

Bruschetta is niets meer dan geroosterde boterhammen met lekkere toppings erop. Het is dé ideale manier om oud brood weer nieuw leven in te blazen. In Italië staat het overal op de kaart. Wij maken het graag voor de lunch maar serveren het ook als hapje bij de borrel. Het meest bekende bruschetta recept is denk ik deze bruschetta caprese, oftewel bruschetta met tomaat en mozzarella. Een allemansvriend want bijna tederen vindt dit lekker. Eigenlijk is het gewoon een pizza boterham, ideaal ook om de kleine gasten mee te verleiden. Liever vega? laat de chorizo dan achterwege.

bruschetta met tomaat
pizza toast
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 sneetjes Casino wit
  • 120 gr Chrorizo (dunne plakjes)
  • 200 gr mozzarella
  • 300 gr trostomaatjes
  • 15 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tomatensaus

  • 400 ml passata
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven (electrisch) voor op 200 graden.

  2. Breng de passata op smaak met oregano en peper en zout.

  3. Rooster ondertussen kort de sneetjes brood in het broodrooster, zodat ze wat kleur krijgen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes brood erop.

  4. Snijd de chorizoworst in dunne plakjes. Snijd ook de mozzarella in dunne plakken. Bak de tomaatjes (met de steeltjes er nog aan) kort in een koekenpan, een paar minuutjes met wat olijfolie, totdat ze een mooi kleurtje krijgen.

  5. Bestrijk de sneetjes brood met de tomatensaus. Verdeel de chorizo en mozzarella over de sneetjes brood. Leg op elk broodje een paar tomaatjes (wanneer je het leuk vindt als een trosje, zoals op de foto’s). Zet 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de bruschetta’s met tomaat met wat verse basilicum en versgemalen peper.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.