pumpkin spice latte

Video: Pumpkin spice latte

Heb jij de Pumpkin spice latte van Starbucks wel eens geproefd? Dit razend populaire koffiedrankje staat iedere herfst weer op de kaart. Het is warm, kruidig en ietwat zoet door de pompoen en maple syrup. I love it! Je kan dit thuis heel goed namaken. Het enige nadeel is, dat je pompoenpuree en pumpkin spice kruiden nodig hebt. Twee ingrediënten die je in Amerika in iedere supermarkt kunt kopen, maar die in Nederland wat moeilijker verkrijgbaar zijn. Het recept voor de pumpkin spice kruidenmix deelde ik al eerder op mijn blog. Het is een mix van 2 el kaneel, 2 tl gemalen gember, 2 tl nootmuskaat, 1 tl piment en 2 tl kruidnagel. Maar je zou ook gewoon speculaaskruiden kunnen gebruiken, dit komt aardig in de buurt. Het enige verschil is de piment.

De pompoenpuree is een ander verhaal. Ook dat kan je heel gemakkelijk zelf maken door pompoen te roosteren in de oven en dit vervolgens te pureren. Maar zoveel moeite doen voor één drankje is misschien wat teveel van het goede? (je kan de pompoenpuree eventueel wel invriezen). Daar heb ik een slimme oplossing voor bedacht. Ik maak gewoon een warme pumpkin spice latte smoothie in de blender. Extra voordeel, door de power van de blender krijgt de latte een lekkere schuimlaag. Normaliter maak je dit recept in een steelpannetje op een laag vuur en meng je alles door elkaar. Maar ik gebruik nu warme ingrediënten die ik met 1 druk op de knop fijn maal in mijn Philips blender (ProBlend 6 3D). Ideaal als je gewoon 1 Pumpkin spice latte wil en niet 30 minuten wilt wachten totdat je pompoen geroosterd is. En dan maak ik het extra makkelijk door pompoenblokjes uit de vriezer te gebruiken. Ik heb ze in de herfst altijd in huis, voor het geval ik acute zin krijg in dit recept.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 warme smoothie
1 warme espresso
200 ml warme amandelmelk
1 handje pompoenblokjes uit de vriezer
0,25 tl pumpkin spice mix (of speculaaskruiden)
0,5 tl vanille extract
Scheutje maple syrup

Zo maak je het
Zorg dat de espresso, de amandelmelk en de pompoen warm zijn. Ik heb de amandelmelk en de pompoenblokjes even kort verwarmd in de magnetron. Je zou dit ook in een pannetje kunnen doen.

Doe dit samen met de rest van de ingrediënten in de blender en blend er een gladde smoothie van.

Serveer de pumpkin spice latte smoothie meteen.

PS hij is extra lekker met slagroom

pumpkin spice latte pumpkin spice latte pumpkin spice latte

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Fresh & Easy: Gevulde zoete aardappel uit de oven met chorizo
Diary: Zo ziet een kookdag eruit
Bewaar
1 Comment
  • Jess

    24 november 2017 at 15:28 Beantwoorden

    Hoi, gebruik je gezoete of ongezoete amandelmelk? En ik veronderstel dat het zo lang moet blenden tot er geen stukjes meer inzitten? Groetjes

Plaats een reactie