Menu
Pumpkin-spicemix-1-1-1.jpg

3 x DIY kruidenmix

Zelf een kruidenmix maken is supereasy, dat laat ik je zien in deze DIY. Ik heb 3 DIY kruidenmixen voor jullie verzameld. Ik heb een milde curry kruidenmix gemaakt, een Mexicaanse kruidenmix en een pumpkin spice kruidenmix. Het enige wat je moet doen is de verschillende kruiden en specerijen in huis halen, de hoeveelheden aanhouden en alles door elkaar mengen. En klaar is je DIY kruidenmix. Voor sommige specerijen heb je wel een vijzel nodig, die moet je eerst even fijn kneuzen voordat je ze met de rest van de specerijen mengt. Doe de kruidenmix vervolgens in een leuk potje, zet de naam erop en je hebt er lang plezier van. Ook heel erg leuk om cadeau te doen aan iemand die van lekker koken houdt.

Milde curry kruidenmix

Curry spicemix

Ingrediënten 
2 tl korianderzaad
1 tl gember
1 tl kardemom
1 tl chilivlokken
2 tl kurkuma
0,5 tl cayennepeper
2 tl paprikapoeder

Zo maak je het
Doe de kardemom en het korianderzaad in een vijzel en kneus dit fijn. Meng dit met alle andere specerijen tot één geheel.

Curry spicemix

Pumpkin spice kruidenmix

Pumpkin spicemix

Ingrediënten
2 el kaneel
2 tl gemalen gember
2 tl nootmuskaat
1 tl piment
2 tl kruidnagel

Zo maak je het
Doe de piment en de kruidnagel in een vijzel en kneus het geheel fijn. Rasp de nootmuskaat. Voeg de overige specerijen toe en meng door elkaar.

Pumpkin spicemix

Mexicaanse  kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Ingrediënten
2 tl chilivlokken
2 tl komijn
2 tl oregano
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 tl zout
2 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper

Zo maak je het
Meng alle specerijen door elkaar tot het één geheel is geworden.

Taco spicemix

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan