fbpx
Menu

Weekendbites: Pizza toast met homemade tomatensaus

De titel zegt het al.. Pizza toast. Het beleg van een pizza op toast. Mooier kan ik het niet maken. Weet je wat zo fijn is, het is weinig werk en ook nog eens heel lekker. Het scheelt je een pizzadeegje kneden, het laten rijzen en uitrollen. Wanneer je voor je pizza’s een bodem uit de super gebruikt (wat wij stiekem wel eens doen, en altijd qua smaak altijd een beetje tegenvalt) dan word je hier wel blij van. De toast blijft namelijk lekker knapperig, ook wanneer het uit de oven komt. En zelfgemaakte tomatensaus is altijd goed!

Ik ga de pizza toast nog even verder aanprijzen. Want het is dus ook een ideaal hapje voor op een feestje. Naast dat het snel gemaakt is (ook veel stuks) ziet het er ook nog eens heel leuk uit! Het is ook een ideaal gerecht wanneer je opeens 2 logéetjes hebt, je geen zin hebt om te koken of werkelijk iedereen op een ander moment aan tafel schuift. Je kunt ook nog eens iedereen qua smaak op hun wenken bedienen! Lust je geen chorizo, geen probleem een plakje ham is er zo opgelegd, stukjes vis, gegrilde groenten. Eigenlijk alles wat je normaal op een pizza legt!

Zie je het al voor je? Ik maakte de pizza toast van witte boterhammen. Ik weet het, dat heeft niet zoveel voedingsstoffen. Maar een pizzabodem ook niet. Je kunt natuurlijk de witte boterhammen vervangen voor iets met meergranen of volkoren boterhammen. Maar die witte boterhammen zijn stiekem wel het lekkerste!

De saus kun je in een grotere hoeveelheid maken en invriezen. Het is natuurlijk ook lekker op een homemade pizza. Of door de pasta. Het recept is wel voor vier. Maar je kunt natuurlijk gewoon de ingrediënten verdubbelen.

pizza toast

pizza toast

Ingrediënten voor 4 personen
12 sneetjes wit brood
120 gr chorizo worst, dunne plakjes gesneden
125 gr mozzarella, in plakken
15 gr verse basilicum
300 gr trostomaatjes (kerstrostomaatjes)
1 el olijfolie
Peper naar smaak

Voor de tomatensaus
1 ui, fijngesneden
1 el olijfolie
1 blikje tomaten (400gr, liefste met kleine tomaatjes)
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
1/4 tl zout
1 el tomatenketchup

Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 200 graden.

Maak de tomatensaus. Fruit de fijngesneden ui met wat olijfolie in een hapjespan. Voeg na 2 minuten de tomaten uit het blik toe en doe de gedroogde kruiden er bij. Laat 10 minuten zachtjes koken. Wanneer de saus wat is ingekookt is hij klaar. Roer er de tomatenketchup en het zout door.

Rooster ondertussen kort de sneetjes brood in het broodrooster, zodat ze wat kleur krijgen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes brood erop.

Snijd de chorizoworst in dunne plakjes. Snijd ook de mozzarella in dunne plakken. Bak de tomaatjes (met de steeltjes er nog aan) kort in een koekenpan, een paar minuutjes met wat olijfolie, totdat ze een mooi kleurtje krijgen.

Bestrijk de sneetjes brood met de tomatensaus. Verdeel de chorizo en mozzarella over de sneetjes brood. Leg op elk broodje een paar tomaatjes (wanneer je het leuk vindt als een trosje, zoals op de foto’s). Zet 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de pizza toast met wat verse basilicum en versgemalen peper.

pizza toast

pizza toast

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

2 reacties

  • rinus
    24 november 2017 om 08:54

    Is het ook mogelijk om recepten voor de airfryer te publiceren..Dat is toch groener als uit de oven.

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 november 2017 om 12:39

    We hebben wel een paar receptjes online staan. Maar deze kunnen we natuurlijk altijd nog aanvullen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen