Bieten galette met geitenkaas
Wij zijn fan van bietjes! Deze bieten galette met geitenkaas maak je supersnel klaar en iedereen kan dit maken. Een lekker en simpel recept voor in het weekend. Een bieten galette kun je vergelijken met een plaattaart. Alleen vouwen we de randjes om en vormen we het deeg tot een cirkel en tadaaa, je hebt een galette! De basis bestaat uit hartig taart deeg. Ik gebruik een grote lap vers Flammkuchen deeg, maar je zou ook hartig taartdeeg uit de vriezer kunnen gebruiken. Plak dan een stuk of 6 plakjes aan elkaar. Ik ben dol op bietjes. Vroeger niet trouwens. Toen maakten mijn ouders vaak gekookte bietjes en daar ben ik nog steeds niet heel erg fan van. Maar bietjes op een plaataart, galette of rauwe bietjes kan ik wel waarderen. We brengen de bietjes op smaak met wat olijfolie, tijm, citroensap en knoflook. Dit geeft ze een lekkere bite. Verder beleggen we de bieten galette met geitenkaas. Dit kaasje combineert goed bij de bietjes. De rode ui en tijm maken het geheel af.
We hebben nu voor rode bietjes gekozen, maar je kunt natuurlijk ook een bieten galette van gekleurde bietjes maken. Ook erg lekker! Zet de bieten galette op tafel en iedereen kan er een stuk afsnijden. Serveer er eventueel een kom soep bij en je maaltijd is compleet.
Ingrediënten voor 1 galette (+/- 4 pers.)
Grote lap vers hartige taart deeg (liefst rond)
4 rauwe bietjes
Olijfolie
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Teentje knoflook
Takje tijm
1 rode ui
100 gr geitenkaas
1 ei
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)
Rol een grote lap vers hartige taartdeeg uit. Snijd de hoeken eraf zodat je een ronde vorm krijgt. Het hoeft geen perfecte cirkel te zijn, het gaat om het idee. Zo’n taart mag er namelijk best een beetje homemade uitzien.
Schil de rauwe bietjes en snijd ze met een mandoline in dunne plakjes. Heb je kleine bietjes, gebruik er dan 5.
Meng de bietjes met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, peper en zout, een teentje knoflook gehakt en de blaadjes van een takje tijm.
Snijd een rode ui in halve ringen.
Verdeel de bietjes en de uienringen over het deeg. Laat de randen vrij en vouw deze om. Verkruimel de geitenkaas over de bietjes. Bestrijk de randen van de bieten galette met een losgeklopt ei.
Garneer de galette met wat takjes tijm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de bieten galette in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven op 200 graden Celsius. Serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in