fbpx
Menu

No bake cheesecake met aardbeien

Voor deze no bake cheesecake heb je geen oven nodig. Superhandig als je ergens op locatie (in je vakantiehuisje of op de camping) bent en er is geen oven. Wat je wel nodig hebt is een koelkast en een portie geduld. Want deze cheesecake moet namelijk een nachtje opstijven in de koelkast. Maar ik beloof je, hij is het wachten waard. Zacht, romig en fris tegelijk. Met een krokante koekjesbodem en fris gemarineerde aardbeien. Yum! Echt een taartje voor mij, want ik ben dol op  frisse smaken en taarten met fruit.

Voor de bodem heb ik roomboterkoekjes gebruikt. Je zou eventueel ook bastognekoekjes of chocolate chips koekjes kunnen gebruiken. Eigenlijk kan ieder krokant koekje wel. Zo’n koekjesbodem blijft toch wel een van mijn favorieten. In de eerste plaats omdat het supermakkelijk  om te maken is. Maar in de tweede plaats vooral omdat het lekker is. En je kunt er dus lekker mee variëren. Daar houd ik van. Ook in de topping. Want in plaats van aardbeien kan je natuurlijk ook frambozen, bramen, blauwe bessen of mango gebruiken.

Is dit nou een favorietje? sla hem dan op in je persoonlijke profiel. Dat kan hier of in onze gratis app. Heb jij hem al gedownload? 
no bake cheesecakeno bake cheesecakeaardbeien cheesecake

Ingrediënten voor 8 – 10 personen (springvorm 20 cm)
150 gr roomboterkoekjes
50 gr gesmolten roomboter
300 gr roomkaas naturel (ik gebruik Philadelphia)
200 ml slagroom
125 gr zure room
80 gr suiker + 1 el suiker
1 zakje slagroomversteviger
250 gr aardbeien
1 tl vanille extract

Zo maak je het
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier. Vet de randen in met een bakspray.

Maal de boterkoekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter bij de koekjes en roer om, zodat de kruimels een beetje vochtig worden. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel. Zet de bodem in de koelkast zodat deze alvast iets op kan stijven.

Mix de roomkaas met de suiker en de zure room luchtig.

Voeg al mixend de slagroom en het zakje Klopfix bij de roomkaas. Mix net zolang tot het een luchtige massa is geworden. Net als stijfgeklopte slagroom zeg maar. Klop ook vooral niet te lang. De slagroomversteviger zorgt voor versteviging van de taart, dat is nodig omdat deze niet gebakken wordt.

Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de no bake cheesecake een nachtje opstijven in de koelkast.

Marineer ook alvast de aardbeien. Was ze en verwijder de kroontjes. Halveer grote aardbeien en doe ze in een kom. Verdeel 1 el suiker en 1 tl vanille extract over de aardbeien. Roer het even om en zet het afgedekt weg in de koelkast. De suiker zal smelten met de aardbeien en de vanille geeft een heerlijke smaak. 

Voor het serveren verdeel je de gemarineerde aardbeien over de cheesecake.

Snijd in punten en serveer meteen. Je kunt de no bake cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

no bake cheesecake

no bake cheesecake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Barbara van Puffelen
    12 juni 2019 om 13:47

    Is 1 blaadje gelatine dan een goede dosering ? Ik laat de klopfix dan weg..

    Beantwoorden
  • Barbara van Puffelen
    12 juni 2019 om 13:51

    Oh ik zie ook al recepten met 12 blaadjes :-? Ik heb echt geen idee haha

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 juni 2019 om 14:25

    Je kan het ook met gelatine doen idd. Ik zou dan 4 blaadjes gebruiken.

    Beantwoorden
  • Barbara
    7 juli 2019 om 00:41

    Top, dankjewel! Ik had er 3 gebruikt maar dit was inderdaad niet genoeg, zakte totaal in elkaar! Maar de smaak was heerlijk.

    Beantwoorden
  • Nel Köhler
    5 mei 2019 om 16:39

    Ik heb deze aardbeien cheesecake gisteren gemaakt en 1 nacht in de koelkast gedaan. Bij de roomkaas/zure room heb ik een paar aardbeien gepureerd en er bij gespateld. Heerlijk. Een echte aanrader

    Beantwoorden
  • fleur compas
    21 januari 2019 om 14:28

    voor de mensen die hem te zacht vinden gelatine werkt

    Beantwoorden
  • Miranda vd Hoogt
    2 april 2018 om 07:59

    Ik heb de nobake chees cake taart nu 2x gemaakt. 1x kleiner vorm en 1x groter. Bij kleine storte de taart gelijk in na verwijderen van de springvormrand. Bij de grotere vorm van 24 cm heb ik de ingrediënten omgerekend en extra slagroomversteiger gebruikt. De taart was iets steviger maar te zacht nog.. Wat kan ik doen om de taart steviger te maken? De smaak is wel heerlijk en verslavend lekker

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 april 2018 om 12:57

    Het is een zachte taart. Ik denk dat hij te hoog is geworden in de kleine vorm en daardoor is ingezakt. Je zou wat gelatine kunnen toevoegen zoals ik ook in dit recept gedaan heb, dan blijft hij zeker stevig.

    Beantwoorden
  • Miranda van der Hoogt
    8 december 2018 om 19:49

    Wanneer is het beste om de gelatine erbij te doen?

    Beantwoorden
  • fleur compas
    21 januari 2019 om 14:35

    ik doe hem er voorzichtig bi aan het eind, heb hem even laten smelten in een pannetje

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:22

    Dankjewel voor je tip

  • Miranda van der Hoogt
    25 februari 2018 om 20:00

    Zo lekker deze taart!! Ik heb deze alleen nog met aardbeien gemaakt. Als ik met andere vruchten wil maken zoals wat je schrijft... kan je dan die ook marineren? Of alleen aardbeien?

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2018 om 09:46

    Nee hoor, ander fruit kun je ook marineren

    Beantwoorden
  • Agnes
    22 februari 2018 om 19:46

    kan ik in plaats van roomkaas ook kwark gebruiken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 februari 2018 om 11:57

    Alleen als je dan gelatine toevoegt, anders stort hij in.

    Beantwoorden
  • Kiki
    9 februari 2018 om 08:28

    Ik hoor al een tijdje dat no bake cheesecakes minder lekker zijn dan degene die in de oven gaan, ik heb zelf altijd in de oven gedaan. Hoe smaakt deze taart? (Misschien heel brutaal, maar ben wel benieuwd voor ik hem ga maken ;)

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    25 september 2017 om 13:59

    Altijd lekker zo'n cheesecake!

    Beantwoorden
  • Paula
    16 september 2017 om 21:40

    Hij staat in de koelkast op te stijven, ik ben benieuwd! Bedankt voor het recept :).

    Beantwoorden
  • Roxanne
    11 september 2017 om 19:45

    Dit klinkt heerlijk, ik ga het snel eens maken

    Beantwoorden
  • madelonr
    10 september 2017 om 10:50

    Staat naast de crème fraiche in het zuivelvak!

    Beantwoorden
  • Carola Donkelaar
    10 september 2017 om 08:25

    mmmh heerlijk die ga ik maken <3 alleen zure room hoe kan ik dat vinden in de supermarkt? *bloos* nog nooit gekocht hihi fijne dag!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen