aardbeien cheesecake

No bake cheesecake met aardbeien

Voor deze no bake cheesecake heb je geen oven nodig. Superhandig als je ergens op locatie (in je vakantiehuisje of op de camping) bent en er is geen oven. Wat je wel nodig hebt is een koelkast en een portie geduld. Want deze cheesecake moet namelijk een nachtje opstijven in de koelkast. Hij is het wachten waard. Zacht, romig en fris tegelijk. Met een krokante koekjesbodem en fris gemarineerde aardbeien. Yum! Echt een taartje voor als je dol bent op frisse smaken en taarten met fruit.

no bake cheesecake
no bake cheesecake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 150 gr roomboterkoekjes
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 300 gr naturel roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 125 ml zure room
  • 80 gr + 1 el suiker
  • 1 zakje Klopfix
  • 250 gr aardbeien
  • 1 tl vanille extract

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier. Vet de randen in met een bakspray.

  2. Maal de boterkoekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter bij de koekjes en roer om, zodat de kruimels een beetje vochtig worden. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel. Zet de bodem in de koelkast zodat deze alvast iets op kan stijven.

  3. Mix de roomkaas met de suiker en de zure room luchtig. Voeg al mixend de slagroom en het zakje Klopfix bij de roomkaas. Mix net zolang tot het een luchtige massa is geworden. Net als stijfgeklopte slagroom zeg maar. Klop ook vooral niet te lang. De slagroomversteviger zorgt voor versteviging van de taart, dat is nodig omdat deze niet gebakken wordt.

  4. Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de no bake cheesecake een nachtje opstijven in de koelkast.

  5. Marineer ook alvast de aardbeien. Was ze en verwijder de kroontjes. Halveer grote aardbeien en doe ze in een kom. Verdeel 1 el suiker en 1 tl vanille extract over de aardbeien. Roer het even om en zet het afgedekt weg in de koelkast. De suiker zal smelten met de aardbeien en de vanille geeft een heerlijke smaak.

  6. Voor het serveren verdeel je de gemarineerde aardbeien over de cheesecake.

    Snijd in punten en serveer meteen. Je kunt de no bake cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

aardbeien cheesecake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (41 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in