Nice

Editorial: Vakantie voorpret

Als het eten in een restaurant tegenvalt of als ik maar geen leuk tentje kan vinden kan ik bloedchagrijnig worden. Hebben jullie dat ook?

Vakanties. Ik houd ervan. Ik ben echt het go with the flow type. Voorbereidingen doe ik niet aan. Reisgidsen zijn dan ook niet aan mij besteed. Ik lees ze niet. Ik kijk per dag waar ik zin in heb. Winkelen, naar het strand, iets bezichtigen, ronddwalen in een stadje of niks doen. Het kan en mag allemaal. Zolang het maar niet gepland wordt. Daar is het immers vakantie voor. Ik houd sowieso niet van verplichtingen. Zou ik daarom ondernemer geworden zijn?

Maar…. er is één ding wat ik wel tot in den treure uitzoek. Dat zijn dé hotspots die je niet mag missen. Leuke restaurants, hippe lunchrooms (met lekker veel healthy food) en strandtenten die je gezien moet hebben. Dat begint al voor de vakantie. Ik speur het hele web af naar blogs over mijn reisbestemming. Daarvan maak ik allereerst een digitale map aan in Google Maps (in New York stonden er minstens 300 hotspots op, maar dat terzijde). Dat is alleen maar handig. Want als jij je dan zonder planning op plek X begeeft, weet je in ieder geval dat je binnen een straal van 500 meter goed kunt eten.

Op plaats van bestemming is Tripadvisor mijn beste vriend. Ik heb dan ook echt Wifi nodig. Uren (zonder te overdrijven) speur ik in de app op zoek naar leuke plekken. De bovenste hoeft echt niet de beste te zijn dus mijn speurwerk gaat verder dan dat. Ik check minstens het menu en bekijk foto’s van het eten. Ook het interieur moet aan een grondige inspectie geloven. Kan bijna niet meer fout gaan toch? Dat gaat het helaas wel. Zoals onlangs in Nice,  we wilden (nadat we al 16 uur wakker waren) iets eten in de buurt van ons hotel. Ik had geen voorwerk gedaan en ook niet op TripAdvisor gekeken. Met desastreuse gevolgen. We belandden namelijk op een plek die er qua interieur ok uit zag (moderne stoelen en witte tafeltjes zijn very Instagram proof). Maar het eten viel tegen en dat is toch wel het belangrijkste. Mijn salade Niçoise was op zich prima (daar kan ook niet zoveel fout aan gaan) maar het brood erbij was niet knapperig. En in Frankrijk weten ze toch echt wel hoe ze baquettes moeten bakken. Annika haar pizza was gewoon niet lekker. Er zat geen smaak aan. Hoe krijg je het voor elkaar in de regio waar de tomaten op haar lekkerst zijn?

Gelukkig deed Tripadvisor op dag 2 haar werk goed en was ik alles weer vergeten. In Nice kan je namelijk heerlijk eten. Met veel pure ingrediënten weten ze de lekkerste dingen te maken. In olie gedrenkte broodjes met tonijn, socca gemaakt van kikkererwtenmeel en pissaladières met enkel gecarameliseerde uien en ansjovis. Je moet alleen even weten waar je moet zijn. Gelukkig hebben wij dit voorwerk al voor je gedaan.

Liefs Pauline

pauline

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in