fbpx
Menu

Hotspot Happyhappyjoyjoy Amsterdam

Happyhappyjoyjoy stond al tijden op mijn to go lijstje. Ik als fervent lijstjesmaker heb uiteraard een lijstje met plekken waar ik nog een keer wil eten. Het was er nog steeds niet van gekomen, tot nu. Samen met Monique, Brenda en Francesca streek ik neer bij de gloednieuwe vestiging in Oost. Perfecte locatie als je net als ik graag met de auto komt. Deze vestiging (wat in het voormalige Mercat zit) is de 2e vestiging van Happyhappyjoyjoy. De eerste zit in West, op de Bilderdijkstraat om precies te zijn en is een daverend succes. Daarom kon een tweede filiaal niet achterblijven.

Happyhappyjoyjoy is een initiatief van Julius Jaspers in samenwerking met IQ Creative (waar ook Nomads, Mazzo en Envy onder valt). Op de kaart vind je Asian streetfood. Zodra ik het mooie terras op loop, voel ik me meteen relaxed. Er hangt een goede vibe. Monique tipt mij het kokoswater van geroosterde kokosnoten en dat was een briljant idee. Wat is dat lekker zeg. Fijne dorstlesser.  Op tafel staat al wat kroepoek met een lekkere sojasaus. De eerste pluspunten zijn al binnen. happy happy joy joyfoco kokoswater happy happy joy joy

Rode lichten en knalkleuren
Eenmaal binnen blijf ik om mij heen kijken. Ik moest eerst even omschakelen omdat ik Mercat gewend was. Maar wat hebben ze het tof verbouwd. Rode lampionnen, vrolijke prenten op de muur en van die leuke parapluutjes aan het plafond. De felle kleuren, in combinatie met de knalrode letterverlichting doen mij meteen aan Azië denken. Niet dat ik daar ooit geweest ben, maar je begrijpt mij vast wel. Er hangt een soort fijne chaos. De bediening is vlot en ik hoef niet lang op een hapje en een drankje te wachten. Daar maak je een foodie blij mee.

viskoekjes steamed bun gyoza met eend

Shared dining
Op de kaart vind je streetfood zoals je dat ook in Azië op de markt aantreft. Dim sum, bao’s (ik voel een nieuwe verslaving opkomen) vlees, vis, salades, curry’s en soepen. Het concept wordt doorgevoerd in de drankjes waar je Tiger beer en verse kokosnoot vindt. Het is de bedoeling dat je alles deelt. Shared dining is nog steeds hot. Ik wil altijd alles proeven, dus voor mij zijn deze concepten ideaal. Alleen de buns komen per 1 tegelijk. Je kunt alles door elkaar bestellen en het wordt ook los van elkaar gebracht. Wat als eerste gereed is, komt als eerste, zo simpel is het. Ik vind het knap dat de bediening dit allemaal kan onthouden. Verwacht dus niet dat je in een keer een hele tafel vol hebt (jammer voor de foto), de gerechtjes komen steeds na elkaar.

We beginnen licht met edamame en viskoekjes. Die laatste zijn vrij pittig, maar dat vind ik al snel. Daarna komen al snel de buns op tafel. Ik had een steamed bun met crispy chicken en hij was zo lekker dat ik er het hele weekend daarna nog zin in had. Nog een favoriet zijn de gyoza’s met eend. Het verschil tussen gyoza en gewone dumpling is dat de eerste nog krokant gebakken wordt. Ik bestelde nog een portie dumplings met garnalen. Verder kwam er nog bokchoy op tafel en Monique bestelde een Pad Thai die ook erg lekker was. Ook wilde  ik de Vietnamese gehaktballetjes proberen. Deze werden geserveerd met een kwart krop sla, wat noedels en munt. Het is de bedoeling dat je dit samen eet, je maakt een soort slawrap en deze dip je dan in de Nuoc Mam Cham dip. Superlekker.

bok choy

vietname gehaktballetjes

Als toetje namen we nog rijstpudding met gecarameliseerde ananas, bananen fritters en een bao met mango en ijs. De rijstpudding was echt te gek. Die moet je proeven. Het zoete van de gebakken ananas met het romige van de rijst is perfect. Dit idee gaat meteen op mijn to cook lijstje. De bun vond ik ook een aanrader. De fritters vond ik persoonlijk wat minder. Het fijne hiervan is ook weer dat de porties klein zijn en je alles kunt delen. Oh en de koffie was ook lekker. Ook niet onbelangrijk.  Theeliefhebbers kunnen hier helemaal hun hart ophalen met Lap sang Souchong, Jasmijnthee of Oolong.

Hoeveel eet je dan?
Alle gerechtjes zijn klein, formaatje voor- of tussengerecht. Dat is extra fijn want zo kan je veel verschillende gerechten proeven. Word ik blij van. Er wordt aangeraden om 3 tot 4 gerechtjes per persoon te bestellen. Vind ik zelf ook een mooi aantal. Maar dat is het leuke van dit concept, je kunt zoveel of zo weinig bestellen als je wilt. Ik zou het de volgende keer alleen wel wat rustiger aan doen met bestellen. In de zin van niet zo snel achterelkaar. Maar dat krijg je als je met een stel hongerige foodies aan tafel zit.

Wanneer mag ik weer?
Zoals je kunt lezen ben ik razend enthousiast over dit concept. Ik weet nu al dat de volgende reservering heel snel gaat plaatsvinden (Edit, ik ben afgelopen maandag alweer geweest). Ik zie mij al helemaal zitten op een mooie zomeravond op het gezellig terras. Dit is een concept wat helemaal bij mij past. Relaxed, low profile en gewoon heel goed eten. En dat ik dan van alles mag proeven vind ik natuurlijk helemaal te gek. Oh en die vakantie naar Azië staat gepland voor dit najaar. Wordt toch echt tijd dat ik mij daar eens wat meer in ga verdiepen.

happy happy joy joy

Hotspot
Happyhappyjoyjoy

Adres
Oostelijke handelskade 4 en Bilderdijkstraat 158HS Amsterdam

Info
Website

Dit etentje is mij aangeboden door Happyhappyjoyjoy lees mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • karlien
  1 juli 2016 om 22:48

  LEuk, hier wil ik zo graag heen. Wij gaan komende winter naar Thailand dus op deze manier komen we vast in de juiste sferen ;)

  Beantwoorden
 • Jaimyskitchen
  30 juni 2016 om 20:26

  Oha, de Bao's zijn belachelijk lekker hier. Volgende keer die met buikspek nemen... OMG!

  Beantwoorden
 • Margot
  30 juni 2016 om 16:16

  Dat ziet er leuk en lekker uit, deze ga ik onthouden!

  Beantwoorden
 • Tanja
  30 juni 2016 om 13:23

  Het valt me op dat de hotspots bijna altijd in het westen van ons land zijn :-( En daar kom ik niet zo vaak. Maar als ik een keer in Amsterdam ben wil ik hier gaan eten, dit lijkt me ook iets voor mij :-) Lekkere en veel verschillende hapjes Mmm Als ze maar niet pittig zijn want dat kan ik door overgevoelige mondslijmvliezen niet meer eten helaas. Ik noteer beide adressen in mijn restaurant-map :-)

  Beantwoorden
 • Pauline
  1 juli 2016 om 17:06

  Haha ja sorry ik woon hier nu eenmaal. Maar er staat er ook eentje in Groningen online.

  Beantwoorden
 • Demi
  30 juni 2016 om 09:34

  Dit ziet er echt fantastisch uit, als ik nog een keer in Amsterdam ben moet ik hier naartoe!

  Beantwoorden
 • Daniëlle
  30 juni 2016 om 07:35

  Het ziet er heerlijk uit. Ook bij mij staat hij nog steeds op mijn lijstje!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen