fbpx
Menu

Video: Mijn kookboeken stash

Als foodblogger heb ik het geluk dat ik veel nieuwe kookboeken thuisgestuurd krijg. Inmiddels heb ik een uitgebreide kookboekencollectie. Het leek mij leuk om mijn kookboekenstash aan jullie te laten zien in een video. Ik ben heel erg blij met alle kookboeken die ik mag ontvangen voor m’n werk. Ze staan daarom midden in mijn woonkamer tentoongesteld, zodat ik er altijd even tussen kan kijken. Ik raak er altijd door geïnspireerd en vind het leuk om door de boeken heen te bladeren. Ik heb wel een aantal favorieten. Zo vind ik de boeken van Donna Hay fantastisch. Ook heb ik een aardige collectie aan boeken van Jamie. Die heb ik in de loop der jaren verzameld. Maar er staan nog veel meer mooie titels tussen. Die ga ik hier niet allemaal verklappen, want dan is het niet meer leuk om de video te bekijken.

Waren jullie trouwens al op de hoogte van mijn nieuwtje? Dit najaar ligt kookboek nr. 3 van mij in de winkels. Binnenkort kan ik dus weer een boek toevoegen aan mijn collectie, dit keer weer eentje van mijzelf. Hoe tof is dat?! Het boek gaat Feel Good Food heten, eten waar je blij van wordt en eten dat goed voor je is. Een boek met voornamelijk lekker lichte recepten, gemaakt van verse en pure ingrediënten.  Lekker gezond en grotendeels Voedselzandloper proof. Ik zal jullie regelmatig updaten de komende periode. Deze zomer staat in ieder geval in het teken van koken, koken en nog eens koken. Gelukkig doe ik dat graag, dus laat die zomer maar komen! Abonneer je ook op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Kookboeken stash

Kookboeken stash

Kookboeken stash

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Astrid Doppert
  17 mei 2016 om 16:02

  Je overtreft mij met je kookboeken, ik heb ongeveer 2 planken. Ben benieuwd naar jouw volgende kookboek nr 2 heb ik en wordt veel vulling gebruikt. Zuurkool met zoet aardappel heerlijk.

  Beantwoorden
 • Pauline
  19 mei 2016 om 16:26

  Wat leuk om te horen. Ik kan je verklappen dat hij leuk wordt :)

  Beantwoorden
 • Fran
  17 mei 2016 om 09:53

  Leuk! En ik dacht dat ik er al veel had met meer dan 100 kookboeken :) Heb er wel veel die jij ook hebt.
  Heb o.a. alles van Jamie, Nigella, Bill Granger en ben nu mijn Donna Hay collectie compleet aan het maken.

  Je boek Uit Pauline's Keuken heb ik ook, erg leuk en kijk ook uit naar boek nummer 3.

  Beantwoorden
 • Pauline
  19 mei 2016 om 16:28

  Wat leuk. Nog een paar maandjes en dan is hij er :)

  Beantwoorden
 • Tanja
  15 mei 2016 om 02:57

  Destijds, 38 jaar geleden, toen ik op mezelf ging wonen kon ik alleen pan-pizza's en Bami maken. Verder wist ik niets van koken. Het grootste probleem voor mij was dat ik niet wist hoe ik groente schoon moest maken. Een heel goed kookboek heeft me toen van de hongerdood gered: Zelf Koken. ISBN 90.252.6895.1 Zelf Koken is onderverdeeld in rubrieken zoals soepen sausen lamsvlees grilleren, lamsvlees kebabs grilleren etc Bij de groente 4 hoofdrubrieken, gemengde salades,groene groenten, knol en stengelgewassenen, groenten De rubriek groenten is weer onderverdeeld in : pureren, fruiten,braden, grilleren stoven, in schil bakken vullen. Bij iedere techniek staat met foto's hoe je de groenten moet voorbereiden, schoonmaken, in stukken snijden etc Dan word de techniek uitgebreid in het algemeen uitgelegd en met voorbeelden en recepten en tips (do and don'ts) behandelt, en daarna nog een lijst met evt toevoegingen bij de groenten apart vermeld Groene groenten en knol en stengelgewassen is onderverdeeld in koken en stomen.Waarom ik dit allemaal schrijf? Omdat ik je wilde laten weten hoe dit boek werkt en ideaal voor me was als absoluut beginner! De teksten zijn hier en daar misschien wat gedateerd maar de technieken zijn nog hetzelfde :-) Ik gebruik het nu nog heel vaak en het boek valt dan ook bijna uit elkaar en liep soms wel een vlekje op ;-)

  Beantwoorden
 • Lisette de Ridder
  14 mei 2016 om 16:02

  Heerlijk, al die kookboeken, ben er zelf ook aan verslaafd! Een topper voor mij is het Mighty Spice Express Kookboek van John Gregory - Smith. Heb de meeste recepten eruit al gemaakt. Vorige week jouw laatste boek gekocht. Hummus Bros van Levantine Kitchen is ook super!

  Beantwoorden
 • Pauline
  16 mei 2016 om 13:53

  Wat leuk om te horen :)

  Beantwoorden
 • Marjolijn
  14 mei 2016 om 13:03

  Wauw, wat een verzameling! Ik dacht dat ik met mijn bescheiden drie boeken (waaronder die van jou, natuurlijk ^^) al veel had :P Jamie Oliver is cool! Volgens mij kan hij echt àlles koken en dan op zo'n manier dat je denkt dat jij het ook kunt =)

  Ken jij trouwens het Belgische kookprogramma 'Dagelijkse kost', Pauline? Dat vind ik een leuk programma - kok/presentator Jeroen Meurs is lekker nuchter - en daar zijn ook kookboeken van ^^

  Beantwoorden
 • Pauline
  16 mei 2016 om 13:54

  Ik ken het wel van naam, maar heb het eigenlijk nog nooit gezien. Ga ik eens opzoeken.

  Beantwoorden
 • Gerda scholtes
  14 mei 2016 om 11:45

  Heerlijk al die kookboeken. Ik heb echt een kookboeken tic. Groot fan ben ik van de kookboeken Eet Puur 1 en 2, van Madelon de Joode. Vanavond maak ik voor mijn gasten zeebaars met sinaasappelsalsa hieruit. Ook heb ik jouw voedselzandloper kookboek en ga ook vast je nieuwe kookboek aanschaffen en me natuurlijk aanmelden op je blog.

  Beantwoorden
 • Pauline
  16 mei 2016 om 13:54

  Wat leuk, wees welkom hier :)

  Beantwoorden
 • Marijke
  14 mei 2016 om 09:19

  Wat veel boeken!! Wauw!! Ik heb er zelf maar 3 of 4 en kook er serieus nooooit uit. Maar wel leuk om plaatjes in te kijken. Prachtig al die food foto's!

  Beantwoorden
 • mieke
  14 mei 2016 om 09:09

  Hoi Pauline, wat een verzameling! Ik dacht dat ik er een hoop had. Mijn favoriete kookboek schrijfster is op dit moment Janneke Philippi. Zij heeft een aantal kookboeken op haar naam staan. Haar man fotografeert de recepten. Schitterende boeken, met eenvoudige maar overheerlijke recepten, die ook echt kloppen. Als ik het goed zag, heb jij haar kookboek Appeltaart op je plank staan.

  Beantwoorden
 • Pauline
  16 mei 2016 om 13:55

  Ja ik vind haar ook fantastisch. Ik heb ook mijn favoriete desserts van haar, ook een aanrader.

  Beantwoorden
 • Daniëlle
  14 mei 2016 om 08:11

  Wow, wat een hoop boeken en dan is het nog maar de helft haha.. Jaloers ;-)
  Ik heb niet echt één favoriet boek.

  Beantwoorden

Reactie plaatsen