foodhallen

Uit Pauline’s Keuken Pop Up in de Foodhallen

Ja dat lees je goed. Uit Pauline’s Keuken gaat offline. En wel voor één dag als Pop Up stand in De Foodhallen. Leuk he?

25 mei 

Woensdag 25 mei is het zover en kan je ons voor een dag vinden in de Foodhallen in Amsterdam. We hebben een compleet eigen stand met heuse keuken. En dat vinden wij best wel cool. We zijn de hele dag (van 12.00 tot 21.00) aanwezig, of zolang de voorraad strekt. Dus je kunt ook na je werk even langs komen voor een hapje of om even gezellig hallo te zeggen. Vinden wij leuk.

Wat staat er op het menu?

Wij hebben wel wat horeca ervaring maar zijn geen doorgewinterde restaurant eigenaren dus we houden het easy vandaag. In onze pop up stand kan je kaasfondue in brood kopen. Met crudités erbij. Simpel maar wel heel lekker. Een van onze favoriete recepten. En ook altijd fijn als we op een foodfestival zijn.

kaasfondue in brood

Zwitserse kaas

Die kaasfondue maken we van echte Zwitserse kaas.  De Gruyère en Emmentaler worden in de Kaltbach grot gerijpt. Voor deze kazen wordt echte alpenmelk gebruikt. De koeien grazen op de alpenweiden vol bloemen, kruiden en gras. De melk wordt vervolgens gezuurd en gestremd. Zo klonteren de eiwitten samen. Vervolgens vindt de rest van het fermentatieproces plaats in de grotten van Kaltbach. Hier zijn de omstandigheden perfect. Het is een kilometerslange grot onder de Santenberg. Het hele jaar is het hier tussen de 12 en 13°C, met een luchtvochtigheid van 94%. En niet elk kaasje mag hier rijpen. Alleen de beste kazen uit de traditionele kaasmakerijen uit het dorp worden er toegelaten. Gespecialiseerde kaasmakers houden het 7 tot 12 maanden durende rijpingsproces goed in de gaten. Ondertussen ontstaat de kenmerkende donkere korst en een intens pittige smaak. Perfect voor een goede kaasfondue dus.

Kom je ook?

Wat
Uit Pauline’s Keuken Pop Up Stand

Waar
Foodhallen
Bellamyplein 51 Amsterdam

Wanneer
25 mei 12.00 – 21.00

foodhallen

De kaas voor ons kaasfondue wordt beschikbaar gesteld door Emmi. Je kunt de kazen eventueel zelf kopen bij AH XL, Jumbo en speciaalzaken.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in