fbpx
Menu

Uit Pauline’s Keuken Pop Up in de Foodhallen

Ja dat lees je goed. Uit Pauline’s Keuken gaat offline. En wel voor één dag als Pop Up stand in De Foodhallen. Leuk he?

25 mei 

Woensdag 25 mei is het zover en kan je ons voor een dag vinden in de Foodhallen in Amsterdam. We hebben een compleet eigen stand met heuse keuken. En dat vinden wij best wel cool. We zijn de hele dag (van 12.00 tot 21.00) aanwezig, of zolang de voorraad strekt. Dus je kunt ook na je werk even langs komen voor een hapje of om even gezellig hallo te zeggen. Vinden wij leuk.

Wat staat er op het menu?

Wij hebben wel wat horeca ervaring maar zijn geen doorgewinterde restaurant eigenaren dus we houden het easy vandaag. In onze pop up stand kan je kaasfondue in brood kopen. Met crudités erbij. Simpel maar wel heel lekker. Een van onze favoriete recepten. En ook altijd fijn als we op een foodfestival zijn.

kaasfondue in brood

Zwitserse kaas

Die kaasfondue maken we van echte Zwitserse kaas.  De Gruyère en Emmentaler worden in de Kaltbach grot gerijpt. Voor deze kazen wordt echte alpenmelk gebruikt. De koeien grazen op de alpenweiden vol bloemen, kruiden en gras. De melk wordt vervolgens gezuurd en gestremd. Zo klonteren de eiwitten samen. Vervolgens vindt de rest van het fermentatieproces plaats in de grotten van Kaltbach. Hier zijn de omstandigheden perfect. Het is een kilometerslange grot onder de Santenberg. Het hele jaar is het hier tussen de 12 en 13°C, met een luchtvochtigheid van 94%. En niet elk kaasje mag hier rijpen. Alleen de beste kazen uit de traditionele kaasmakerijen uit het dorp worden er toegelaten. Gespecialiseerde kaasmakers houden het 7 tot 12 maanden durende rijpingsproces goed in de gaten. Ondertussen ontstaat de kenmerkende donkere korst en een intens pittige smaak. Perfect voor een goede kaasfondue dus.

Kom je ook?

Wat
Uit Pauline’s Keuken Pop Up Stand

Waar
Foodhallen
Bellamyplein 51 Amsterdam

Wanneer
25 mei 12.00 – 21.00

foodhallen

De kaas voor ons kaasfondue wordt beschikbaar gesteld door Emmi. Je kunt de kazen eventueel zelf kopen bij AH XL, Jumbo en speciaalzaken.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Fran
    17 mei 2016 om 09:46

    Wat leuk! Heel veel plezier alvast. Zou graag langskomen maar heb die week al een keer vrijgenomen omdat ik naar een workshop van Sabine mag, ook leuk.

    Beantwoorden
  • Lisanne Stark
    16 mei 2016 om 20:12

    Superleuk, ik kom langs met mijn moeder!

    Beantwoorden
  • Margot
    13 mei 2016 om 08:56

    Wat ontzettend leuk! Enjoy!

    Beantwoorden
  • Marijke
    13 mei 2016 om 07:02

    Wat ongelooflijk tof :D

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2016 om 11:10

    Ja he? Vinden wij zelf ook :)

    Beantwoorden
  • Margreet Prins
    12 mei 2016 om 22:16

    Wat leuk! En spannend ?. Succes!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2016 om 11:10

    Haha ja best wel spannend :)

    Beantwoorden
  • Anneke
    12 mei 2016 om 22:13

    Wat gaaf voor jullie. Geniet ervan. Lijkt me leuk om even te komen kijken, als het lukt die dag.

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2016 om 11:10

    Dat zou gezellig zijn :)

    Beantwoorden
  • Judith
    12 mei 2016 om 22:03

    WAUHWW heel gaaf! Gefeliciteerd! Geniet intens van deze bijzondere ervaring ? GIRLPOWERRR ... You go girl! X

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 mei 2016 om 11:10

    Thank you :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen