hele zalm met kruidenkorst

Zalm met Kruidenkorst uit de oven

Vis bereiden moeilijk? Nee hoor helemaal niet. Kijk maar naar dit recept voor een hele zalm met kruidenkorst. Superlekker, feestelijk en je kan er meteen een hele tafel blij mee maken maken. En ook nog eens snel klaar, binnen 20 minuten staat hij op tafel.

Groente bij zalm

Deze zalm uit de oven heeft een Grieks tintje omdat we naast een heleboel kruiden ook feta toevoegen. Dus dan is het ook lekkere om wat Griekse stijl bijgerechten erbij te serveren, zoals aardappeltjes uit de oven, gegrilde groenten of een Griekse salade. 

hele zalm met kruidenkorst
hele zalm met kruidenkorst

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 6 - 8 personen

  • 1,5 kg zalm op de huid
  • 60 gr feta
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 10 gr verse dille
  • 10 gr verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Hak de groene kruiden fijn.

  3. Leg de zalmmoot met de huidkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng de zalm op smaak met wat peper en zout en de rasp van een halve citroen.

  4. Knijp de halve citroen uit boven de vis. Verdeel de groene kruiden over de hele zalm. Zorg ervoor dat de hele zalm bedekt is met kruiden. Verkruimel tenslotte de fetakaas over de kruidenlaag.

  5. Drizzle er een klein beetje olijfolie overheen en schuif de bakplaat in de oven. Bak de zalm met kruidenkorst in ongeveer 15 – 17 minuten gaar in de oven.

  6. De vis is klaar als deze glazig ziet. Is het vocht dat er uitkomt wit, dan is hij eigenlijk al te ver. Serveer de hele zalm uit de oven met een lekker frisse salade.

    De huid eet je niet op, want deze wordt een beetje nat. Maar je kunt de zalm heel gemakkelijk van de huid afschrapen.

hele zalm uit de oven
hele zalm uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in