fbpx
Menu

Diary Januari #2

Alweer het tweede dagboekje van januari. Time flies, when you’re working hard. En dat was precies wat ik de afgelopen weken deed. Bloggen, editen, koken en fotograferen. En dat x 10! Maar wel met een hele goede reden want ik ben de hele maand februari weg. Ik ga een roadtrip maken door Australië (van Cairns naar Sydney) met de boyfriend. Yes! Een hele maand, ik vind het best wel spannend. Ik ben namelijk niet echt een wereldreiziger (3 weken Amerika is mijn langste vakantie ooit). Dus ik ben heel benieuwd hoe ik het ga vinden. We gaan eerst 2 dagen naar Tokyo en dan door naar Ozzie. Als jullie tips hebben let me know.

Er moest dus veel vooruit gewerkt worden. Gelukkig zijn we nu met zijn tweeën dus dat is al een stuk makkelijker. Annika houdt alles gewoon in de gaten en de recepten en leuke Food Talk artikelen gaan gewoon door. Aan inspiratie geen gebrek. Maar nu eerst een dagboekje van de afgelopen weken.

diary nrc next

Mijn nieuwe jaar begon goed met een leuke publicatie in NRC Next! Op de foto zie je mijn werkplek (aan de keukentafel). En alle ingrediënten die bij het bloggen horen. Superleuk artikel is het geworden.

diary marble laptop cover

Ik kreeg deze Marble Laptop Cover van Annika voor Kerst. Superblij mee! Ze kocht hem op Ebay trouwens.

diary max

Ik was samen met Kris Verburgh te gast bij Tijd voor Max. Ik maakte een Voedselzandloper recept uit mijn nieuwe kookboek. Namelijk de Oosterse linzensoep.

diary pauline

Ik begin er al steeds meer aan te wennen. Aan headsetjes en camera’s. Maar toch blijf ik het altijd spannend vinden. Helemaal als het live is.

diary

Ook Annika was weer druk bezig voor het blog. Hebben jullie de nieuwe rubrieken Hot & Happening en Weekendbites al gespot?

diary by lima

Even lunchen bij By Lima in Haarlem met een boekweit porridge. Ik vertelde het al he. All day breakfast is dé foodtrend van 2016.

diary kookboek

Iedere keer als ik mijn kookboek in een winkel spot, kan ik het niet laten om deze even mooi neer te leggen. Beetje zelf promo mag wel toch?

Foto 15-01-16 19 02 56

Vrijdag was ik bij Culy’s Monique birthday diner bij Hutspot in Amsterdam. En dat was supergezellig en vooral lekker..

Foto 15-01-16 21 10 31

Een feestje geven kan je wel aan Mo overlaten. De hele tafel stond vol met heerlijk eten. Gemarineerde zalm, tonijn met wasabi, een panzanella salade met burrata, bietjes met geitenkaas, lamsrack en nog veel meer. Het toetjesbuffet bestond uit OREO cheesecake, panna cotta en sticky toffee pudding met liters karamelsaus. Je begrijpt, iedereen ging met een doggybag naar huis.

IMG-20160117-WA0006

 

Annika ging ontbijten bij een nieuwe hotspot in Haarlem: Roast Chicken Bar. Hier kun je de hele dag ontbijten en ’s avonds eet je hier kip van het spit. Binnenkort volgt een uitgebreid hotspot verslag op het blog.

Komende week word een drukke week. Ik heb opnames voor mijn YouTube kanaal, een fotoshoot voor een groot blad en wat afspraken staan. En daarna is mijn laatste weekje voor de reis alweer aangebroken. Zoveel zin in!

Volg mij en Annika ook op Instagram, voor nog meer behind the scenes.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

 • charlotte
  28 januari 2016 om 17:06

  Oke, ook ik ben geen wereldreiziger en kan je geen enkele tip geven over Australië. Maar afgelopen zomer was ik wel in Japan/Tokyo! Wat ik daar een aantal keer heb gegeten is "Melon Pan". Een broodje dat overal te krijgen is, voorverpakt in de supermarkt of vers bij een bakker. Ik stond er in japan nog niet bij stil (zoveel nieuwe gerechten en smaken geproefd) haalde er soms gewoon eentje tussendoor of als ontbijt. Maar eenmaal thuis dacht ik: oh waar zijn die lekkere broodjes toch! En ben op Internet het recept gaan zoeken. Via Google eenvoudig te vinden, melon pan is en zoet broodje met een laagje koekjes deeg erom, ah vandaar ze zo lekker zijn :) Pauline ik vind het net wat voor jou, als ik soms lees dat jij ergens iets proeft en het probeert na te maken.... Ik ga het sowieso nog een keer proberen, maar doe eens gek: Koop en eet een melon pan, Maak het thuis na en deel je ervaring + het recept!! (Owja... die meloen vind je nergens terug hoor... dat schijnt om de vorm te gaan...)
  Verder nog veel te ontdekken in Japan qua (uit) eten maar dat red je in 2 dagen niet. Dus veel plezier in Australië!

  Beantwoorden
 • Lydia
  20 januari 2016 om 22:31

  Oh, aussie! Mijn vriend en ik zijn er in 2011 6,5 week geweest. Eerst van Sydney naar cairns en daarna van Alice springs naar Darwin, allemaal met zo'n klein camper busje. (Wel binnenlandse vlucht van cairns naar Alice springs). Er zijn al een hoop tips gegeven, maar ik voeg er nog één aan toe: in eungella (uurtje rijden naar het westen vanuit Mackay) kun je vogelbekdieren (platpuses in het engels) spotten bij de brug in/bij broken river! Het is wel vroeg op staan of laat nog op pad, want ze zijn alleen actief in de schemering. Maar wel echt super tof om te zien! Ze komen alleen aan de oostkust van Australië voor en verder nergens ter wereld.. Was voor ons één van de hoogtepunten van de reis! Geniet ervan!

  Beantwoorden
 • Pauline
  21 januari 2016 om 16:18

  Thanks voor alle tips, ik ga het allemaal noteren :)

  Beantwoorden
 • Lara M
  20 januari 2016 om 21:55

  Ontzettend gaaf zeg zo'n roadtrip! Helaas heb ik geen tips voor je maar ik hoop dat er hele leuke blogs uit voortkomen daarna :D

  Beantwoorden
 • Natasja
  19 januari 2016 om 11:14

  Zelfpromo mag! Ik zou dit ook wel doen moest ik zelf een boek hebben, haha!
  Je mag trots zijn op jezelf: een geweldige blog, een eigen boek, in tv-show komen! Je bent geweldig bezig. (Ik vond dat dit toch eventjes mocht gezegd worden)
  Veel succes met je drukke week!

  Beantwoorden
 • Pauline
  19 januari 2016 om 11:34

  Wat lief, dankjewel!

  Beantwoorden
 • Ingrid Duits
  19 januari 2016 om 10:33

  What's not to love about Oz? Heel veel plezier en geniet met volle teugen!! Dit wordt een roadtrip om nooit te vergeten.

  Beantwoorden
 • Ingrid
  19 januari 2016 om 08:57

  Oh wat geweldig zo'n roadtrip. Ik kom er net vandaan na zes maanden en zou zo weer terug gaan. Mijn aanraders voor Sydney zijn Bourke Street Bakery waar ze de lekkerste broodjes, taartjes en pies hebben, Vaak staat er zelfs een rij. Gertrude & Alice in Bondi is ook een heel schattig caféetje/boekenwinkel. En natuurlijk Gelato Messina, het lekkerste ijs van Australië. En als je in het weekend in Cairns bent de Rusty's market waar ze heel veel goedkoop fruit hebben, en veel fruit wat we in Nederland niet hebben. Have fun!

  Beantwoorden
 • Pauline
  19 januari 2016 om 11:35

  Thanks voor de tips! Ik ga het noteren :)

  Beantwoorden
 • Wai
  18 januari 2016 om 21:35

  Gaaf! Ik kom er elk jaar. Blijft een mooi en groot land waar genoeg te zien en beleven is, Great barrier reef, fraser Island, Uluru, nationaal park in Noosa zijn echt aanraders. Een goed visrestaurant is Nicks at the harbour in Sydney, Viet de Lites (Vietnamees) bij Southbank in Brisbane en vergeet vooral niet een keer te lunchen bij de surfclubs. Ook bbq'en bij de vele bbq faciliteiten langs de stranden is ook echt een aanrader.

  Beantwoorden
 • Bibian
  18 januari 2016 om 15:44

  Wat gaaf zo'n roadtrip! Wat een leuke dingen heb je gedaan, veel plezier en nog een fijne week! liefs

  Beantwoorden
 • Anieck
  18 januari 2016 om 15:04

  Ik kijk heel vaak op je site maar heb nog nooit een reactie geplaatst. Maar eens moet de eerste keer zijn en ik vind dit wel een mooi moment :-)

  Ik heb 2 eettips voor Sydney!

  - Reuben Hills voor ontbijt/lunch. Tip: neem (echt!) de salted caramel shake. Die is heel erg goed.
  - Chur Burger, perfecte burgers met als grote aanrader de variant met pulled pork.

  Wij (vriend en ik) zijn echte foodies en vorig jaar 4 weken in Australië geweest, vooral in het zuiden dus niet boven Sydney. Wij zoeken thuis vaak al helemaal uit waar we gaan eten als we op vakantie gaan en zo ook voor onze Australië trip. We zijn vrij kritisch, maar Reuben Hills en Chur Burger hebben echt al onze (hoge) verwachtingen waar gemaakt.

  Alvast veel plezier down under!

  Beantwoorden
 • Fenna Lammers
  18 januari 2016 om 09:44

  Ooh wat ben ik jaloers! Ik heb aan jaar in Oz gewoond, waarvan 6 maanden in het dorpje Noosa. Daar zitten echt super veel goede restaurants en kun je eten tot je er bij neervalt. Het is echt een prachtige plek met een groot national park, veel surfers, veel vakantiegangers, mooie stranden en dus vooral lekker eten ook. Het ligt 1,5 rijden ten noorden van Brisbane, dus op de route van Cairnes naar Sydney. Mijn favo restaurants daar waren Ricky's en Humid. Verder zijn de Whitsundays echt heaven on earth (Ga varen met een zeilboot, toeristisch, but worth it), en de Gold Coast is Scheveningen gekkenhuis x10.. moet je van houden ;-) Geniet ervan!

  Beantwoorden
 • Margot
  18 januari 2016 om 08:43

  Wat een gaaf vooruitzicht! Ik ben heel benieuwd naar je verhalen!

  Beantwoorden
 • Stefanie
  18 januari 2016 om 07:57

  Wat een heerlijk vooruitzicht jullie vakantie. Wauw!! Ben ook wel nieuwsgierig wat je van Tokyo vindt. Het lijkt me zo'n bizarre stad. Ik ga zelf naar Hongkong dit jaar. Hele andere steden ongetwijfeld maar ik denk dat beide behoorlijk overweldigend zijn. Succes met de laatste werkloodjes!

  Beantwoorden
 • Pauline
  18 januari 2016 om 17:15

  Oh dat is volgens mij ook heel cool :)

  Beantwoorden
 • Nicole
  18 januari 2016 om 07:46

  Geniet van je welverdiende vakantie!

  Beantwoorden
 • Esther
  18 januari 2016 om 07:38

  Geweldige reis! Ik heb hetzelfde gedaan in 2004. Lekkere eettentjes weet ik echt niet meer, maar wat je niet mag missen is een zeiltocht bij de whitsunday islands (maak er een meerdaagse van!) Byron Bay, en als je van back to basic houd is Frasier Island ook heel tof. Veel plezier!

  Beantwoorden
 • Bianca Schrijft
  18 januari 2016 om 06:52

  Dat ziet er uit als lekker druk, maar wel op een hele boeiende manier. Heel veel succes met alles

  Beantwoorden
 • Marlotte
  18 januari 2016 om 06:51

  Oh, wat gaaf zeg zo'n roadtrip door Australië! Ik ben maar een heeeel klein beetje jaloers hoor, haha. Fijne week!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen