Menu

Ik kreeg een black box van Ron Blaauw…

Sponsored. Het was net of ik in een uitzending van Masterchef was beland (dat heb ik altijd al een keer willen doen). Ik ontving onlangs een black box van sterrenchef Ron Blaauw (Ron Gastrobar*). Met daarbij een persoonlijke videoboodschap waarin hij mij uitdaagde om zijn kerstrecept te maken. Leuk, ik hou van uitdagingen!

jumbo kerst

Wat mag ik maken?

Ron Blaauw is één van de 5 chefs die een kerstrecept voor Jumbo heeft ontwikkeld. Op deze manier wil Jumbo laten zien dat een lekkere kerst voor iedereen toegankelijk is. Iedereen moet kunnen genieten van de kerstdagen, ook diegene die in de keuken staat (want dat vergeten wij kokkies nog wel eens).  Ron daagde mij uit om zijn recept te maken:  Varkenshaasmedaillons met salie-pepersaus en paddenstoelenrisotto. Klinkt lekker. En ik vind het extra leuk omdat het een recept van Ron is. Een klassiek gerecht waarin je de saus op de ‘haute cuisine” manier maakt. Nou Ron, ik ga de uitdaging graag aan.
Jumbo kerst-2-2

Jumbo kerst-7-7

De Black Box

Het wordt mij enigszins makkelijk gemaakt omdat ik alle ingrediënten thuis ontvangen heb. Het voelt als het uitpakken van een kerstpakket. In de box zitten  maar liefst 22 ingrediënten en ik pak ze één voor één uit. In de box vind ik een varkenshaas met de ingrediënten voor de saus; verse salie, slagroom, een sjalotje, peper, madeira (lekker klassiek) en fond (dat is een chique woord voor bouillon). Voor de risotto vind ik diverse soorten paddenstoelen (ook gedroogde), wederom bouillon en uiteraard risottorijst. Het geheim van de chef voor een extra romige risotto is mascarpone. Goede tip! Een mooie goedgevulde box dus. Ik kan aan de slag.

varkenshaas

Jumbo kerst-4-4

Jumbo kerst-6-6

Jumbo kerst-5-5

Mijn kerst

Leuk om weer eens een klassiek gerecht te maken voor de kerst. Zelf ga ik dit jaar ook voor een klassieke (typisch Engelse) kerst. Ik vier kerst zoals ieder jaar met mijn familie. Ik ga een hele gevulde kalkoen bereiden met daarbij lekkere traditionele bijgerechten zoals gevulde appeltjes met rode kool, stoofpeertjes en aardappelkroketjes (wel zelfgemaakt) of gratin. Het nagerecht ben ik nog over aan het dubben, er is nog zoveel lekkers wat ik wil maken. Wat eet jij deze kerst?

Jumbo kerst-8-8

Ben jij benieuwd naar dit recept en of de uitdaging gelukt is? Kijk dan zaterdag op mijn blog. Dan deel ik het recept met jullie.

merry x mas

Dit bericht is in samenwerking met Jumbo, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Anouk velde
  10 december 2015 om 18:00

  Alle ingrediënten al in huis om te koken zaterdag! Nu het recept nog :-) ben benieuwd!

 • Pauline
  9 december 2015 om 20:20

  Zal ik dan maar verklappen dat het ook erg lekker was ;)

 • Marion
  9 december 2015 om 11:09

  Wat een leuk pakket en super actie. Ben benieuwd wat het resultaat is geworden, klink nu al lekker!

 • Esmée
  8 december 2015 om 21:22

  Wat een leuke uitdaging! Ben benieuwd!

 • Ageeth Mooij
  8 december 2015 om 20:52

  Salie even meegebakken met varkenshaas en zo uit het vuistje is al een feest op zich!
  Groene chips noemt mijn zoon het <3
  Ik denk dat wij gaan voor de pure smaken van het gourmetten ;-)

 • Cheese and Chinese
  8 december 2015 om 20:47

  Wat leuk! En het lijkt me ook echt een lekker gerecht, goede tip ook van de mascarpone in risotto: dat ga ik volgende keer maar proberen!

 • Proef de Smaak
  8 december 2015 om 20:31

  Ik ben benieuwd naar je uiteindelijke gerecht, de ingrediënten klinken heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.