DIY Kaasplankje

DIY kerstcadeau: kaasplankje

Zelfgemaakte cadeautjes vind ik altijd het leukste om te krijgen. Dit DIY kaasplankje is superleuk om weg te geven. Of te krijgen natuurlijk. Het is heel eenvoudig om te maken en de ontvanger zal het zeker waarderen. Van een zelfgemaakt cadeautje weet je dat er veel moeite in is gestoken. En dat maakt het krijgen er van nog leuker. Ben je deze kerst door vrienden of familie uitgenodigd voor het kerstdiner? Neem dit cadeautje mee en je slaat twee vliegen in één klap. Naast het feit dat het attent is om iets mee te nemen, kun je er ook meteen met zijn allen van genieten.

Een kaasplankje is lekker voor bij de borrel, maar kan ook goed als dessert dienen. Heerlijk met een glas rode wijn erbij. Ik hou er van om verschillende soorten kaas te gebruiken. Zorg voor een goede balans op het kaasplankje door te variëren tussen sterke en wat mildere kazen. Je kan er eventueel nog wat toastjes, notenbrood, chutney of vijgenjam bij doen.

DIY Kaasplankje

Benodigdheden
Krijtbordverf
Wit bord
Krijtbordmarker
Verfkwast
Schilderstape
Verschillende soorten kaas
Optioneel toastjes en/of chutney

DIY kaasplankje

Zo maak je het

Plak de randen van het bord af met schilderstape. Verf vervolgens het vlakke gedeelte met de schoolbordverf. Gebruik niet teveel verf, dan droogt het sneller.

Laat dit even een uurtje drogen. Breng vervolgens een tweede laag schoolbordverf aan. Haal na een uurtje de schilderstape eraf. Als je dit te lang laat zitten, kan het zijn dat je de verf meetrekt bij het eraf halen van de tape. Laat het bord vervolgens minimaal 24 uur drogen.

Na 24 uur kan er op het bord geschreven worden. Kies een aantal lekkere kazen en leg deze op het bord. Schrijf de naam van de kaas erbij met de krijtbordmarker. Je kunt beter een marker gebruiken dan een krijtje. Hiermee kun je iets preciezer te werk gaan.

Pak het kaasplankje tot slot in met transparant folie en geef het cadeau! Of hou het stiekem voor jezelf..

DIY KaasplankjeDIY Kaasplankje-4

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in