Menu

Diary November #2

Wat een maand. Een maand die ik en velen met mij niet snel zullen vergeten. Wat een relaxt weekend zou worden, werd het tegenovergestelde. Een weekend waarin ik als een bezetene het nieuws volgde en een weekend waarin ik Maurits meer knuffelde dan ooit tevoren. Mijn zaterdagplannen heb ik gewijzigd en in plaats daarvan probeerde ik te begrijpen wat er die avond daarvoor gebeurd was in Parijs. Om tot de conclusie te komen dat het gaat om een aantal zieke mensen die zich tegen de rest van wereld keren. Debielen zonder ziel, iets anders kan ik er niet van maken. En helaas bleef het daar niet bij. En dat maakt mij bang.  Is het omdat het zo dichtbij komt? Omdat je door social media meer dan ooit op de hoogte bent? Het liet mij niet meer los. Het deed mij des te meer beseffen wat ik heb en hoeveel ik daarvan houd. Van Maurits, van mijn familie en vrienden maar ook van deze wereld. Let love rule is mijn motto en dus kroop ik ’s nachts extra dicht tegen Maurits aan…

Omdat ik een positief blog heb probeer ik vooral door te gaan met de dingen waar ik mee bezig ben. Wel hield ik een dag stilte op social media. Het voelde voor mij niet goed om updates te delen en ik had ook niks te zeggen. Maar toch wil ik er hier in mijn dagboek nog wel bij stil staan.

diary ikea

Ik had weer een leuke draaidag voor de IKEA foodchallenge. Inmiddels zijn de 4 finalisten bekend. En kun je stemmen op je favoriete gerecht. Spannend!
diary jamieOp de boekpresentatie van Jamie at ik deze heerlijke couscous met garnalen en granaatappel.

diary jamie

En signeerde Jamie een boek voor mij. Hier ben ik superblij mee. En Jamies Super Food krijgt een ere plaatsje op mijn boekenplank.

diary flared jeans

Net als in groep 8… Toen droeg ik ook altijd wijde pijpen, kleine hipster dat ik was. Ik ben helemaal verliefd op mijn flared jeans.

diary sint maarten

Snoep uitdelen met Sint Maarten. En wat geef je dan? Iets wat je als kind het liefste kreeg natuurlijk. 🙂

Jackson Dubois

Annika ging eten bij Jackson Dubois in Amsterdam. Een superleuke tent waar sharing is caring het motto is. De kaart bestaat uit diverse kleine streetfood gerechtjes, zoals pulled pork, Indonesische rijsttafel en falafel. Aanrader!
diary paarse boerenkool

Nog nooit eerder had ik paarse boerenkool gezien. Ik kreeg deze van Willem en Drees. Daar kun je online verse groente, zuivel, vlees en brood bestellen. Aanrader hoor.

diary donna hay

Het nieuwe boek van Donna Hay is wederom prachtig. De foto’s zijn geschoten door William Meppem, mijn favoriete foodfotograaf op deze wereld. Ik zal de review binnenkort met jullie delen.

diary betjeman barton

Op uitnodiging van Betjeman & Barton genoot ik van een Afternoon tea bij Oker in Den Haag. Echt wat is hun thee toch heerlijk. Mijn favoriet was de Formosa Oolong Vert Jade thee, een heerlijke milde groene thee. Maar ook de “Comme tune Ă©toile” was erg lekker. Wederom een groene thee, maar nu met sinaasappel en perzik.

diary betjeman barton

Superleuk dat dit kaasplankje onderdeel was van de Afternoon tea. Ik houd meer van hartig dan van zoet. Dus ik was hier het meest mee in mijn nopjes. En wist je dat thee en kaas heel goed samengaan? Ik dronk een China Yunnan CĂ©leste Thee bij deze kaasjes (Morbier en La tur). Echt heerlijk!

diary bakers & roastersIk ging met een vriendinnetje lunchen bij Bakers & Roasters in de Pijp. Waar ik enorme keuzestress had. Uiteindelijk ging ik voor de pancakes met bacon. Goede keuze!

diary instagram

Hier word ik zo blij van. Dit zijn allemaal foto’s van jullie, gedeeld op Instagram. Als je de #uitpaulineskeuken erbij zit kan ik ze allemaal terug vinden. Zo leuk!

gourmetten met visZaterdag vierden wij alvast Sinterklaas avond met vrienden. Zo gezellig! We gingen eerst gourmetten (dat is helemaal geen no go, maar juist cool) en daarna speelden we het dobbelspel. Ik had een vis gourmet gemaakt en nog een andere verrassende versie, maar die deel ik binnenkort op mijn blog.

fortuyn haarlemOm te vieren dat Annika officieel UPK’er is, gingen we gezellig uit eten bij Fortuyn! Nog 1 weekje en dan begint de pret. Kan niet wachten!

Dit was November so far. Deze week is een bijzondere week, Uit Pauline’s Keuken bestaat namelijk 5 jaar. En dat wil ik met jullie vieren, door middel van een killer van een winactie. Stay tuned dus.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.

 

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Pauline
  24 november 2015 om 14:39

  Die komt er weer aan hoor. Er zat een foutje in, maar er wordt aan gewerkt :)

 • Franka van der Heijden
  24 november 2015 om 02:20

  ??Tof zeg, je 5 jarig bestaan, hartelijk gefeliciteerd.
  Ook ik ontving je nieuwsbrief, maar helaas opeens gestopt.
  Wat is de reden daarvoor?

 • Annette
  23 november 2015 om 19:12

  Ik houd van Donna Hay lekker korte recepten en heerlijk. Ik heb 2 van haar boeken waar ik regelmatig wat uit maak

 • sabrina
  23 november 2015 om 13:35

  Dikke proficiat! Ik krijg instant zin in lekker avondeten na het magere soepje van deze midda

 • Els
  23 november 2015 om 12:24

  Woehoe 5 jaar al weer , alvast gefeliciteerd! Ik heb mij trouwens geabboneerd op jou nieuwbrief, maar ik krijg hem niet meer ? Ik vond mijn dagelijkse up-date in de ochtend erg fijn :)

 • Mara troelstra
  23 november 2015 om 10:02

  Gefeliciteerd met je vijfjarig bestaan! Ik maak vaak gerechtjes uit je boek, maar deel ze niet op social media omdat mijn presentatie van het gerecht nou nooit zo goed lukt haha!

  Nogmaals gefeliciteerd :-)!

 • suzan
  23 november 2015 om 09:31

  Wat leuk om te zien! Ik had nog niets gelezen over de challenge bij IKEA, maar erg leuk dat je daar aan kan meewerken zeg!

 • Nicole
  23 november 2015 om 07:58

  Jeetje vijf jaar alweer. Mooi dagboek weer. En alvast veel werkplezier samen met Annika.

 • Margot
  23 november 2015 om 07:41

  Mooie introductie! En gefeliciteerd natuurlijk!

 • Marlotte
  23 november 2015 om 06:55

  Heel mooi beschreven over Parijs. Mij liet het ook niet meer los, juist omdat ik zoveel kon volgen op social media.. Wauw, ik ben heel benieuwd naar het boek van Donna Hay. Vast weer prachtig, zoals altijd haha! Aah, die pancakes met bacon zien er echt fantastisch uit! Fijne week!

 • Emma
  23 november 2015 om 06:54

  Vijf jaar alweer? Gefeliciteerd Pauline! Ohh, zo gaaf dat je Jamie in het echt hebt kunnen ontmoeten, dat staat nog hoog op mijn lijstje! Die pannenkoeken met bacon en banaan zien er echt ontzettend lekker uit! Paarse boerenkool had ik ook nog nooit van gehoord? Heeft het een hele andere smaak?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.