Menu

Review Green Kitchen Travels

The Green Kitchen Travels is de opvolger van The Green Kitchen.  De auteurs, David Frenkiel en Luise Vindahl, al bekend van hun blog Green Kitchen Stories hebben met hun dochter Elsa een wereldreis gemaakt. Om de herinneringen van de reizen levend te houden, koken ze eenmaal thuis de gerechten die ze tijdens het reizen hebben gegeten. Zo ontstond het idee voor The Green Kitchen Travels.

The green kitchen travels

The Green Kitchen Travels staat net als The Green Kitchen vol met vegetarische en veelal ook veganistische recepten. Het boek bestaat uit meerdere hoofdstukken, waarvan er 8 echt recepten bevatten. De recepten zijn onder te verdelen in Ontbijt, Streetfood & Snacks, Salades & Bijgerechten, Soep, Hoofdgerechten, Drankjes, Nagerechten en Smaakmakers.

Naast alle recepten vind je er informatie over reizen met kinderen, hoe David en Luise eten en een hoofdstuk over de methodes en locaties. Het boek staat boordevol mooie reis foto’s. Dit spreekt mij persoonlijk heel erg aan. Het maakt het boek persoonlijk en ik krijg meteen zin om weer te gaan reizen. De foto’s zijn erg mooi en geven een impressie van de reizen die ze gemaakt hebben.

De food foto’s zijn ook mooi en passend bij het geheel. Normaal gesproken hou ik meer van frisse en lichte foto’s, maar ik vind deze foto’s goed in het reisthema passen. Want tja, op reis is nu niet eenmaal alles wit en licht, maar juist divers en kleurrijk.

halloumi burger

Bladerend door het boek, denk ik terug aan mijn eigen reizen en het heerlijke eten dat ik daar gegeten heb. Ik zie bepaalde gerechten ook terug in het boek, die ik zelf ook gegeten heb in Mexico en Thailand.

De recepten zijn origineel, vegetarisch en vers. Er komen geen zakjes en pakjes aan te pas. Het zijn geen standaard recepten en de ingrediënten lijsten zijn dan ook ietwat aan de lange kant. Het is daarom denk ik geen boek voor een snelle hap. Maar met wat meer tijd en iets meer voorbereiding zet je wel wat lekkers op tafel, en het is ook nog eens gezond.

Wat voor recepten staan er dan in?, zul je denken. Nou, denk bijvoorbeeld aan een Marokkaanse couscous salade met quinoa, amandel & munt. Of spiesjes met tempeh en papaja uit Indonesië. De wafels van pompoen en amandel uit de USA lijken mij erg lekker.  En wat dacht je van ananaslolly’s? Super leuk voor de kids! Vietnamese ijskoffie, eierbloemencurry uit India, zoete aardappelgnocchi,  koude avocadosoep en zo kan ik nog wel even doorgaan.Tempeh_papaya_skewers

Wat mij betreft is het tweede boek van David en Luise goed geslaagd. Een ideaal boek voor de vegetariër, de reiziger of simpelweg iedere foodliefhebber die van gezond eten houdt.

 

Titel
The Green Kitchen Travels

Auteur
David Frenkiel & Luisa Vindahl

Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep – Becht lifestyle

Bestellen
Prijs € 19,95 
bij Bol.com.

 

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

 • Pauline
  23 april 2015 om 10:11

  Ja fijn he?

 • Margot
  23 april 2015 om 09:40

  Wat maken ze toch altijd fantastische foto's!

 • Ellen
  23 april 2015 om 08:50

  Ik zou het boek echt gewoon al kopen voor de fantastische foto's!

 • Emma
  23 april 2015 om 07:26

  Ahh, dit boek zou ik heel graag op mijn boekenplank willen hebben staan!

 • Farah
  23 april 2015 om 07:23

  Wat een prachtige plaatjes!
  Ik ben heel benieuwd naar het boek, zeker omdat er ook reisfoto's in staan! Volgens mij allemaal erg gevarieerde recepten. En al ben ik geen vegetariër, lijkt het me toch zeker de moeite waard om inspiratie op te doen voor gezonde gerechten.

 • Anniek
  23 april 2015 om 07:13

  Wauw, die foto's alleen al, prachtig! Inderdaad lekker kleurrijk en dynamisch, I like. Tof ook dat er vooral vegetarische recepten instaan, zelf probeer ik ook wat minder vlees te eten de laatste tijd. Dit lijkt me echt een gaaf boek, ik ga binnenkort eens in de boekhandel kijken!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.