Menu

Review: Koop een Koe

Een hele koe per post bezorgd? Jawel hoor, dat kan! Bij Koopeenkoe.nl kun je een heel rund bestellen. En die wordt netjes geportioneerd bij jou thuis afgeleverd. Het idee sluit helemaal aan op de “bewust eten lifestyle” van tegenwoordig. We willen weten wat we eten, waar het vandaan komt, liefst zo dichtbij mogelijk, dat de boer een eerlijke prijs voor zijn product heeft gekregen en vooral dat het dier een goed leven heeft gehad.

koop een koe

Koop een koe
Bij Koop een koe ben je dan aan het juiste adres. De koeien, het MRIJ ras en het luxere Limousin rund komen van boerderij De Lindenhoff, uit Baambrugge (Utrecht). Op de website vind je meer  info over de rassen. Het eerste ras het MRIJ (Maas, Rijn, IJssel) wordt voor zowel de melk- als vleesproductie gebruikt. Dit noemen ze een dubbeldoelkoe, leuk woord. Het andere ras wordt enkel voor vlees gehouden en zijn daardoor nog iets beter van kwaliteit. Maar geloof mij, de rassen zijn allebei super goed. De koeien hebben het daar goed, ze hebben 2 x zoveel ruimte in de stal, ten opzichte van de normale veeteelt.  De stallen zijn aangekleed met veel groen, om de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk na te bootsen. Ze krijgen een kruidenrijk gras te eten, van eigen land, dat zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen groeit. Daarnaast krijgen ze tarwe en in de winter hooi. Erg diervriendelijk dus.

Hoe werkt dat nou?
Ik kan me voorstellen dat je denkt, een hele koe bestellen, ik vind het nogal wat. En waar laat ik dat? Je hoeft de koe natuurlijk niet alleen te bestellen, je kunt het ook delen met je vrienden of buren. Het idee hierachter is dat alle delen van de koe gebruikt worden en dat de koe dus niet voor niets geslacht wordt.  De koe wordt pas geslacht als hij helemaal verkocht is. Daarom zit er tussen bestellen en leveren ook een periode van 4 weken. Het vlees moet namelijk ook gerijpt worden. Tussentijds word je per mail op de hoogte gehouden.

Het vlees wordt per gekoeld vervoer geleverd. In een grote piepschuimen box met koelelementen erin. Mijn box kwam perfect gekoeld aan. Het wordt dus niet per Post NL verzonden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je pakket ergens op een depot blijft liggen. Daarnaast staan de leverdata vast, ook ’s avonds en in het weekend, zodat jij altijd je pakket in ontvangst kunt nemen.

koop een koe

Wat zit er in een pakket?
In een pakket zitten 28 maaltijden aan vlees voor 2 personen. Bijna 8 kg aan vlees. Voor een dubbeldoelkoe betaal je €99,95 en voor het luxe ras €129,95. Als je het omrekent kom je op €1,78 per persoon en dat vind ik persoonlijk geen geld voor een goed stuk vlees. In het pakket zitten alle delen van de koe, zoals de tournedos, entrecote, rosbief, biefstuk, stooflappen en reeds verwerkte producten zoals hamburgers, worstjes van rund en gehakt. Een compleet pakket wat in 1 lade van je vriezer pas en waar je dus wel een tijdje mee vooruit kunt. Maar je kunt het dus ook delen met je buren.

Wat vind ik ervan?
Ik ben super enthousiast over dit concept. Ik eet zelf heel bewust vlees, max 3 keer per week. En als ik het eet, wil ik wel dat het goed vlees is. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit. Alles is al schoon op. De biefstukken waren super mals en de hamburgers ook lekker juicy, alleen de worstjes mogen van mij wel iets hoger op smaak gebracht worden. Die vond ik wat flauw. De prijs-kwaliteitverhouding vind ik dik in orde, ik vind het echt niet duur.

De levering ging prima, de producten waren netjes gekoeld.  Ik kan me voorstellen dat het wat veel is, voor als je maar met zijn 2-tjes bent, ik zou dit pakket dan ook eerder samen met mijn buren bestellen. Ik hou van producten met een verhaal en dit is zo’n product. Je weet waar het vandaan komt, dat de koeien met liefde groot gebracht worden, ze worden tussen hun 5e en 8e jaar geslacht en dat de kwaliteit gewoon goed is. Wat mij betreft een dikke aanrader.

oosterse salade met biefstuk

Hebben jullie wel eens online vlees besteld? En zijn jullie bekend met Koop een Koe.

Meer info over Koop een Koe vind je hier.

Deze review bevat producten die door ene merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

 • Beppie
  14 december 2017 om 19:25

  Superlekker vlees en ik vind het absoluut niet duur...ik krijg zo mijn vierde pakket binnen

 • Elisabeth
  11 mei 2015 om 17:52

  Voor mooi, diervriendelijk en vooral lekker vlees kun je ook kijken op www.hoeveravenstein.nl
  De hoeve is gelegen in Baarn met een biologische boerderijwinkel en verse groentes uit eigen tuin. De vleespakketten zijn van de koeien die hier wonen, en je kunt kiezen uit samengestelde pakketten, of je eigen pakket maken.
  Zeker de moeite waard om eens te bekijken!

 • Tineke
  3 mei 2015 om 17:38

  Ik heb ook alleen maar positieve ervaringen! Het vlees blijft in de vriezer heeeel lang goed van smaak! Hoge kwaliteit.

 • Gerrieke
  1 mei 2015 om 21:16

  Zelf heb ik goede ervaringen met goeiekoeien.nl. Vergelijkbaar concept met Verbeterd Roodbont koeien, een prachtig vleesras, en dat proef je! Je kunt kiezen tussen 5 of 10 kilo pakketten.

 • Noesjka
  1 mei 2015 om 00:01

  Koop een koe én koop een varken zijn top! Nu al twee keer de koe en net het eerste varken in huis - lekkerrrrrr!!

 • Sofie
  30 april 2015 om 23:41

  Mijn ouders deden dit vroeger ook, samen met iemand die ze kenden (en bij een boer die kenden). Zij hadden altijd de hele vriezer vol. Vind het zeker een goed idee!

 • Ger
  30 april 2015 om 22:50

  Een heel goed concept. Wij hebben ook al een paar keer, met de hele familie, een koe gekocht bij een boertje uit de buurt. We kregen het vlees dan in joekels van manden en waren dan een hele dag bezig om alles te sorteren en te verdelen. Maar lekker, dat vlees. Je proeft absoluut het verschil. En ik word ook blij van het feit dat het dier een goed leven heeft gehad.

 • Kate
  30 april 2015 om 18:38

  Toevallig wordt zaterdag mijn pakket bezorgd. Super benieuwd! Leuk om daarvoor zo'n artikel te lezen!

 • annelot
  30 april 2015 om 14:27

  super leuk en ook leuk om te zien dat het steeds meer bekend word! ik ken het al heel lang ( ander bedrijf) vanwege mijn moeder die bestelde altijd een heel beest, ja ik zegt beest want ik weet dat het geen koe was wat mijn moeder bestelde maar iets anders, maar wat precies ben ik vergeten haha in ieder geval is het veel beter voor onze omgeving zo vlees te kopen en je hebt bewuster vlees! dikke aanrader inderdaad

 • Saskia
  30 april 2015 om 12:05

  Goed idee! Nu proberen we alles bij de lokale slager te halen, die zijn koeien ook weer van dichtbij slacht. Maar toch, zou het best tof zijn om van 1 koe te eten.

 • Linda Snijders
  30 april 2015 om 11:59

  Voor mensen in de regio Rotterdam e.o.; kijk ook eens bij www.weiderund.nl (zitten in Westmaas - Hoeksche Waard).

  Ik haal daar (vaak samen met vrienden) mijn vlees. Leuke mensen, producten zijn goed en (h)eerlijk !

 • Elisa
  30 april 2015 om 11:30

  Mijn vriend laat elk jaar een eigen koe slachten, of een stierkalfje die ze zelf groot brengen. Dan weet je helemaal wat je er zelf in stopt! Maar dat is 250kg vlees, en dat past niet in 1 la, zelfs niet als je de helft neemt..

 • Margot
  30 april 2015 om 11:18

  Het klinkt echt als een heel goed concept! Ik ga eens kijken of ik ruimte in mijn vriezer kan maken.

 • Pauline
  30 april 2015 om 10:19

  Wat leuk dat jullie allemaal zo enthousiast zijn over Koop een Koe.

 • Annelieke
  30 april 2015 om 10:00

  Krijg vandaag mijn tweede pakket binnen! Ik bestel het samen met mijn moeder, dan nemen we allebei de helft. Anders ligt mijn hele vriezer meteen vol ;). Ben echt enorm fan van het vlees! Het is zeker niet duur als je ziet wat je er voor krijgt. Zeker aan te raden dus :)

 • Sofieke
  30 april 2015 om 09:32

  Ik heb tot volle tevredenheid nu 3x bij hen besteld: 1x de MRIJ (maar het aanbod bestaat uit meer rassen, net welke slachtrijp is), 1x de luxe koe en 1x van koopeenvarken.
  Over de koeien ben ik super tevreden en vind het leuk om ook minder bekende delen te eten. Ze leveren bereidingswijze mee en hebben recepten op hun site.
  Ik vind het belangrijk dat de dieren een goed leven hebben gehad en ook de slachtprocedure is prima, waarbij de koeien de tijd krijgen om te ontstressen.

  Over het varken ben ik minder positief. De pure lapjes, filetjes enzo zijn supermals en smakelijk, maar de gekruide worsten, die in verhouding een heel groot deel uitmaken van het pakket, hebben een lading zout meegekregen waar je U tegen zegt (worst 1) of een hele vieze kruiding (worst 2). Dus die zal ik niet opnieuw bestellen.

 • Karin
  30 april 2015 om 09:11

  Ik vind het echt een goed concept. Wij gaan binekort onze derde koe bestellen! Het vlees is echt van goede kwaliteit en dat proef je gelijk. Ze hebben tegenwoordig ook koop een varken, die moeten wij nog testen. Heb jij daar al ervaring mee Pauline?

 • Miranda
  30 april 2015 om 09:03

  Ik heb dit ook eens gedaan! Wij hebben samen met mijn ouders zo'n pakket bestelt. Ik vind het concept helemaal geweldig, maar zou het niet zo gauw weer doen. Er bleef toch wel veel vlees over wat wij gewoon niet zo vaak eten:) heb er wel recepten bij gezocht en het klaar gemaakt, maar ik zou liever de stukken vlees die ik het liefst gebruik apart bestellen:)

 • Esmée
  30 april 2015 om 08:55

  Haha, ik werd zo vrolijk toen ik Lindenhoff zag staan! Ik woon daar vlak bij en hoor altijd hele goede dingen. Als je in de buurt van Abcoude/Baambrugge bent, zou ik zeker een kijkje nemen daar, want ze verkopen echt heel veel lekkere en verse producten! X

 • Ellen
  30 april 2015 om 08:38

  Ik vind het een heel tof concept! Zou het denk ik zelf wel niet kopen, aangezien ik helemaal niet zo vaak rund eet.

 • Marjolein
  30 april 2015 om 08:33

  ik heb dit ook een keer besteld. Heerlijk vlees en toch niet voor herhaling vatbaar. Vond dat ik teveel vlees kreeg dat we niet vaak eten. Dit blijft dan in de vriezer. Kan morgen vlees halen van een boer waar je ook apart per soort vlees kunt bestellen. Van eigen blonde d' aquitaine koeien. Maar ook vers lamsvlees. Het duurt inderdaad een aantal weken, maar dat is niet erg.
  Zou zeggen kijk eens op hun site. Www.vleesvanboerjan.nl

 • Emily van Kampen
  30 april 2015 om 08:07

  Toevallig hebben mijn broer en ik het hier laatst over gehad. Wij vonden het allebei een mooi idee en als wij hem delen hebben we ook geen enorme hoeveelheid vlees. Ik denk dat wij dus inderdaad binnenkort een koe gaan kopen.

 • Suzanne
  30 april 2015 om 08:04

  heerlijk vlees! We genieten met regelmaat van dit stukje koe. Het is echt genieten!

 • Farah
  30 april 2015 om 08:01

  Mij lijkt het wel een goed idee. Speel al een tijdje langer met het idee om zoiets te doen, maar dan inderdaad ook delen, want alleen is het wel erg veel. Je kan in ieder geval een tijdje vooruit ;).

 • Josina
  30 april 2015 om 07:44

  Hoi pauline
  Ik heb aantal keren besteld bij koop een koe
  Is echt top en heerlijk fles
  Gedeeld met mijn kinderen
  Zo op dan
  Beide pakketten besteld en echt super tevreden

 • Nienke
  30 april 2015 om 07:38

  Wildrundvlees.nl is ook een aanrader. Dit zijn runderen van stichting Taurus die het hele jaar buitenlopen en natuurgebieden begrazen.

 • Kelly caresse
  30 april 2015 om 07:11

  Ik heb hier het een en ander over gelezen maar nog geen ervaringen van gelezen of foto's gezien, dit klinkt echt heel goed en ook natuurbewuster

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.