koop een koe

Review: Koop een Koe

Een hele koe per post bezorgd? Jawel hoor, dat kan! Bij Koopeenkoe.nl kun je een heel rund bestellen. En die wordt netjes geportioneerd bij jou thuis afgeleverd. Het idee sluit helemaal aan op de “bewust eten lifestyle” van tegenwoordig. We willen weten wat we eten, waar het vandaan komt, liefst zo dichtbij mogelijk, dat de boer een eerlijke prijs voor zijn product heeft gekregen en vooral dat het dier een goed leven heeft gehad.

koop een koe

Koop een koe
Bij Koop een koe ben je dan aan het juiste adres. De koeien, het MRIJ ras en het luxere Limousin rund komen van boerderij De Lindenhoff, uit Baambrugge (Utrecht). Op de website vind je meer  info over de rassen. Het eerste ras het MRIJ (Maas, Rijn, IJssel) wordt voor zowel de melk- als vleesproductie gebruikt. Dit noemen ze een dubbeldoelkoe, leuk woord. Het andere ras wordt enkel voor vlees gehouden en zijn daardoor nog iets beter van kwaliteit. Maar geloof mij, de rassen zijn allebei super goed. De koeien hebben het daar goed, ze hebben 2 x zoveel ruimte in de stal, ten opzichte van de normale veeteelt.  De stallen zijn aangekleed met veel groen, om de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk na te bootsen. Ze krijgen een kruidenrijk gras te eten, van eigen land, dat zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen groeit. Daarnaast krijgen ze tarwe en in de winter hooi. Erg diervriendelijk dus.

Hoe werkt dat nou?
Ik kan me voorstellen dat je denkt, een hele koe bestellen, ik vind het nogal wat. En waar laat ik dat? Je hoeft de koe natuurlijk niet alleen te bestellen, je kunt het ook delen met je vrienden of buren. Het idee hierachter is dat alle delen van de koe gebruikt worden en dat de koe dus niet voor niets geslacht wordt.  De koe wordt pas geslacht als hij helemaal verkocht is. Daarom zit er tussen bestellen en leveren ook een periode van 4 weken. Het vlees moet namelijk ook gerijpt worden. Tussentijds word je per mail op de hoogte gehouden.

Het vlees wordt per gekoeld vervoer geleverd. In een grote piepschuimen box met koelelementen erin. Mijn box kwam perfect gekoeld aan. Het wordt dus niet per Post NL verzonden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je pakket ergens op een depot blijft liggen. Daarnaast staan de leverdata vast, ook ’s avonds en in het weekend, zodat jij altijd je pakket in ontvangst kunt nemen.

koop een koe

Wat zit er in een pakket?
In een pakket zitten 28 maaltijden aan vlees voor 2 personen. Bijna 8 kg aan vlees. Voor een dubbeldoelkoe betaal je €99,95 en voor het luxe ras €129,95. Als je het omrekent kom je op €1,78 per persoon en dat vind ik persoonlijk geen geld voor een goed stuk vlees. In het pakket zitten alle delen van de koe, zoals de tournedos, entrecote, rosbief, biefstuk, stooflappen en reeds verwerkte producten zoals hamburgers, worstjes van rund en gehakt. Een compleet pakket wat in 1 lade van je vriezer pas en waar je dus wel een tijdje mee vooruit kunt. Maar je kunt het dus ook delen met je buren.

Wat vind ik ervan?
Ik ben super enthousiast over dit concept. Ik eet zelf heel bewust vlees, max 3 keer per week. En als ik het eet, wil ik wel dat het goed vlees is. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit. Alles is al schoon op. De biefstukken waren super mals en de hamburgers ook lekker juicy, alleen de worstjes mogen van mij wel iets hoger op smaak gebracht worden. Die vond ik wat flauw. De prijs-kwaliteitverhouding vind ik dik in orde, ik vind het echt niet duur.

De levering ging prima, de producten waren netjes gekoeld.  Ik kan me voorstellen dat het wat veel is, voor als je maar met zijn 2-tjes bent, ik zou dit pakket dan ook eerder samen met mijn buren bestellen. Ik hou van producten met een verhaal en dit is zo’n product. Je weet waar het vandaan komt, dat de koeien met liefde groot gebracht worden, ze worden tussen hun 5e en 8e jaar geslacht en dat de kwaliteit gewoon goed is. Wat mij betreft een dikke aanrader.

oosterse salade met biefstuk

Hebben jullie wel eens online vlees besteld? En zijn jullie bekend met Koop een Koe.

Meer info over Koop een Koe vind je hier.

Deze review bevat producten die door ene merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in