Something about food tag

Vorig jaar bedacht ik de 25 food vragen tag! Een tag die inmiddels door heel veel mensen ingevuld is. Super leuk! Vandaag doe ik wederom een tag, de something about food tag. Deze tag is bedacht door Tedje van Teddlicious. Het is de perfecte manier om mij nog beter te leren kennen. Uiteraard gaat het over food, what else?

pizza met prosciutto
Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Dat is makkelijk! Pizza natuurlijk. Al zou ik hem iedere avond met Parmaham en rucola moeten eten, dan nog zou dat geen straf zijn. Maar als ik mag afwisselen dan is dat nog beter natuurlijk. Want ik vind tonijn ook heel lekker, en salami en ananas en..

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Living on the edge. Ik drink altijd spa rood. Ik vertelde jullie laatst al dat ik niet zo’n drinker ben. Gewoon plat water vind ik niet zo fijn, maar met bubbels wel.

Wat was vroeger je lievelingseten?
Als kind lustte ik geen friet. Althans toen ik op de basisschool zat niet. Gek kind was ik. Ik weet nog dat ik op kinderfeestjes vaak wat anders kreeg, zoals een bord groentesoep. Ik vond dat toen helemaal niet erg. Maar pannenkoeken heb ik altijd lekker gevonden. En kip kerrie was vroeger echt “mijn lievelings”.

appeltaart havermout uit de oven

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Het is nu 13.00 en ik heb net geluncht met appeltaart havermout uit de oven. Daarbij dronk ik een groot glas spa rood en daarna een koffie-tje.

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?
Oh ik vind zoveel leuk! En het is net waar ik zin in heb. Mijn favorieten in Haarlem zijn Café Colette en Seymour. Italiaans eten doe ik bij Napoli (ook in Haarlem). En als ik low profile wat ga eten ga ik naar Fleurie in Bloemendaal of Stach in Overveen of naar de Pizzabakkers.

Stach food Amsterdam

Wat lust je écht niet?
Nu moet ik echt heel goed nadenken. Want ik lust bijna alles. Ik heb jarenlang een boerenkooltrauma gehad (iets met een kerstdiner en chocolademelk op de basisschool), maar tegenwoordig vind ik dat super lekker. Orgaanvlees en bloedworst maak je mij echt niet blij mee. Oh en laatst kreeg ik paté bij mijn boodschappen en dat vond ik echt vies. Het schijnt dat zelfgemaakte paté wel lekker is, maar ik durf niet zo goed meer.

Om welk gerecht sta jij bekend?
Dat is een lastige omdat ik bijna iedere dag wat anders maak. Mijn bananabread is inmiddels wel famous. Die is echt door zoveel mensen nagemaakt. Maar als het echt om een hoofdgerecht gaat, zou ik het zo niet weten. Ik denk dat ik in het algemeen bekend staan om mijn basic en snelle recepten, die net even anders dan anders zijn.

Chips of chocolade?
Chips! Ik ben meer een hartige dan een zoete snacker. Bij chips kan ik ook altijd moeilijk stoppen met eten. Terwijl ik dat bij chocola niet heb. Tenzij het chocola met salted karamel is, dat vind ik goddelijk.

Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
Zoute popcorn, ik zei het al, een hartige snacker.

caesar salade

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Boerenkool, ik vertelde het net al. Ik ben er een keer heel misselijk van geworden en daarna heb ik het echt 20 jaar niet gegeten. Ik lieg niet! Onlangs at ik bij Vinnies Deli een Caesar salade van boerenkool en sindsdien vind ik het weer lekker. En nu maak ik van alles met boerenkool. Gek he?

Vis of vlees?
Vlees. Ik ben niet echt een vis-eter. Het gekke is als ik uit eten ga, bestel ik vaak vis. Maar thuis maak ik het echt veel te weinig klaar. Terwijl ik het wel lekker vind. Ik eet trouwens ook heel vaak vega. Met groente kan je zoveel doen.

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Hmm lastig. Ik lust bijna alles. Misschien moet ik nog wat meer van de Japanse keuken gaan houden. Sushi lust ik wel, maar ik ga echt nooit naar een Japanner. De rauwe vis spreekt mij sowieso niet zo aan. En van miso moet ik ook niet zoveel hebben. Maar ik denk dat ik het gewoon vaker moet eten.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Simpel. Ik ben een hele saaie ontbijter want ik eet al bijna 3 jaar hetzelfde. Griekse yoghurt met een halve banaan en een handje muesli van Zonnatura. Wel lekker, ’s avonds in bed verheug ik mij er al op.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Alleen maar voorgerechten. Ik vind vaak de voorgerechten het lekkerste in een resto. Het komt regelmatig voor dat ik 2 voorgerechtjes bestel. Ik eet best veel op een dag maar niet in een keer. Dus bij een 3 gangen diner, vind ik 2 voorgerechtjes vaak beter, dan een voor en een hoofdgerecht.

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Ik eet echt nooit snoep. Behalve met Sint Maarten. Dan koop ik altijd teveel en eet ik de rest zelf op. Het heeft ook iets nostalgisch om groene kikkertjes te eten. Al zijn ze eigenlijk best vies. Als ik moet kiezen dan vind ik zoute drop wel lekker. Zoete drop vind ik echt smerig, maar een zak zoute drop eet ik zo achter elkaar op. En mini bars, zoals snickers, twixen en bounty’s kan ik ook niet goed weerstaan.

paulineopdemarktFoto credit: Daniëlle Verkuijl – Goudse Fotografie

Bedankt Tedje voor de leuke vragen. Als je deze tag over wilt nemen, ga je gang.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in