gezonde trakatie

Kidsproof: Gezonde traktatie pauw

Een rode kool bekleed met aluminium folie. Met daarin satéprikkers met kaas, mini knakworstjes, augurkjes en stukjes ananas. Dat was steevast mijn traktatie op de basisschool. Een best wel gezonde traktatie waar helemaal niets mis mee is. Later werd dat verruild voor dropkettingen met nibbits, maar dat terzijde.

Van vriendinnen hoorde ik dat sommige scholen er een gezonde traktatie policy op nahouden. Hoe is dat bij jullie? Ik vind dat een goed idee. Op zich is er niets mis met af en toe een zakje chips, of een candybar maar in een klas met 36 kinderen wordt dit al snel te veel. Kijk met een mandarijn hoefde je bij mij ook echt niet aan te komen. Maar zo’n stokkie vol lekkers vond ik geweldig. En nu nog steeds trouwens. Om het extra leuk te maken heb ik er een pauw van gemaakt. Dit idee vond ik op Pinterest! Volgen julie mij daar al?
gezonde trakatie

Ingrediënten voor 30 kids
30 blokjes kaas
15 plakjes kookworst gehalveerd
30 tomaatjes
30 ronde worteltjes
30 druifjes

En verder
Halve aubergine
2 pompoenpitten
1 extra worteltje
30 satéprikkers

Zo maak je het
Snij de aubergine in de lengte doormidden. We gebruiken de helft. De andere helft kan je prima door je pastasaus gooien.

Verwijder het groen. Prik de pompoenpitten in de smalle kant van de aubergine. Dit zijn de oogjes.

Leg de aubergine op een stevige ondergrond. Dit kan een stuk karton zijn, verpakt in folie, of een snijplank. Iets waarop je het gemakkelijk mee kunt nemen.

Snij een worteltje doormidden en snijd hier een snaveltje en 2 pootjes uit. De pootjes leg je er gewoon tegenaan.

gezonde trakatie

Begin nu met het rijgen van de satéprikkers. Je kunt ook plakjes komkommer, stukjes ananas, een augurkje of zilveruitje nemen. Prik alle onderdelen op de prikker.

De prikkers steek je rondom in de aubergine.

En that’s it, je gezonde traktatie pauw is klaar.

Dek hem tot gebruik af met aluminiumfolie en bewaar hem in de koelkast. Je kunt dit prima de avond van tevoren voorbereiden.

Hier kan je kleine mee aankomen op school toch?

gezonde trakatie

Something about food tag
Video: Mijn eetdagboek
Bewaar
14 Comments
 • Marije

  14 maart 2015 at 19:24 Beantwoorden

  Mijn zoon vindt de pauw prachtig en als hij dinsdag 8 wordt, wil hij hierop trakteren. Leuk idee, Pauline!

 • Laura

  13 maart 2015 at 21:12 Beantwoorden

  Leuk! Was nog opzoek naar een gezonde traktatie!

 • Sanne

  13 maart 2015 at 08:49 Beantwoorden

  Zijn er serieus ouders die dit hun kinderen meegeven als traktatie? Best zielig vind ik. Je maakt ze blijer met een zakje chips.

 • Kristel

  10 maart 2015 at 11:29 Beantwoorden

  Geweldig deze had ik ook gevonden! Mijn dochter wordt volgende maand 5 en deze gaat het worden! Ik probeer zelf wel altijd een gezonde traktatie te doen heb helaas geen invloed op wat anderen trakteren 🙁

 • jikke

  8 maart 2015 at 19:45 Beantwoorden

  Herman, volgens mij kan jij beter niet meer deze blog volgen maar ga lekker iets anders doen. (Snap niet wat jij überhaupt hier eigenlijk doet). Als jij een reactie geeft is het altijd negatief, gezeik en irritant commentaar en je denkt het altijd beter te weten. Dus doe gezellig of reageer gewoon nooit meer!! \r\nSorry dat deze reactie niets met food te maken heeft maar ik ben hem nu zat.

 • Eline

  8 maart 2015 at 14:53 Beantwoorden

  Een pauw? Een kip? Ik dacht toch echt dat het een pinguïn was, hahaha!\r\nHeel leuk idee! Nog even een jaartje wachten tot de kleine naar school gaat..

 • Corien

  8 maart 2015 at 14:35 Beantwoorden

  Ook op de school waar onze kinderen zitten (en zelfs al toen wij daar als kind rondliepen) mag er geen snoep getracteerd worden… Wij tracteerden idd op de beroemde kaas/worst stokjes in een kool geprikt. Om met de tijd mee te gaan hebben we de worstjes in een bladerdeegje verpakt, tacochipjes met chilisaus getracteerd en de ouderwetse bowl weer op de kaart gezet. Onze jongste zit nu in groep 8 ,we moeten nog iets verzinnen voor mei. Ik vind de pauw super maar ik ben bang dat het niet stoer genoeg is

 • Herman

  8 maart 2015 at 12:17 Beantwoorden

  Zie jij er een Pauw in Margot? Het is net een broesse kip

 • Margot

  8 maart 2015 at 11:00 Beantwoorden

  Wat leuk dat je er een pauw van hebt gemaakt!

 • Lisanne

  8 maart 2015 at 10:58 Beantwoorden

  Superleuke gezonde traktatie! Op de BSO waar ik werk mag je alleen trakteren met groente/fruit of een leuk potlood/gummetje bijvoorbeeld. Maar op de school trakteren ze wel met snoep.

 • claartje

  8 maart 2015 at 10:40 Beantwoorden

  Helaas, deze gaat mij voorbij. Vind em hartstikke leuk hoor, maar een traktatie verplicht van groenten en fruit, nee dank u. Dat is af en toe wel leuk, maar voor 36 verjaardagen?! 36 kinderen in de klas is eens in de 10 dagen een traktatie. De meeste kinderen, ook waar er thuis gezond en bewust gegeten wordt, eten thuis wel vaker dan eens in de 10 dagen een traktatie. Hier is het een gulden middenweg. Speltbrouwnies zonder geraffineerde suikers bijvoorbeeld, appel en havermout cupcakes, bananen mueslirepen etc. Geen kleurstoffen, geen toegevoegde suikers, indien nodig geen gluten of noten, geen boter, maar toch wel het idee van iets “zondigs”.\r\n\r\nMaar… ik vind de pauw heel schattig, als het vrijwillig mag, dan zal ik hem vast eens maken

 • Ellen

  8 maart 2015 at 10:00 Beantwoorden

  Hahaha dit is een leuke!

 • Kelly caresse

  8 maart 2015 at 07:22 Beantwoorden

  Wat een super leuk idee! Echt iets om te onthouden voor als mijn dochter op school zit, het is lekker en gezond en ziet er heel vrolijk uit

 • Els

  8 maart 2015 at 07:18 Beantwoorden

  Heel leuk idee mijn zoon gaat morgen trakteren op auto’s van snoep

Plaats een reactie