Menu

Scroppino

Een keer per week speelden wij restaurantje op de Hotelschool. De ene week stond je in de keuken, de andere week in het restaurant. Meestal werden er 5 gangen geserveerd, behalve met kerst. Met kerst werd alles uit de kast gehaald en serveerden we 10 gangen. Fantastisch vond ik dat. Een spoom mocht dan niet ontbreken. Een spoom is een bolletje sorbetijs in Prosecco of Champagne en is bedoeld om je smaak te neutraliseren. Een scroppino lijkt heel erg op een spoom, alleen is hier nog wodka aan toegevoegd. Extra lekker dus. En het past helemaal bij het Italiaanse kerstmenu van deze week.

Je kunt de scroppino ook als dessert serveren. Maar ik vind het toch leuker om het tussen de gangen door te doen. Het is lekker fris en zorgt ervoor dat je weer extra trek krijgt in het hoofdgerecht. Het lekkerste is om een fris soort sorbetijs te nemen zoals limoen- of citroenijs. Maar het kan bijvoorbeeld ook met frambozen- of kersenijs met crème de cassis in plaats van wodka. Je moet het wel even à la minute maken, maar in de blender is dit zo gepiept.

scroppino maken

Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr citroensorbetijs
240 ml Prosecco
120 ml wodka

Zo maak je het
Blend alles in de blender tot een romige massa.

Giet de scroppino in champagneglazen.

Serveer de scroppino meteen.

scroppino maken

Morgen deel ik het hoofdgerecht met jullie. Spannend he?

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

  • Els van Zomeren
    26 december 2015 om 10:50

    Gisteren gemaakt voor 10 personen. De hoeveelheden verdubbeld, behalve het citroen sorbetijs. Daar heb ik 1,5 liter voor gebruikt. Het was heerlijk en meer dan genoeg! Zelfs nog een beetje over, dat in de vriezer gedaan.

  • Astrid Olieman
    25 december 2015 om 21:24

    Vanavond gesmuld van de scroppino, dit ga ik vaker maken!

  • Marlene Bos
    18 december 2015 om 22:59

    Nog lekkerder met stoofperenijs ....mmmmmmmmmm

  • Emmeline
    26 december 2014 om 09:26

    scroppino was heerlijk tussengerecht. Voor 4 personen heb ik de helft van de ingrediënten genomen. Maak het snel nog een keer

  • Pauline
    14 december 2014 om 20:01

    Dan heb ik binnenkort ook nog wat lekkers voor je in petto :)

  • Jody
    14 december 2014 om 18:34

    Oeh als vodka-liefhebber wil ik dit zeker uitproberen!

  • Evelien
    14 december 2014 om 17:37

    Het ziet er heerlijk uit, en ik zal het zeker gaan maken! Als ik naar de hoeveelheden kijk, lijkt het me zoveel voor 4 personen. Bijna 1,5 liter. Zo groot zijn champagneglazen toch ook weer niet.

  • Pauline
    12 december 2014 om 17:16

    Oh dat klinkt goed zeg.

  • Mariska
    11 december 2014 om 21:35

    Ik heb ooit eens scroppino gedronken met vanille-wodka, dat was zó veel lekkerder dat ik het sindsdien alleen nog maar met vanille-wodka maak!

  • Elke
    11 december 2014 om 20:57

    Oh dat ga ik ook een keer proberen! Krijgen jullie op de school dan klanten van buitenaf?

  • Laura - Dagelijkse hap
    11 december 2014 om 18:04

    Ik ben hier echt gek op :D perfect om het diner een frisse touch te geven :3

  • Marja
    11 december 2014 om 17:45

    Ik heb het nog nooit eerder gehad masr het lijkt me superlekker! Ik hoop dat mijn mannetje nog wat drank regelen kan, dan wordt dit zeker gemaakt! Het lijkt me toch zo lekker....
    Groetjes en tot de volgende keer. Marja. :-)

  • Pauline
    11 december 2014 om 15:26

    Haha groot gelijk.

  • Pauline
    11 december 2014 om 15:26

    Ja met tonic kan je het ook maken.

  • Pauline
    11 december 2014 om 15:24

    Haha ook lekker

  • Diede
    11 december 2014 om 14:38

    Aaaah de good old scroppino! Zomer, herfst, winter, het maakt me echt helemaal niets uit als het om een scroppino gaat;)
    Heb het wel eens zelf geprobeerd, maar de wodka was niet koud genoeg. Gevolg; alles gesmolten. Toen hadden we dus een wodka en citroensorbet soepje..x

  • Eline
    11 december 2014 om 12:38

    Ik vind dit heerlijk!

  • Ellen
    11 december 2014 om 08:51

    Wauw, dat ziet er écht lekker uit. En super gemakkelijk om het klaar te maken. Lijkt me nog een leuk dessertje voor met Oud op Nieuw!

  • Sarah
    11 december 2014 om 08:13

    Is er ook zoiets maar dan alcoholvrij?

  • Margot
    11 december 2014 om 08:06

    Ja dit blijft lekker voor tussen de gangen door!

  • kelly van voorden
    11 december 2014 om 07:53

    Ik vind dit overheerlijk!!! Ga ik zeker serveren met de kerst!!..of misschien dit weekend al...hahahah

  • Stefanie
    11 december 2014 om 07:34

    Oke, het is er nu nog wat vroeg voor maar ik ben gek op scroppino. Zelf vervang ik soms het citroen sorbetijs voor perzik sorbetijs. Ook super lekker!!

Reactie plaatsen