fbpx
Menu

Camembert in bladerdeeg uit de oven

Zijn jullie er al klaar voor? Op de valreep heb ik nog een lekker hapje voor Oudejaarsavond voor jullie. Camembert in bladerdeeg uit de oven. So delish! En super simpel om te maken. Ik heb er nu stukjes appel en wat noten aan toegevoegd en dat is echt heel erg lekker. Dan heb je het knapperige bladerdeeg, met de zachte pittige camembert en het zoete van de appel. Finger licking good!

Weten jullie al wat je gaat doen morgen? Ik ben op dit moment in Berlijn. Maar dat had je waarschijnlijk al gezien op Instagram. Volgen jullie mij daar? Morgen vlieg ik terug naar Nederland en dan vieren we Oud en Nieuw thuis, met mijn vrienden, Annika en Chris en met de buurt. Heel gezellig! Het enige is dat ik dit jaar dus geen oliebollen kan maken. Wil je wel zelf oliebollen maken, dan is dit recept van Yvette van boven een aanrader. Maar deze camembert uit de oven ga ik nog wel even maken, dat is immers zo gepiept. Alvast een hele fijne jaarwisseling allemaal. En laat mij vooral even weten als je dit gemaakt hebt op social media. Vind ik leuk!

camembert in bladerdeeg
Ingrediënten voor 1 camembert
1 st. camembert
4 plakjes bladerdeeg
0,5 appel
1 el honing
Klein handje noten
Eigeel om te bestrijken

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Je kunt ook de helft van zo’n verse lap bladerdeeg uit het koelvak nemen.

Plak de bladerdeeg plakjes aan elkaar met een beetje eigeel en druk de randjes goed aan. Het is de bedoeling dat je een groot vierkant krijgt.

Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg.
camembert in bladerdeeg 1

Neem een halve appel en snij deze in hele dunne plakjes. Leg deze op de camembert. Strooi er een klein handje noten overheen. Drizzle er een lepeltje honing over.

Vouw nu een pakketje van het bladerdeeg. Haal alle punten naar binnen en druk ze tegen elkaar vast.

Bestrijk het bladerdeeg met wat eigeel.

Bak de camembert in bladerdeeg in ongeveer 20 tot 25 minuten af op 200 graden.

camembert in bladerdeeg

Serveer hem meteen, want dan is de camembert uit de oven nog lekker warm.

camembert in bladerdeeg

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

happynewyear

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Christa van de pol
    3 januari 2018 om 06:49

    Kan het ook met peer?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 januari 2018 om 15:43

    Ja dat kan ook, of met bessencompote.

    Beantwoorden
  • sarika ernalbant
    24 november 2017 om 11:26

    yep! hij was heerlijk!... 20 minuten in de oven gedaan en kon hem mooi aansnijden zonder druipende kaas. bedankt! ik heb genoten.

    Beantwoorden
  • Nicolien
    19 juli 2015 om 15:17

    Ik had geen camember heb toen brie gepakt. Heerlijk voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  • Anne
    15 mei 2015 om 23:43

    Was heerlijk! Kon alleen niet van die mooie puntjes snijden! Nadat camembert in oven was geweest zo'n 15 min gewacht alvorens m aan te snijden, maar zelfs toen liep alle kaas eruit.. Hoe zou dat kunnen? Heeft iemand een tip?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 mei 2015 om 14:02

    Zo hoort het eigenlijk ook. Ik heb hem er alleen iets eerder uitgehaald, maar het lekkerste is als de kaas helemaal gesmolten is :)

    Beantwoorden
  • Carla
    17 januari 2015 om 18:08

    Het was heerlijk! Vanavond voor de tweede keer op het menu. Ziet er ook heel mooi uit!

    Beantwoorden
  • Annalies
    3 januari 2015 om 10:22

    Het zag er helemaal briljant uit toen ik het uit de oven haalde. Maar.... bij het opensnijden liep alle camembert eruit! Oventemperatuur en tijd netjes aangehouden, wel een niet gepasteuriseerde versie gebruikt... Enig idee wat er anders zou moeten?

    Beantwoorden
  • Yvonne
    2 januari 2015 om 16:51

    Hij was onwijs lekker!

    Beantwoorden
  • Rina
    1 januari 2015 om 14:17

    Hij is heeeerlijk, mijn camembert was lekker zacht geworden en liep er langzaam uit , we zitten weer te smullen! Super recept

    Beantwoorden
  • Rian
    1 januari 2015 om 10:52

    Was een heerlijk hapje zo op de rand van oud en nieuw!

    Beantwoorden
  • Tineke
    31 december 2014 om 16:02

    Dit ga ik sowieso, absoluut, zeker weten maken! Is zo'n taartje voor 1 persoon of moet ik 'm met een ander delen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 januari 2015 om 20:43

    Dat mag je zelf bepalen :) Maar het is wel machtig voor 1 dus ik zou hem lekker delen.

    Beantwoorden
  • Tess
    31 december 2014 om 14:06

    Heerlijk weer, ik maak dit ook vanavond!
    Ik bereid het helemaal voor, zet het in de koeling en doe het dan in de oven als ik bij m'n schoonouders ben.

    Beantwoorden
  • Jolanda
    30 december 2014 om 16:43

    Lijkt me heerlijk maar zou het evt ook koud gegeten kunnen worden.
    Ik wil het namelijk thuis maken en dan morgenavond meenemen naar vrienden.

    Beantwoorden
  • Ellen
    30 december 2014 om 14:25

    Dit ziet er heel erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Rosanne
    30 december 2014 om 14:01

    WOW, hemels! Merci! :D

    Beantwoorden
  • Margot
    30 december 2014 om 10:55

    Dat ziet er leuk uit zo met appel en noten erbij!

    Beantwoorden
  • Sarah
    30 december 2014 om 10:26

    Ziet er mooi en lekker uit!

    Beantwoorden
  • Eline
    30 december 2014 om 09:26

    Lekker en het presenteert ook zo leuk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen