camembert in bladerdeeg

Camembert in bladerdeeg uit de oven

Zijn jullie er al klaar voor? Op de valreep heb ik nog een lekker hapje voor Oudejaarsavond voor jullie. Camembert in bladerdeeg uit de oven. So delish! En super simpel om te maken. Ik heb er nu stukjes appel en wat noten aan toegevoegd en dat is echt heel erg lekker. Dan heb je het knapperige bladerdeeg, met de zachte pittige camembert en het zoete van de appel. Finger licking good!

Weten jullie al wat je gaat doen morgen? Ik ben op dit moment in Berlijn. Maar dat had je waarschijnlijk al gezien op Instagram. Volgen jullie mij daar? Morgen vlieg ik terug naar Nederland en dan vieren we Oud en Nieuw thuis, met mijn vrienden, Annika en Chris en met de buurt. Heel gezellig! Het enige is dat ik dit jaar dus geen oliebollen kan maken. Wil je wel zelf oliebollen maken, dan is dit recept van Yvette van boven een aanrader. Maar deze camembert uit de oven ga ik nog wel even maken, dat is immers zo gepiept. Alvast een hele fijne jaarwisseling allemaal. En laat mij vooral even weten als je dit gemaakt hebt op social media. Vind ik leuk!

camembert in bladerdeeg
Ingrediënten voor 1 camembert
1 st. camembert
4 plakjes bladerdeeg
0,5 appel
1 el honing
Klein handje noten
Eigeel om te bestrijken

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Je kunt ook de helft van zo’n verse lap bladerdeeg uit het koelvak nemen.

Plak de bladerdeeg plakjes aan elkaar met een beetje eigeel en druk de randjes goed aan. Het is de bedoeling dat je een groot vierkant krijgt.

Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg.
camembert in bladerdeeg 1

Neem een halve appel en snij deze in hele dunne plakjes. Leg deze op de camembert. Strooi er een klein handje noten overheen. Drizzle er een lepeltje honing over.

Vouw nu een pakketje van het bladerdeeg. Haal alle punten naar binnen en druk ze tegen elkaar vast.

Bestrijk het bladerdeeg met wat eigeel.

Bak de camembert in bladerdeeg in ongeveer 20 tot 25 minuten af op 200 graden.

camembert in bladerdeeg

Serveer hem meteen, want dan is de camembert uit de oven nog lekker warm.

camembert in bladerdeeg

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

happynewyear

Winter cocktail met cranberrysap
Het Uit Pauline's Keuken Jaaroverzicht
Bewaar
18 Comments
  • sarika ernalbant

    24 november 2017 at 11:26 Beantwoorden

    yep! hij was heerlijk!… 20 minuten in de oven gedaan en kon hem mooi aansnijden zonder druipende kaas. bedankt! ik heb genoten.

  • Nicolien

    19 juli 2015 at 15:17 Beantwoorden

    Ik had geen camember heb toen brie gepakt. Heerlijk voor herhaling vatbaar.

  • Anne

    15 mei 2015 at 23:43 Beantwoorden

    Was heerlijk! Kon alleen niet van die mooie puntjes snijden! Nadat camembert in oven was geweest zo’n 15 min gewacht alvorens m aan te snijden, maar zelfs toen liep alle kaas eruit.. Hoe zou dat kunnen? Heeft iemand een tip?

    • Pauline

      17 mei 2015 at 14:02 Beantwoorden

      Zo hoort het eigenlijk ook. Ik heb hem er alleen iets eerder uitgehaald, maar het lekkerste is als de kaas helemaal gesmolten is 🙂

  • Carla

    17 januari 2015 at 18:08 Beantwoorden

    Het was heerlijk! Vanavond voor de tweede keer op het menu. Ziet er ook heel mooi uit!

  • Annalies

    3 januari 2015 at 10:22 Beantwoorden

    Het zag er helemaal briljant uit toen ik het uit de oven haalde. Maar…. bij het opensnijden liep alle camembert eruit! Oventemperatuur en tijd netjes aangehouden, wel een niet gepasteuriseerde versie gebruikt… Enig idee wat er anders zou moeten?

  • Yvonne

    2 januari 2015 at 16:51 Beantwoorden

    Hij was onwijs lekker!

  • Rina

    1 januari 2015 at 14:17 Beantwoorden

    Hij is heeeerlijk, mijn camembert was lekker zacht geworden en liep er langzaam uit , we zitten weer te smullen! Super recept

  • Rian

    1 januari 2015 at 10:52 Beantwoorden

    Was een heerlijk hapje zo op de rand van oud en nieuw!

  • Tineke

    31 december 2014 at 16:02 Beantwoorden

    Dit ga ik sowieso, absoluut, zeker weten maken! Is zo’n taartje voor 1 persoon of moet ik ‘m met een ander delen?

    • Pauline

      3 januari 2015 at 20:43 Beantwoorden

      Dat mag je zelf bepalen 🙂 Maar het is wel machtig voor 1 dus ik zou hem lekker delen.

  • Tess

    31 december 2014 at 14:06 Beantwoorden

    Heerlijk weer, ik maak dit ook vanavond!\r\nIk bereid het helemaal voor, zet het in de koeling en doe het dan in de oven als ik bij m’n schoonouders ben.

  • Jolanda

    30 december 2014 at 16:43 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk maar zou het evt ook koud gegeten kunnen worden.\r\nIk wil het namelijk thuis maken en dan morgenavond meenemen naar vrienden.

  • Ellen

    30 december 2014 at 14:25 Beantwoorden

    Dit ziet er heel erg lekker uit!

  • Rosanne

    30 december 2014 at 14:01 Beantwoorden

    WOW, hemels! Merci! 😀

  • Margot

    30 december 2014 at 10:55 Beantwoorden

    Dat ziet er leuk uit zo met appel en noten erbij!

  • Sarah

    30 december 2014 at 10:26 Beantwoorden

    Ziet er mooi en lekker uit!

  • Eline

    30 december 2014 at 09:26 Beantwoorden

    Lekker en het presenteert ook zo leuk!

Plaats een reactie