kaasstengels

Kaasstengels van bladerdeeg

Hoe simpel kan het zijn? Je neemt wat bladerdeeg, een restje kaas en binnen no time heb je een heerlijk hapje op tafel. Deze kaasstengels van bladerdeeg waren in de jaren 90 dé hit op ieder feestje. Wij hadden ze in ieder geval altijd op tafel staan, in een glaasje met een servetje erin. En sommige dingen blijven gewoon lekker, al heb je ze 100 keer gegeten.

Uit de oven

Toen ik laatst een restje bladerdeeg overhad, gluurde ik in mijn koelkast op zoek naar een restje kaas. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd kaas in de koelkast heb dus ik wist zeker dat ik goed zat. Ik heb ze nu met Grana Padano gemaakt, maar je kan ook geraspte oude kaas gebruiken of geraspte geitenkaas. Om er een extra touch aan te geven, strooide ik er nog wat oregano over and that’s it.

kaasstengels
kaasstengels bladerdeeg

Ingrediënten voor 12 stengels
1 rol vers bladerdeeg
40 gr geraspte kaas
Beetje melk of een losgeklopt eigeel
1 tl oregano

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden (hetelucht).

Rol de lap bladerdeeg uit en leg hem met de korte kant naar je toe. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

Bestrooi met geraspte Grana Padano en wat oregano.

Vouw de lap dubbel en snijd deze in repen van ongeveer 2 cm breed. Draai ze een beetje zodat er een twister ontstaat en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk de bovenkant nogmaals met wat eigeel en verdeel wat extra Grana Padano hier overheen.

Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin in de oven.

bladerdeeg stengels
kaasstengels
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.