Menu
kaasstengels-4256.jpg

Kaasstengels van bladerdeeg

Hoe simpel kan het zijn? Je neemt wat bladerdeeg, een restje kaas en binnen no time heb je een heerlijk hapje op tafel. Deze kaasstengels van bladerdeeg waren in de jaren 90 dé hit op ieder feestje. Wij hadden ze in ieder geval altijd op tafel staan, in een glaasje met een servetje erin. En sommige dingen blijven gewoon lekker, al heb je ze 100 keer gegeten.

Uit de oven

Toen ik laatst een restje bladerdeeg overhad, gluurde ik in mijn koelkast op zoek naar een restje kaas. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd kaas in de koelkast heb dus ik wist zeker dat ik goed zat. Ik heb ze nu met Grana Padano gemaakt, maar je kan ook geraspte oude kaas gebruiken of geraspte geitenkaas. Om er een extra touch aan te geven, strooide ik er nog wat oregano over and that’s it.

Ingrediënten voor 12 stengels
1 rol vers bladerdeeg
40 gr geraspte kaas
Beetje melk of een losgeklopt eigeel
1 tl oregano

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden (hetelucht).

Rol de lap bladerdeeg uit en leg hem met de korte kant naar je toe. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

Bestrooi met geraspte Grana Padano en wat oregano.

Vouw de lap dubbel en snijd deze in repen van ongeveer 2 cm breed. Draai ze een beetje zodat er een twister ontstaat en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk de bovenkant nogmaals met wat eigeel en verdeel wat extra Grana Padano hier overheen.

Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin in de oven.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan