Camembert in bladerdeeg uit de oven
Camembert in bladerdeeg uit de oven: dit is echt een delicious borrelhapje. Warm, romig en knapperig tegelijk. Zodra je het mes erin zet, stroomt de kaas er zacht uit en mengt het met de zoete appel, honing en pecannoten. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of gewoon lekker op de bank met jezelf of je partner. Het fijne is dat dit recept weinig moeite kost, maar wel groots effect heeft. Iedereen aan tafel gaat gegarandeerd ‘wow!’ zeggen als dit uit de oven komt.
“Dit is zo'n lekkere borrelhap. Kaasje in bladerdeeg, oven in, en je hebt in een mum van tijd iets feestelijks op tafel.”
Veelgestelde vragen over camembert in bladerdeeg
-
Kan ik dit recept voorbereiden?
Ja, je kunt het pakketje met camembert en bladerdeeg alvast maken en in de koelkast bewaren tot gebruik. Bestrijk het bladerdeeg pas met eigeel vlak voor het bakken, anders wordt het slap.
-
Hoe weet ik of de camembert gaar is?
Na 20 tot 25 minuten in de oven is het bladerdeeg goudbruin en krokant. Dat is het teken dat de kaas binnenin lekker gesmolten is.
-
Kan ik ook brie gebruiken in plaats van camembert?
Zeker, brie werkt net zo goed. Kies dan liefst wel een rond kaasje zodat het mooi verpakt kan worden in het bladerdeeg.
-
Wat serveer ik erbij?
Lekker met toast, stokbrood of crackers. Ook een frisse salade met rucola en noten past er goed bij.
Ingrediënten voor 1 camembert
- 1 stuk camembert
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 appel
- 1 el honing
- 1 eigeel (losgeklutst)
- 20 gr pecannoten
- 20 gr roomboter
- 1 takje tijm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd hem in partjes. Bak de partjes kort aan in een klontje roomboter. Hak de pecannoten grof en voeg bij de appel. Breng op smaak met de blaadjes van een takje tijm. Blus af met een el honing.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het tot een vierkant. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Tip: van het overgebleven bladerdeeg kan je kaasstengels maken.
Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg. Verdeel de vulling over de camembert.

Vouw nu een pakketje van het bladerdeeg. Haal alle punten naar binnen en druk ze tegen elkaar vast.
Bestrijk het bladerdeeg met wat losgeklutst eigeel.

Bak de camembert in bladerdeeg in ongeveer 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
Serveer de camembert in bladerdeeg meteen, want dan is -ie nog lekker warm.
Variatietips
- Vervang de appel eens door peer, dat combineert ook heel goed met camembert in bladerdeeg.
- Liever hartig dan zoet? Gebruik gebakken spekjes en een beetje ui in plaats van fruit.
- Maak het extra feestelijk door wat vijgenjam erbij te serveren.
- Ook lekker: bestrooi de bovenkant na het bakken met wat grof zeezout en extra tijm.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
