Camembert in bladerdeeg uit de oven

Camembert in bladerdeeg uit de oven

Camembert in bladerdeeg uit de oven: dit is echt een delicious borrelhapje. Warm, romig en knapperig tegelijk. Zodra je het mes erin zet, stroomt de kaas er zacht uit en mengt het met de zoete appel, honing en pecannoten. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of gewoon lekker op de bank met jezelf of je partner. Het fijne is dat dit recept weinig moeite kost, maar wel groots effect heeft. Iedereen aan tafel gaat gegarandeerd ‘wow!’ zeggen als dit uit de oven komt.

“Dit is zo'n lekkere borrelhap. Kaasje in bladerdeeg, oven in, en je hebt in een mum van tijd iets feestelijks op tafel.”

Pauline

Veelgestelde vragen over camembert in bladerdeeg

CAMEMBERT IN BLADERDEEG
Camembert in bladerdeeg uit de oven

Ingrediënten voor 1 camembert

  • 1 stuk camembert
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 el honing
  • 1 eigeel (losgeklutst)
  • 20 gr pecannoten
  • 20 gr roomboter
  • 1 takje tijm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd hem in partjes. Bak de partjes kort aan in een klontje roomboter. Hak de pecannoten grof en voeg bij de appel. Breng op smaak met de blaadjes van een takje tijm. Blus af met een el honing.

  3. Rol het bladerdeeg uit en snijd het tot een vierkant. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

    Tip: van het overgebleven bladerdeeg kan je kaasstengels maken.

  4. Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg. Verdeel de vulling over de camembert.

  5. Vouw nu een pakketje van het bladerdeeg. Haal alle punten naar binnen en druk ze tegen elkaar vast. 

  6. Bestrijk het bladerdeeg met wat losgeklutst eigeel.

     

  7. Bak de camembert in bladerdeeg in ongeveer 20 tot 25 minuten af in de voorverwarmde oven.

  8. Serveer de camembert in bladerdeeg meteen, want dan is -ie nog lekker warm.

Variatietips

  • Vervang de appel eens door peer, dat combineert ook heel goed met camembert in bladerdeeg.
  •  Liever hartig dan zoet? Gebruik gebakken spekjes en een beetje ui in plaats van fruit.
  • Maak het extra feestelijk door wat vijgenjam erbij te serveren.
  • Ook lekker: bestrooi de bovenkant na het bakken met wat grof zeezout en extra tijm.
Camembert in bladerdeeg uit de oven
Camembert in bladerdeeg uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten