Menu

Review Home Baked Yvette van Boven

Ik ben fan van het eerste uur. Als een soort Julie Powels kookte ik alle recepten uit Home Made na en schreef erover op mijn blog. De recepten van Yvette zijn gewoon goed, niet te ingewikkeld en ze kloppen altijd.

Na Home Made volgden nog Home Made Winter en Zomer en nu ligt haar nieuwste boek Home Baked in de schappen. En ik kan je alvast verklappen: dit boek wil je! Dus schrijf alvast maar op je verlanglijstje voor de Sint.

home baked

Home Baked, is zoals de titel al zegt een bakboek. Een dikke pil van bijna 400 pagina’s. En hoewel Yvette zich meer een kok noemt, zijn haar bakkunsten ook niet mis. In het boek vind je toegankelijke bakrecepten, klassiekers al dan niet met een twist, eigen uitvindingen en ook gezonde baksels, die grotendeels glutenvrij maar ook suikervrij zijn.

Van bakken word je niet alleen heel erg gelukkig, maar ook erg geliefd.

Het boek begint met extra info over de verschillende bloemsoorten en dat is goed om even door te lezen. Ook legt Yvette uit wat rijsmiddelen doen en wat het verschil is tussen snelle en langzame suikers. Handig! Daarna volgt een kleine serie homemade basisreceptjes, zoals een DIY vanille extract en een homemade nutella en lemoncurd. Het boek is verdeeld in 9 hoofdstukken; viennoiserie (ontbijtrecepten), brood, cake, bars & slices, cookies, pie, taarten en patisserie. Marie wordt ook niet overgeslagen, het laatste hoofdstuk is voor de hond.

home baked

De zoetekauw kan haar hart ophalen. Het grootste gedeelte van de recepten is zoet. Het water loopt mij in de mond bij de custardtaartjes en de chocolade-pralinétaart, maar ook de rabarber-honingtaart en het millionaires shortbread laten mij niet onberoerd. Ook staan er ook een paar lekkere hartige lekkernijen in zoals een kaaspizza, een paddestoelentaart en gevulde pide met lamsvlees. De recepten zijn goed te doen en om je vingers bij af te likken. Geen ingewikkeld gedoe, gewoon ingrediënten die je op de hoek kunt halen en geen ellenlange bereidingswijzen. De foto’s zijn gemaakt door man Oof en dat heeft hij weer goed gedaan. Veel persoonlijke foto’s maar ook mysterieuze foto’s van de recepten. Vrij donker wel, maar het past bij deze tijd van het jaar.

We kennen Yvette natuurlijk al van de leuke illustraties, maar in dit boek kwam ook de verfkwast te pas. Bij sommige recepten is de achtergrond prachtig geschilderd en dat geeft heel veel eigenheid aan dit boek. Ik denk dat jullie het wel met mij eens zijn he?. Die Yvette is een alleskunner!

home baked

Titel
Home Baked

Auteur
Yvette van Boven

Uitgeverij
Fontaine

Bestellen
Prijs €29,95 bij Bol.com

Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • Agnes
  3 oktober 2017 om 17:27

  Ja, die was vers. Ik denk dat het meel nog voorzichtiger erdoor moet en een oventhermometer aanschaffen. Verder waren ze goed en prachtig. Mooie smaakcombinaties. Helaas niet zo luchtig.

 • Pauline
  3 oktober 2017 om 16:10

  Oeh dat is idd niet de bedoeling. Weet je zeker dat je bakpoeder nog vers is? Want daar kan het ook aan liggen. En anders Yvette zelf even een berichtje sturen.

 • Agnes
  3 oktober 2017 om 09:12

  Ik heb dit weekend 3 taarten uit home baked gebakken. Marmertaart met Bramen & Basilicum, Verveinetaart en Chocolade-Koffietaart. De recepten precies gevolgd en alle drie zijn ze niet gerezen. Ik had dit ook al eerder met de Citroen Maanzaadcake. Het lijkt of de volgorde van het mengen van de ingrediënten niet klopt. Pauline wat zijn jou ervaringen? Heb jij enig idee wat het zou kunnen zijn?

 • Sanne
  18 december 2015 om 12:50

  Kreeg gisteren hetzelfde te horen van een vriendin die best goed kan bakken. Pauline, kan jij duiden waar dit aan ligt?

 • Petra
  26 januari 2015 om 16:04

  Hoi,
  Ik heb nu 2 recepten geprobeerd maar beiden kloppen naar mijn idee inderdaad niet. Bij het recept voor Custard pudding, pag 152, stond dat je 30 ml slagroom moest gebruiken, dat was veel te weinig en het volgende recept, ontbijtmuffins van pag 75, zien er vrij klef uit. Veel te veel fruit lijkt me. Ik had gehoopt eindelijk een boek met goede recepten te hebben, maar ben nu wel een beetje sceptisch.

 • Lise
  30 december 2014 om 23:52

  Ik heb sinds kort dit boek. Het ziet er inderdaad heel mooi uit, dus ik heb steeds zin om er iets uit te maken. Maar het gekke is: alle recepten die ik probeer, mislukken! Ze zijn veel te vochtig, terwijl ik heel precies de aanwijzingen volg. Hebben meer mensen hier last van?

 • Hanneke
  30 oktober 2014 om 21:23

  Oeh! Ik ben best wel heel lief geweest dit jaar

 • Marja
  24 oktober 2014 om 16:04

  Ik ben dol op bakken, veel meer dan op koken. Hoewel ik dat ook leuk vind, maar bakken is net wat specialer in mijn ogen. Dus dit boek komt op mijn decemberverlanglijstje! En nu maar duimen gekruist houden en hopen dat de mannen in rode pakken en met baard, mijn huisje niet voorbij rijden! In ieder geval niet allebeide. Er hoeft er maar 1 te stoppen. lol.
  Groetjes, Marja. ;-)

 • Pauline
  23 oktober 2014 om 20:18

  Haha en nu maar hopen dat je hem krijgt ;)

 • Eline
  23 oktober 2014 om 10:46

  Ik ben ook fan van haar, zulke fijne overzichtelijke recepten!

 • Joyce - Beamingbeautynl
  23 oktober 2014 om 10:24

  Oeh dit gaat op mijn verlanglijstje!

 • Ageeth
  23 oktober 2014 om 09:00

  Hebben!
  En wat is de quote treffend: "Van bakken word je niet alleen heel erg gelukkig, maar ook erg geliefd."!

 • Emily van Kampen
  23 oktober 2014 om 08:55

  Door alle mooie reviews ben ik nu wel heel benieuwd naar dit boek en eigenlijk ook naar Home Made.

 • Karin
  23 oktober 2014 om 08:35

  Mooi boek met te gekke recepten. Voor de echt (hobby) bakkers ondrr ons :)!

 • MySimplySpecial
  23 oktober 2014 om 07:43

  Wat een mooi boek!

 • Kelly caresse
  23 oktober 2014 om 07:31

  Ik ben dol op bakken! Dat vind ik heel erg leuk om te doen en ik kan voor verjaardagen uren in de keuken staan voor taarten en baksels, ik ben benieuwd naar dit boek

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.