home baked

Review Home Baked Yvette van Boven

Ik ben fan van het eerste uur. Als een soort Julie Powels kookte ik alle recepten uit Home Made na en schreef erover op mijn blog. De recepten van Yvette zijn gewoon goed, niet te ingewikkeld en ze kloppen altijd.

Na Home Made volgden nog Home Made Winter en Zomer en nu ligt haar nieuwste boek Home Baked in de schappen. En ik kan je alvast verklappen: dit boek wil je! Dus schrijf alvast maar op je verlanglijstje voor de Sint.

home baked

Home Baked, is zoals de titel al zegt een bakboek. Een dikke pil van bijna 400 pagina’s. En hoewel Yvette zich meer een kok noemt, zijn haar bakkunsten ook niet mis. In het boek vind je toegankelijke bakrecepten, klassiekers al dan niet met een twist, eigen uitvindingen en ook gezonde baksels, die grotendeels glutenvrij maar ook suikervrij zijn.

Van bakken word je niet alleen heel erg gelukkig, maar ook erg geliefd.

Het boek begint met extra info over de verschillende bloemsoorten en dat is goed om even door te lezen. Ook legt Yvette uit wat rijsmiddelen doen en wat het verschil is tussen snelle en langzame suikers. Handig! Daarna volgt een kleine serie homemade basisreceptjes, zoals een DIY vanille extract en een homemade nutella en lemoncurd. Het boek is verdeeld in 9 hoofdstukken; viennoiserie (ontbijtrecepten), brood, cake, bars & slices, cookies, pie, taarten en patisserie. Marie wordt ook niet overgeslagen, het laatste hoofdstuk is voor de hond.

home baked

De zoetekauw kan haar hart ophalen. Het grootste gedeelte van de recepten is zoet. Het water loopt mij in de mond bij de custardtaartjes en de chocolade-pralinétaart, maar ook de rabarber-honingtaart en het millionaires shortbread laten mij niet onberoerd. Ook staan er ook een paar lekkere hartige lekkernijen in zoals een kaaspizza, een paddestoelentaart en gevulde pide met lamsvlees. De recepten zijn goed te doen en om je vingers bij af te likken. Geen ingewikkeld gedoe, gewoon ingrediënten die je op de hoek kunt halen en geen ellenlange bereidingswijzen. De foto’s zijn gemaakt door man Oof en dat heeft hij weer goed gedaan. Veel persoonlijke foto’s maar ook mysterieuze foto’s van de recepten. Vrij donker wel, maar het past bij deze tijd van het jaar.

We kennen Yvette natuurlijk al van de leuke illustraties, maar in dit boek kwam ook de verfkwast te pas. Bij sommige recepten is de achtergrond prachtig geschilderd en dat geeft heel veel eigenheid aan dit boek. Ik denk dat jullie het wel met mij eens zijn he?. Die Yvette is een alleskunner!

home baked

Titel
Home Baked

Auteur
Yvette van Boven

Uitgeverij
Fontaine

Bestellen
Prijs €29,95 bij Bol.com

Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in