Menu

Review Omega Slowjuicer

Webshop FonQ heeft mij gevraagd of ik hun nieuwste Omega slowjuicer wilde uitproberen. Ik had al wel ervaring met een sapcentrifuge maar een slowjuicer was nieuw voor mij. Het grote verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge is de snelheid waarmee het sap geperst wordt. Een sapcentrifuge centrifugeert het sap met hoge snelheid (tussen de 6000 en 13000 toeren per minuut) terwijl een slow juicer het sap langzaam kneust, maalt en perst (80 toeren per minuut). Bij een slowjuicer komt er geen verhitting aan te pas, waardoor alle vitamines behouden blijven. Ik probeerde de Omega VRT402HDS uit, een robuust apparaat van 150 watt.

omega slowjuicer
Ik drink dagelijks groente- en fruitsappen. Een shot of health noem ik het altijd. Naast dat een sapje heel lekker is, is het natuurlijk hartstikke healthy. Op deze manier krijg je voldoende vitamines binnen. Soms maak ik een sapje voor het ontbijt, als lunch of gewoon als tussendoortje. Met een slowjuicer kan je van bijna alle groente en fruitsoorten sap maken. De slowjuicer perst op lage snelheid groente en fruit. Er is geen sprake van verhitting waardoor alle vitamines behouden blijven. Daarnaast is het de perfecte manier van sappen maken als je niet van vruchtvlees houdt. De sappen gemaakt met de slowjuicer zijn heel licht en zitten bomvol smaak.

De Omega slowjuicer
De Omega slowjuicer is klein en compact. Handig want zo neemt hij weinig ruimte in op je aanrechtblad. Het valt mij op dat het een robuust apparaat is, het voelt heel stevig aan. Het apparaat heeft een luxe uitstraling. Ik hou van apparaten die duidelijk zijn en deze slowjuicer ziet er op het eerste gezicht niet ingewikkeld uit. Een aan- en een uitknop, een achteruit knop, een invoer en 2 uitgangen. Eén is voor de pulp, de andere is voor het sap. Er zitten 2 zeven bij, een grove zeef voor zacht fruit en een fijne zeef voor hard fruit en groentes. Er is een opvangbakje voor de pulp en een opvangbakje met een schenktuit, handig, en een extra zeef. Daarnaast zit er een schoonmaakborsteltje bij, fijn pluspunt.

omega slowjuicer

Hoe werkt het?
Ik ga meteen aan de slag. In de bijgeleverde instructie staat hoe je alles in elkaar kunt klikken. Ik ben vrij ongeduldig en het is even puzzelen. Maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt is het een fluitje van een cent. Ik maak 3 verschillende sappen en gebruik daarbij een mengeling van fruit en groentes. Ik vind fruit essentieel in een sap, een sap van enkel groente vind ik minder lekker. Ik zet 3 kommetjes vol vitamines klaar en begin met een oranje sapje van wortel, sinaasappel en gember. Ik hou van gemak, daarom gooi ik altijd alles met schil en al in de juicer en deze kan dat prima aan. Het valt mij op dat het inderdaad even duurt voordat er sap vrijkomt, maar logisch het is een slowjuicer. Als ik eenmaal de wortelen erbij doe, begint het te stromen.

omega slowjuicer 4

De pulp wordt netjes opgevangen in het pulpbakje en dit voelt licht vochtig aan. Je kunt voelen dat al het sap eruit geperst is. Het andere bakje vult zich met vers sap. Het zeefje bovenop vangt toch nog wat vruchtvlees op. Wat overblijft is een heerlijk puur sapje, boordevol smaak.

omega slowjuicer 3

Wat vind ik ervan?
Ik vind de Omega slowjuicer een top apparaat. Het grootste pluspunt is de smaak. Het valt mij op dat de smaken intenser zijn dan in bijvoorbeeld een smoothie. De smaak van een limoen is veel meer aanwezig. Het is even wennen met de hoeveelheden dus. Je hebt minder nodig om hetzelfde smaakeffect te krijgen.

omega slowjuicer 5

Nog een groot pluspunt vind ik de sap-stop. Je kunt de sapuitgang dichtzetten met een dopje. Op deze manier mengen de verschillende sappen zich al in de slowjuicer. En zo kan je een gemengd sapje rechtstreeks in je glas tappen en heb je geen problemen met lekkende machines. De slowjuicer is eenvoudig in gebruik en door de sterke motor (150 wt) kan hij alles aan: rauwe bieten, maar ook spinazie, appels met pitten en sinaasappelen met schil.

omega slowjuicer

Maar dan toch weer het schoonmaken, dat blijft een minpunt. Het grote voordeel van deze slowjuicer is dat de pulp in een apart bakje zit, dit kan je zo weggooien. En met het borsteltje maak je de zeefjes wel snel schoon. Maar het moet wel allemaal met de hand en dat kost net even wat meer moeite. De spullen kunnen niet in de vaatwasmachine. Nog een klein minpuntje is de prijs, de slowjuicer kost €399,-. Daar moet je even voor sparen maar dan heb je wel een sterk en robuust apparaat.

Wat
Omega Slowjuicer VRT402HDS

Gebruik
Slowjuicer

Bestellen
Prijs €399 bij FonQ.nl

WWW
www.fonq.nl

Deze review bevat producten die door een merk/bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • Steph
  6 april 2015 om 21:41

  Mooi apparaat en superhandig, die sapstop! Ik heb zelf een Matstone Advanced, die is wat beter te betalen dan de Omega.

 • Thea
  7 november 2014 om 16:22

  Heb onlangs een slowjuicer gekregen van de kinderen. Ik had mijn bedenkingen maar ik ben er heeel blij mee. Tis wel zo dat banaan, mango en avocado allemaal "verdwijnen" in de pulp zonder veel sap. Ik doe nu eerst dit fruit (zonder schil) en dan verwissel ik het pulpbakje met het sapbakje. Dan pas ander groenten of fruit erbij. Even roeren en smullen maar. Groetjes Thea

 • Eline
  27 oktober 2014 om 21:14

  Ik vind het een mooi apparaat! Niet zo enorm en log!

 • Pauline
  27 oktober 2014 om 19:20

  Dat kan natuurlijk ook

 • Pauline
  27 oktober 2014 om 19:19

  Haha ja :)

 • Pauline
  27 oktober 2014 om 19:18

  Ja dit is een heerlijk compact apparaat

 • Karin | laviedeKarin
  27 oktober 2014 om 17:11

  Ik hou van mijn slowjuicer maar deze is echt een stuk kleiner en beter schoon te maken!

 • Suus
  27 oktober 2014 om 16:08

  Twee jaar geleden kocht ik een sapcentrifuge (uitbreiding op mijn Magimix). Sinds enige maanden ben ik blij met mijn Montana slowjuicer. Oke, er zit geen dopje op, maar hij is 200 euro goedkoper

 • Myrna
  27 oktober 2014 om 15:44

  Wat een mooi apparaat! *stiekem gehoopt op een winactie hihi ;)

  Een handige tip: doe meteen een boterhamzakje in je pulpbakje.. Hoef je na het gebruik enkel het zakje eruit te halen, scheelt weer met schoonmaken! :)

 • Jamie
  27 oktober 2014 om 14:31

  Aaaaaaha! Daar is dat klepje voor :)

 • Madelijn
  27 oktober 2014 om 10:48

  Ziet er goed uit. Maar wat is het voordeel boven een sapcentrifuce?

 • Roos
  27 oktober 2014 om 10:16

  Wat lijkt het mij heerlijk om zo'n apparaat te hebben ooit! X

 • Constance
  27 oktober 2014 om 09:35

  Mooi apparaat zo als zo velen die in de handel zijn maar ik kies toch voor het hele product om te eten i.v.m. de broodnodige vezels die je naar binnen moet krijgen op een dag!

 • Herman
  27 oktober 2014 om 09:31

  Vind het helemaal niets een apparaat wat na 2 keer gebruikt te hebben ook weer in onze overvolle kasten beland jammer dat je dit getest hebt

 • MySimplySpecial
  27 oktober 2014 om 09:21

  Het lijkt me een heel fijn apparaat! Al vind ik het dan ergens ook wel weer zonde om zoveel van het fruit en de groente weg te gooien.

 • Mirne
  27 oktober 2014 om 08:09

  Klinkt wel goed, maar ik blijf die dingen wel enorm duur vinden.

 • Malou
  27 oktober 2014 om 07:33

  Ja wat een geld zeg. Maar wat een gaaf apparaat! Lijkt me heerlijk om hier sappen mee te maken. Ik zou zo graag meer met sinaasappel willen maken, maar mijn blender maakt nu de velletjes niet klein genoeg en dan vind ik het minder lekker. Dus of eerst persen, of gewoon een slowjuicer aanschaffen, haha!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.