brood van jordy

Hotspot Fenix Food Factory Rotterdam

Waarom heeft Haarlem dit niet?, hetgeen ik mij altijd afvraag, als ik weer iets tofs heb ontdekt. Onlangs struinde ik met Maurits de hotspots van Rotterdam af en de Fenix Food Factory mocht niet in dit lijstje ontbreken. “Ja dit is het denk ik”, aangekomen bij een grote loods, net over de Erasmusbrug van Rotterdam. Aan de buitenkant ziet het er stoer uit, groots, industrieel en lekker rauw. Aan de voorkant vallen de grote half omgevallen letters mij ineens op: Fenix Food Factory, “yes, gevonden!”.

fenix food factory

Ik hou van concepten die uit liefde zijn ontstaan, zo ook dit. Zeven jonge ondernemers met een grote liefde voor ambacht en vers eten maakten van hun droom werkelijkheid. Onder het dak van de Fenix Loods, ontstond de Food Factory, al is hier van een fabriek geen sprake. Het is pure ambacht dat hier de boventoon voert.

kaas van booij brood van jordy

Als je op zoek bent naar echt eten, ben je hier aan het juiste adres, handgebakken brood van Jordy, honderden soorten bier, slow coffee en ambachtelijke boerenkaas van Booij.

firma bijten

Een culinaire broedplaats is het! Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, je groente en fruit haal je bij Rechtstreex, je vlees en worst bij Firma Bijten en Cider bij Cider Cider.

rechtstreex

fenix food factory

fenix food factory

Doe net als wij en haal een vers gezette koffie bij Stielman en neem plaats op één van de banken met uitzicht op Hotel New York. Mijmer wat weg en geniet van de inspirerende omgeving.

fenix food factory fenix food factory

Beheers je niet en scheur meteen een stuk desem- of speltbrood af en snoep van gekleurde tomaatjes of een plakje verse worst. Een biertje drinken doe je bij de Kaapse Brouwer, de jongste stadsbrouwerij van Rotterdam en neem er dan meteen een stukje kaas bij.

fenix food factory

Kortom ik ben fan! Wat een toffe en inspirerende plek, het enige dat ik mij afvraag: “Waarom heeft Haarlem dit niet?”

fenix food factory 8

 

Hotspot
Fenix Food Factory

Waar
Veerlaan 19, Rotterdam

WWW
Fenix Food Factory

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in