fbpx
Menu

Hotspot Fenix Food Factory Rotterdam

Waarom heeft Haarlem dit niet?, hetgeen ik mij altijd afvraag, als ik weer iets tofs heb ontdekt. Onlangs struinde ik met Maurits de hotspots van Rotterdam af en de Fenix Food Factory mocht niet in dit lijstje ontbreken. “Ja dit is het denk ik”, aangekomen bij een grote loods, net over de Erasmusbrug van Rotterdam. Aan de buitenkant ziet het er stoer uit, groots, industrieel en lekker rauw. Aan de voorkant vallen de grote half omgevallen letters mij ineens op: Fenix Food Factory, “yes, gevonden!”.

fenix food factory

Ik hou van concepten die uit liefde zijn ontstaan, zo ook dit. Zeven jonge ondernemers met een grote liefde voor ambacht en vers eten maakten van hun droom werkelijkheid. Onder het dak van de Fenix Loods, ontstond de Food Factory, al is hier van een fabriek geen sprake. Het is pure ambacht dat hier de boventoon voert.

kaas van booij brood van jordy

Als je op zoek bent naar echt eten, ben je hier aan het juiste adres, handgebakken brood van Jordy, honderden soorten bier, slow coffee en ambachtelijke boerenkaas van Booij.

firma bijten

Een culinaire broedplaats is het! Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, je groente en fruit haal je bij Rechtstreex, je vlees en worst bij Firma Bijten en Cider bij Cider Cider.

rechtstreex

fenix food factory

fenix food factory

Doe net als wij en haal een vers gezette koffie bij Stielman en neem plaats op één van de banken met uitzicht op Hotel New York. Mijmer wat weg en geniet van de inspirerende omgeving.

fenix food factory fenix food factory

Beheers je niet en scheur meteen een stuk desem- of speltbrood af en snoep van gekleurde tomaatjes of een plakje verse worst. Een biertje drinken doe je bij de Kaapse Brouwer, de jongste stadsbrouwerij van Rotterdam en neem er dan meteen een stukje kaas bij.

fenix food factory

Kortom ik ben fan! Wat een toffe en inspirerende plek, het enige dat ik mij afvraag: “Waarom heeft Haarlem dit niet?”

fenix food factory 8

 

Hotspot
Fenix Food Factory

Waar
Veerlaan 19, Rotterdam

WWW
Fenix Food Factory

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Claudia
  19 augustus 2014 om 13:13

  Oewh dit klinkt super leuk! Hier wil ik naar toe als ik weer eens in R'dam ben :) Gaat op mijn must-see/do list. Dank voor de tip!

  Beantwoorden
 • Susanne
  18 augustus 2014 om 20:18

  En waarom heeft culinair, bourgondisch Maastricht dit niet?!
  Maar misschien is de FFF in Rotterdam gewoon een goede start en volgen alle andere steden nog wel...

  Beantwoorden
 • Esther
  17 augustus 2014 om 17:56

  Zo blij dat ik in Rotterdam woon :). Met de Fenix Food Factory, Gare du Nord, bij Loes, Arq en nog veel meer leuke plekjes. Ik ken Haarlem niet goed, maar altijd als ik daar ben, denk ik: wat is het toch een leuke stad!

  Beantwoorden
 • Pauline
  17 augustus 2014 om 20:58

  Ja Haarlem is ook echt geweldig :)

  Beantwoorden
 • CatieMcCartney
  17 augustus 2014 om 12:28

  Leuk! Ik woon zelf in Rotterdam, maar wist van het bestaan niet af, dus ga snel eens even langs :)

  Beantwoorden
 • Myrthe
  16 augustus 2014 om 18:51

  Hoi Paulien,

  Ik wilde even zeggen dat ik, hoewel ik 17 ben, onwijs geniet van je blog en de heerlijke recepten die je post!

  Groetjes, Myrthe

  Beantwoorden
 • Pauline
  17 augustus 2014 om 11:39

  Wat leuk en lief, dankjewel!

  Beantwoorden
 • Caro
  16 augustus 2014 om 14:28

  Erg leuk zeg! Waarom heeft Groningen niet zoiets ...

  Beantwoorden
 • Pauline
  17 augustus 2014 om 11:41

  Haha ik kom oorspronkelijk uit Groningen ;)

  Beantwoorden
 • Elsbet | La Vie Pure
  16 augustus 2014 om 13:19

  Wat een gezellige plek!

  Beantwoorden
 • MySimplySpecial
  16 augustus 2014 om 11:06

  Wat ziet dit er leuk uit!

  Beantwoorden
 • Eline
  16 augustus 2014 om 10:23

  Ik kom regelmatig in Rotterdam, deze maar eens op mijn lijstje zetten!

  Beantwoorden
 • Pauline
  17 augustus 2014 om 11:42

  Jaa must go!

  Beantwoorden
 • Karin
  16 augustus 2014 om 09:09

  Hoi Pauline,
  Tja waarom heeft Haarlem dit niet...... Als ik zie wat Haarlem allemaal heeft denk ik, Waarom heeft Alkmaar dit niet.
  Jullie zijn nog redelijk voorzien van mooie en lekkere adresjes, Alkmaar kan daar al helemaal niet aan tippen. Wat mij aangaat kunnen er niet genoeg Food Factory's komen, al is het eerst maar in Haarlem ;-)

  Groet Karin.

  Beantwoorden
 • Pauline
  17 augustus 2014 om 11:43

  I couldn't agree more

  Beantwoorden

Reactie plaatsen