25 food vragen aan Makkie Mulder – Delicious.

25 food vragen aan Makkie Mulder – Delicious.

Ik heb al heel wat culinaire magazines verslonden, maar Delicious. is er één die blijft. En hoewel ik meer een online meisje ben, kan ik nog steeds enorm genieten van een lekker tijdschrift in mijn handen. Delicious weet mij iedere keer weer te inspireren met haar lekkere recepten die goed te doen zijn. Daarbij zoeken ze vaak de samenwerking met inspirerende koks zoals Yvette van Boven, Janneke Philippi en Bill Granger.

Wij willen mensen inspireren van elke maaltijd een feestje te maken.

Ik deel de missie van hoofdredacteur Makkie Mulder helemaal. Eten moet een feestje zijn en van ieder hapje moet je blij worden. Op Makkie haar twitter-account zie je dan ook regelmatig lekkere plaatjes voorbij komen en geeft ze je een kijkje achter de schermen bij Delicious.

Onlangs is Delicious overgenomen door New Skool Media. Ik vroeg Makkie of er grote veranderingen zullen plaatsvinden. “Wij hebben net ons 100ste nummer achter de rug. Graag maken wij er tenminste nog 100. Bij NewSkool Media krijgen we meer ruimte om ons merk nog breder (naast boeken, apps, workshops, diners, lunches en social media) neer te zetten. We hebben veel wensen. Want food is the social glue van deze tijd! Dat wordt een mooie uitdaging waar we met z’n allen heel veel zin in hebben!’

De hoogste tijd om meer over haar te weten te komen. Ben je nieuwsgierig naar waar zij haar boodschappen doet?, lees dan snel verder.

Wat is je favoriete ontbijt?
Een perfect gebakken spiegelei met zachte dooier én spek. Op een luchtige (ja, die bestaan) speltboterham. Zowel ei als boterham met knapperig randje.

Hoe drink je je koffie?

Meestal een cappuccino met veel schuim, soms een straffe espresso.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Op een wit vloerkadetje zit roomboter, gerookte makreel en mierikswortelmayonaise.

Soep of salade?
Salade.

Wat is je favoriete kookboek?
Mijn favoriete desserts, van Janneke Philippi. Alles, maar dan ook alles klopt aan dit boek! Vorm, fotografie, typografie, tekst, recepten.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Altijd zoet én altijd hartig.

Welke keuken is je favoriet?
Arabische/Marokkaanse Keuken. Door de fluwelen combinatie van hartig en zoet.

Wat is je favo foodfilm?
Goddelijk varken, een documentaire over een varken in de achtertuin van een scharrelslager. Realistisch en ontroerend.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Zelfgemaakte, romige aardappelpuree met melk, zout, roomboter en een geraspt tonkaboontje. En burrata.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Inspiratie komt van veel kanten. Heb altijd voelsprieten uit. Food staat niet ‘los van’. Kijk graag breed. Li Edelkoort en fascinerend Styleindicator.com bijvoorbeeld.

Thuis koken of uit eten?
Thuis en uit.

High end of low profile?
Meestal low profile maar soms is dat het échte high end.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Hotel de Goudfazant in Amsterdam. Kosmopolitisch. Altijd zichzelf. Gastvrij. Lekker eten en drinken. Gezellig.

Boodschappen doe je bij…
Vlees bij de slager, vis bij de visboer, groente bij de groenteman etc. Als onderdeel van de beleving op weg naar fijne maaltijden.

Het lekkerste dat je ooit at…
Zoveel!!! Maar in de laatste 3 weken een perfecte zelfgemaakte zachte nougat (bij gepureerde aardbeien met gin-tonic schuim) bij Restaurant Alta in Haarlem.

Wat is je favo cocktail?
Hugo, met vlierbloesemsiroop, prosecco, bruiswater, limoenschil en munt.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Met George bij Heston.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Griekse yoghurt, roomboter, granaatappelmelasse, oranjebloesemwater, hazelnoten, tonkabonen, ingelegde citroen, koriander, olijfolie met citroen, burrata, flatbread, salted caramel, een Microplane rasp en een oven die alles kan.

Mijn favo snack is…
Labneh met olijfolie, granaatappelpitjes en flatbread.

Wat zit er op jouw pizza?
Die is heel dun, met grof zout en olijfolie met citroen.

Wat lust je echt niet?
Havermout. Jammer hè?

Mijn favoriete foodblog is…
Pure vegetarian van Lakshmi, Manger van Mimi, Always with butter, Kinfolk.

Het gekste dat ik ooit at is…
Eendenkop en kippenpoten in Peking. En dan bedoel ik niet de kippenpoot zoals we die hier kennen.

Wat staat er op je food bucket list?
Eten bij Nopi in Londen, bij Bones in Parijs en een delicious. lunchroom in Haarlem à la Ottolenghi, Notting Hill met salades en taartjes.

Ik kan niet leven zonder…
Aan tafel met familie en vrienden.​

makkie mulder

Credit: Saskia Lelieveld


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in