Menu

25 food vragen aan Francesca Kookt

Als er iemand is die koken met kinderen op de kaart heeft gezet dan is het Francesca wel. Op haar blog Francesca Kookt deelt ze recepten en tips voor “kleine kokkies”, waar niet alleen haar zoontje Jessey van smult. Daarnaast geeft zij kinder kookworkshops en organiseerde ze kids culinair, een festival speciaal voor kinderen tijdens Zoetermeer culinair. Dé manier om kinderen te laten proeven en kennis te laten maken met groente en andere producten.

Dat koken doet ze niet alleen, Francesca houdt van gezelligheid en samen met haar vrienden tovert ze de lekkerste recepten op tafel. Op haar blog vind je tal van Italiaanse recepten en hoewel haar naam en uitstraling anders doet vermoeden is zij geen Italiaanse. De liefde voor lekker eten zit er wel in en dat zie je terug op haar blog.

Wil je weten wat Francesca haar favo snack is?, lees dan snel verder.

Francesca kookt

Wat is je favoriete ontbijt?
Karnemelk pancakes met bosbessen, citroen en heel veel ahornsiroop. Mag je me iedere ochtend voor wakker maken.

Hoe drink je je koffie?
De dag begint met een cappuccino met suiker en daarna stap ik over op de espresso’s zonder suiker.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Avocado, julienne van komkommer met wortel en spicy gekarameliseerde garnalen.

Soep of salade?
Mag soep met salade ook?

Wat is je favoriete kookboek?
“Dear Francesca” van Mary Contini. Geschreven voor haar dochter Francesca en vertelt het culinaire verhaal van beide families. Aan mij gegeven door mijn moeder.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dat is makkelijk: nooit meer zoet. Een leven zonder hartig voelt pas echt wanhopig.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Italië! Waar zouden we zijn zonder ‘la cucina Italiana’.

Wat is je favo foodfilm?
Chocolat met Johnny Chocolate… euh Depp.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Zelf dulce de leche maken en na het afkoelen rechtstreeks uit de schaal eten. Soms smeer ik het ook nog tussen 2 kletskop koekjes.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Dat zijn er meerdere: de passie voor eten van de Italiaanse mama’s, het verhaal van Michael Pollan over echt eten, de food sexyness van Nigella, de gedrevenheid van Jamie en vooral alle ouders die dagelijks aan het koken zijn voor hun gezin.

Thuis koken of uit eten gaan?
Absoluut thuis koken.

High end of Low profile?
“Low profile girl living in a high end world” 😉

Wat is je lievelingsrestaurant?
Hofstede Meerzigt in Zoetermeer. Al jaren constant topkwaliteit en de gastvrijheid is ongeëvenaard.

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn die onder mijn huis zit, slager, visboer, bio winkel, markt, boer, delicatessenwinkels en online.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Wow, wat een vraag! Zoveel memorabele gerechten schieten nu in gedachten. Mijn lunch bij De Librije een paar jaar geleden was toch wel het hoogtepunt. En die koperen pan met seafood rice in de Algarve, om maar even van het ene uiterste naar het andere te gaan.

Wat is je favo cocktail?
Gin-tonic.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
George wie? Heston, ik kom eraan!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Hakmachine, goede pan en wok, staafmixer set van Kitchenaid, scherp mes, een rasp, mijn oven en een fles witte wijn in de koelkast.

Mijn favo snack is…
Avocado met gerookt zeezout en goede olijfolie. Of een kaasplankje met crackers.

Wat zit er op jouw pizza?
Tomatensaus, buffelmozzarella en oregano.

Wat lust je echt niet?
Ovenschotel met gekookte witlof.

Mijn favoriete foodblog is…
Smitten Kitchen

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Tot op heden vind ik niets gek wat ik heb gegeten. Ik vermijd wel al een jaar om insecten te eten, dus die nomineer ik alvast voor deze vraag.

Wat staat er op je food bucket list?
Heel hoog staat lunchen bij Noma in Kopenhagen. Zeker nadat ik René Redzepi onlangs heb ontmoet, wat een geweldig inspirerende man.

Ik kan niet leven zonder…
Mijn 2 mannen en good food.

Francesca kookt

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Elsbet | La Vie Pure
    11 augustus 2014 om 21:17

    Wat een leuk artikel!

  • Van cauwenberghe inge
    11 augustus 2014 om 17:50

    Super leuke recepten

  • Pauline
    11 augustus 2014 om 13:19

    haha eerder onder een hunebed ;) Grapje hoor! Heston komt regelmatig voorbij in Masterchef Australia, hij heeft zijn eigen restaurant The Fat Duck in London en zijn keuken is net een laboratorium. IJs met stikstof en meer van dat soort bereidingen.

  • Joyce
    11 augustus 2014 om 12:54

    Superleuk weer!

  • Eline
    11 augustus 2014 om 12:17

    Leuk interview weer!

  • Linda
    11 augustus 2014 om 12:09

    Hi dames, wat een leuk stuk. Alleen euhhh heb ik onder een steen gelegen dat ik niet weet wie Heston Blumenthal is? Ik heb net even gegoogld. Naam van restaurant kende ik wel, had nog nooit van de beste man gehoord.....

  • MySimplySpecial
    11 augustus 2014 om 10:13

    ik vind Chocolat ook een erg leuke film!

  • trix
    11 augustus 2014 om 07:11

    Kom maar met die yummy recepten.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.