Menu

Cocktail O’Clock 4 x Makkelijke Cocktails

It’s a cocktail kind of summer! Regelmatig sta ik te shaken in de keuken en mijn drankenvoorraad heeft zich al aardig uitgebreid. Ik vind het leuk om zelf cocktails te maken en daarnaast lekker om te drinken. Een cocktail heeft iets speciaals, iets feestelijks en je kunt er eindeloos mee variëren. Al eerder plaatste ik het recept voor een frisse Hugo en de Balón 43 op mijn blog. Vandaag heb ik nog 4 andere makkelijke cocktails voor jullie. Ik hou van frisse drankjes en dat zijn ze allemaal.

Gin & Tonic is hét terrasdrankje van 2014, wil je het helemaal hipsterproof doen dan drink je het met Fevertree, dat is tonic 2.0, zonder kunstmatige rommel. Ook de Aperol Spritz is niet weg te denken uit het straatbeeld, deze Italiaanse cocktail is wat zoeter van smaak maar heeft een bitter randje. Het ideale zomerdrankje is Limoncello, ik maakte er een Limonsecco mee, met zoals de naam al doet vermoeden Prosecco, lekker fris. Om hem wat lichter te maken, voegde ik nog wat spa rood toe, maar dit hoeft natuurlijk niet. De laatste is een beetje een cheat recept, de Lemon Tea wodka blend van Belvedere zit al barstensvol smaak, aromatische thee, natuurlijke aroma’s en een vleugje honing, daar hoef je alleen maar ijsthee aan toe te voegen en dan ben je al klaar. Voor deze recepten heb je geen shaker nodig, enkel een roerstaafje en wat ijs.

Gin & Elderflower Tonic
cocktal gin tonic
Vul een groot glas met ijs. Voeg 30 ml Gin toe (Hendrick’s of een ander merk). Vul de Gin aan met 100 ml vlierbloesem tonic van Fevertree. Meng het door elkaar met een roerstaafje. Garneer de Gin Tonic met een takje munt, een partje limoen en 2 schijfjes komkommer.

Aperol Spritz
cocktail aperol spritz
Vul een groot sapglas met ijs. Giet ongeveer 60 ml prosecco in het glas. Voeg dan 40 ml Aperol en 20 ml spa rood toe. Meng het door elkaar met een roerstaafje. Garneer de Aperol spritz met 2 plakjes sinaasappel.

Limonsecco
cocktail limonsecco
Vul een groot wijnglas met ijs. Giet 30 ml Villa Massa limoncello in het glas. Vul het aan met ongeveer 60 ml Prosecco en 30 ml Spa rood. Meng het door elkaar met een roerstaafje. Garneer de Limonsecco met een partje citroen.

Belvedere Lemon Tea
cocktail lemon tea
Vul een groot glas met ijs. Voeg 30 ml Belvedere Lemon Tea wodka toe en 100 ml groene ijsthee. Meng het door elkaar met een roerstaafje. Garneer de Lemon Tea cocktail met 2 schijfjes citroen.

Deze 4 makkelijke cocktails maak je in een handomdraai klaar, welke is jouw favo?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Pauline
  12 augustus 2016 om 14:36

  Van IKEA :)

 • Chantal Brinksma
  9 augustus 2016 om 16:50

  Hoi! Ik vroeg me af waar je dat leuke blauwe kastje vandaan hebt? :)

 • Pauline
  12 augustus 2014 om 21:54

  Hahaha wat leuk. En ik geloof je ;)

 • Viviane
  12 augustus 2014 om 10:43

  Ik had laatst een feestje en heb ik de Hugo als apero geschonken : dikke hit!!! Ook gin-tonic was er voor de liefhebbers en het is nu heel erg hip om dan verschillende soorten tonic én gin te hebben en daar combo's mee te maken ;)... Je kan ze dan ook nog es pimpen maar daar zal ik es cursus voor moeten volgen! ;)... De limonsecco maak ik al jarn, ook steeds lekker! Net zoals de aperol... Alleen de vodkaiceteatoestand kende ik niet .. (en nee, heb geen alcoholprobleem , hahaha)

 • Carmen
  9 augustus 2014 om 02:30

  Goede tip Pauline thx! Dan is dat mijn nieuwe plan :).

 • Pauline
  8 augustus 2014 om 20:56

  Ja die is een beetje prijzig. Gin kan je ook heel goed van een huismerk nemen en dan valt het qua budget reuze mee. PS als student dronk ik alleen budget wijn haha

 • Marnolda | marnolda.com
  8 augustus 2014 om 13:44

  Die Aperol heb ik zelf ook al een aantal keer gemaakt, heel lekker! De andere recepten klinken ook goed en ga ik zeker eens proberen :)

 • Heaverly
  8 augustus 2014 om 13:30

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Zeker eens proberen :D

 • Carmen
  8 augustus 2014 om 12:16

  Lijkt mij heerlijk! Ik ging de Belvedere Lemon Tea wodka opzoeken, zo'n fles kost €70! Wow.. Dat kan mijn studenten budgetje helaas niet aan.

 • An v gils
  8 augustus 2014 om 11:27

  Heel lekker.

 • An v gils
  8 augustus 2014 om 11:27

  Ziet er lekker uit.

 • cheyenne
  8 augustus 2014 om 11:23

  deze klinken allemaal heerlijk, yum!
  xo, cheyenne

 • Eline
  8 augustus 2014 om 10:53

  Ik drink geen alcohol meer maar vroeger was ik dol op een cosmopolitan. Van deze lijkt de aperol spritz me erg lekker!

 • Alet
  8 augustus 2014 om 08:29

  Ik ga zeker de Limonsecco eens proberen.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.