magimix sapcentrifuge

4 Lekkere Juice Recepten

Gisteren iets teveel biertjes gedronken tijdens Nederland – Chili? Dan helpt een lekkere juice je er weer een beetje bovenop. Ik ben helemaal in mijn nopjes met mijn sapcentrifuge van Magimix. In deze video heb ik je al laten zien hoe hij werkt en wat je er allemaal mee kunt. Ik maak er voornamelijk sappen mee en vandaag deel ik mijn 4 favo juice recepten.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk groente in een juice te stoppen. Zo krijg je meteen een grote hoeveelheid aan voedingsstoffen binnen en het geeft een verzadigd gevoel. Je hoeft de groente en het fruit niet te schillen, alleen even wassen en dan kan het rechtstreeks in de juicer. Door de XL vulopening kan het meeste fruit er in zijn geheel in en anders snij je het even in grove stukken. Mijn favoriet is een juice met wortel, appel en limoen, lekker zoet en toch ook fris.

Wortel/Appel/Limoen
wortelsap
Neem 6 wortelen (bospeen), 1 appel en 1 limoen en pers dit uit in de sapcentrifuge.

Bieten/Appel/Citroen/Gember
bietensap Neem 2 rauwe bieten, 1 appel, 1 citroen en een stukje gember van 1 cm en pers dit uit in de sapcentrifuge.

Komkommer/Appel/Bleekselderij/Citroen
juices maken
Neem een stukje komkommer van 10 cm, 2 stengels bleekselderij, 1 appel en 1 citroen en pers dit uit in de sapcentrifuge.

Wortel/Grapefruit/Sinaasappel
wortelsap
Neem 6 wortelen, 1 grapefruit en 1 sinaasappel en pers dit uit in de sapcentrifuge.

Heb jij nog een lekker juice recept? Laat het vooral weten in de comments.

Quesadillas met gegrilde groente
On a Budget: Wat te doen met leftovers?
Bewaar
38 Comments
 • sonja lap

  26 februari 2017 at 14:01 Beantwoorden

  Heb net die met bleekselderij citroen en appel en komkommergemaakt en die was erg lekker
  En gister die met wortel appel en limoen was ook erg lekker

 • tim

  11 augustus 2016 at 14:57 Beantwoorden

  ik heb die met komkommer gemaakt\r\necht lekker!!!!\r\nik heb er ook een gemaakt zelf\r\n1komkommer\r\n1 limoen\r\n10 blaadjes spinazie\r\nen 1 groene appel (voor als je niet vann zuur houd laat de limoen weg en doe in plaats van een groene appel een rode appel

  • tim

   11 augustus 2016 at 14:58 Beantwoorden

   kan ook met brokkolie

 • Charlotte gebhardt

  5 juni 2016 at 10:25 Beantwoorden

  Hallo all\r\n\r\nNou zo te horen allemaal lekker ik ga ook van start met mijn sapjes.\r\n\r\n\r\nIk heb je recepten op geschreven bedankt daarvoor groetjess

 • Gisselen

  8 april 2016 at 23:22 Beantwoorden

  Hoi, \r\nEven een vraagje over wie bietensap.\r\n\r\nHoeveel ml sap krijg je van deze hoeveelheid aan ingrediënten want ik moet sap maken voor meerdere mensen.

 • Ella

  7 januari 2016 at 05:27 Beantwoorden

  Ik ben ze allemaal aan het proberen, zijn tot nu toe erg lekker.\r\nIk heb er ook nog een gemaakt, 2 stengels bleekselderij, 1 appel, 1cm gember en een grote tros witte druiven.\r\nSmaakte ook erg goed,\r\n\r\nGroetjes Ella

 • Karin Boon

  17 augustus 2015 at 12:14 Beantwoorden

  Wij hebben gelijk jouw heerlijke juice recepten uitgebreid en mijn kleine Stijn is grote fan :-)!

 • Cindy

  14 augustus 2015 at 16:31 Beantwoorden

  Heerlijk! Zojuist de komkommer-citroen-appel-bleekselderij variant uitgeprobeerd: heerlijk fris! Ik heb een multi foodprocessor met een sapcentrifuge accessoire. Nooit eerder gebruikt, maar vanaf nu wel. Ik ga de andere sapjes ook uitproberen! 🙂

 • veerle

  14 juni 2015 at 18:28 Beantwoorden

  Ik overweeg om een sapcentrifuge te kopen, maar weet niet goed waarop ik moet letten bij de aankoop ervan! Kunnen jullie me een paar tips geven? Wat is een degelijk basistoestel? Het hoeft geen hightec toestel te zijn. Ik wil er wel ééntje waarbij je geen kliederboel hebt na het gebruik en heel de keuken onder handen moet nemen.\r\n\r\nAlvast bedankt om me verder te helpen bij m’n keuze.\r\n\r\nVeerle

  • Hermien

   17 augustus 2015 at 11:50 Beantwoorden

   Hoi Veerle,\r\n\r\nKijk eens op Sapmaker.nl daar heb ik hem gekocht. \r\nNiet zo duur als de anderen..\r\n\r\ngroet,\r\nHermien

 • senne

  23 februari 2015 at 08:55 Beantwoorden

  Ik doe vaak nog wat havermout in de drankjes. Zo vullen ze nog meer en sta je sterk in de schoenen voor de dag te beginnen

 • Franka Visser

  19 januari 2015 at 14:39 Beantwoorden

  Mijn favoriete sapje is wortel,bleekselderij en appel. Ik maak iedere dag een ander sapje, heerlijk.

 • Marieke

  6 januari 2015 at 08:43 Beantwoorden

  Hai Pauline,\r\n\r\nIk heb net een sapcentrifuge van Philips aangeschaft. Bedankt voor je tips! Las ik nou ergens dat banaan niet geschikt is voor de sapcentrifuge..? \r\n\r\nGroetjes Marieke

  • Pauline

   6 januari 2015 at 18:28 Beantwoorden

   Nee dat klopt, die kun je wel goed gebruiken in een blender. Maar in een sapcentrifuge is het minder geschikt. Dat wordt namelijk gewoon een drap, waar weinig sap uitkomt.

   • Lies

    10 augustus 2015 at 20:32 Beantwoorden

    Een bevroren banaan erdoor halen is heerlijk! Dan heb je bananenijs. Smeuïg en smaakvol. Ik gebruik wel de greenstar als sapcentrifuge, ik weet niet of het ook met anderen gaat.

 • Peter

  19 december 2014 at 22:28 Beantwoorden

  Net een sapcentrifuge gekocht \r\n\r\nWaarschijnlijke een hele domme vraag maar gooi je de sinaasappels en citroenen ongeschild in het apparaat?

  • Pauline

   21 december 2014 at 18:35 Beantwoorden

   Ik doe dat wel. Maar even schillen is eigenlijk beter.

 • Suzanne

  22 juli 2014 at 08:35 Beantwoorden

  Heeft iemand nog een leuk idee met spinazie?

  • Jaap

   19 mei 2015 at 12:18 Beantwoorden

   een lekker recept voor een groene juice met spinazie is: \r\n4 wortels \r\n2 appels\r\n2 handjes spinazie\r\n1 klein stukje gember (ik neem zelf een stukje van 1 cm)\r\neerst de spinazie en de gember en dan de andere ingredienten door de juicer halen ivm maximale sap uit de spinazie

 • Lisa

  25 juni 2014 at 22:09 Beantwoorden

  Die laatste is echt m’n lievelings, heerlijk! Die met komkommer en bleekselderij lijkt me ook erg lekker, dus die ga ik van de week proberen 🙂 Maar eerst even een gat in mijn stapel wortels en appels slaan :p

 • zonderzooi

  25 juni 2014 at 21:39 Beantwoorden

  Ik ben de laatste tijd echt fan van bietensapjes, maar ik koop ze overal omdat ik het maken met een juicer zo’n werk vind. Vooral omdat je er enorm veel in doet en zo veel drap over houdt.. maar toch tof om ze een keer zelf te maken als ik dit zo zie!

  • Pauline

   26 juni 2014 at 10:26 Beantwoorden

   Ja het is even een werkje maar dan heb je ook wat 😉

 • Lissy

  25 juni 2014 at 20:24 Beantwoorden

  Mijn favoriete ontbijtsap is een appel sandwich: \r\nChia zaad laten weken, appel, schijf citroen, schijf biet, stengel bleekselderij, 2 wortelen, plakje gember, appel.

 • Chantal

  25 juni 2014 at 07:46 Beantwoorden

  Vanmorgen ben ik gestart met de bieten, citroen, appel en gember juice. Hij was echt heerlijk. Lekker fris en zuur van de citroen.

 • Pauline

  24 juni 2014 at 20:21 Beantwoorden

  Vooral de laatste lijkt me heerlijk!\r\n\r\nLiefs,\r\nPauline

 • Quiette

  24 juni 2014 at 19:38 Beantwoorden

  Spinazie, peer en banaan is mijn favoriet! Smaakt heerlijk zoet, een beetje naar kiwi’s! Ik ben wel erg benieuwd naar het sapje met rode bieten, is dat ook zoet?

 • Rebecca

  24 juni 2014 at 19:32 Beantwoorden

  dat is wel heel handig, want sinds een week heb ik ook een sap maker 😉 \r\ndankje en groetjes\r\nrebecca

 • Dita

  24 juni 2014 at 13:51 Beantwoorden

  Wat een fijne sapjes 🙂

 • Elsbet | La Vie Pure

  24 juni 2014 at 11:16 Beantwoorden

  Ik hou van sapjes!

 • Talitha

  24 juni 2014 at 08:55 Beantwoorden

  weinig voor nodig maar wortel en ananas is echt een heerlijke combinatie samen!

 • Miranda

  24 juni 2014 at 08:20 Beantwoorden

  Oh deze lijken me heerlijk. Behalve die met biet:) ik wil ook wel heel graag een juicer, komt door dit soort artikelen geloof ik:)

 • Nicole

  24 juni 2014 at 08:09 Beantwoorden

  Ze lijken me heerlijk snel maken dus!

 • Danielle

  24 juni 2014 at 08:06 Beantwoorden

  Deze combi’s lijken mij erg lekker!

 • MySimplySpecial

  24 juni 2014 at 07:37 Beantwoorden

  Wat een mooi gekleurde sapjes!

 • Elize

  24 juni 2014 at 07:30 Beantwoorden

  Wat een fijne inspiratie!! Ik ben dol op dit soort sapjes!

Plaats een reactie