Menu

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Stop, zoek niet verder. Havermoutmuffins met blauwe bessen to the rescue. Ik denk dat het een eeuwige strijd is van een foodlover: lekker eten en toch op gewicht blijven. En daar kunnen deze gezonde muffins je bij helpen. Er zit geen tarwe in en ook geen suiker. Want ze zijn gemaakt van havermout. Maar toch zijn ze heel erg lekker en ook zoet. Ok niet zo lekker als een echte muffin, maar hé een appel is ook niet zo lekker als een stuk appeltaart.

Voor een gezonde optie vind ik het een uitkomst. Deze muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje en ze blijven heel lang vers. Ben je nu een echte zoetekauw dan kan je altijd nog wat extra honing toevoegen. Oh en om het Voedselzandloper proof te maken, vervang je de melk voor sojamelk.

En onlangs ontdekte ik een nog snellere manier om deze havermout muffins te maken. Namelijk in de blender! Ja echt, dat werkt als een tierelier. Je gooit alle ingrediënten voor het beslag (behalve de blauwe bessen) in de blender. Na 2 minuten mixen is je beslagje klaar. Dit giet je in de muffinvormpjes en pas dan voeg je de toppings toe. Supermakkelijk!

Ingrediënten voor 10 st.
1 banaan
2 eieren
100 ml melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol blauwe bessen (vers of gedroogd)
1 tl kaneel
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Cupcake papiertjes

gezonde havermoutmuffins

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang.

Voeg eventueel wat extra honing toe.

Voeg de kaneel toe en een snufje zout en een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie.

Voeg op het laatst de blauwe bessen toe.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.

Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

gezonde havermoutmuffins

 

PS ook lekker met cranberry’s en kokos, met stukje chocolade in combinatie met hazelnoot of met abrikoosjes en amandelen.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

283 reacties

  • Tom
    5 februari 2020 om 14:32

    Superlekker deze muffins! Ik heb ze gemaakt met een siliconen bakvorm, werkt top.

  • Pauline
    9 september 2019 om 11:00

    Een dag of 3 in aluminiumfolie buiten de koelkast. Invriezen kan ook.

  • Maxime
    4 september 2019 om 13:53

    Hi Pauline! Ik heb de muffins net gemaakt met gedroogde abrikozen en gemixte nootjes, ze zijn heerlijk! Hoe en hoelang kan ik ze ongeveer bewaren?

  • Pauline
    19 augustus 2019 om 08:50

    Het is een iets andere structuur dan een traditionele muffin. Dat komt omdat havermout geen gluten bevat. Volgende keer zou je de muffin iets langer kunnen bakken, terwijl je de bovenkant afdekt met aluminiumfolie.

  • Noor
    18 augustus 2019 om 18:17

    De muffins heb ik gemaakt volgens recept, echter na 35 minuten is de bovenkant van de muffin lekker 'krokant', maar is de binnenkant nog erg nat/vochtig. Hij is helaas ook niet perfect boven het cupcake vormpje uitgestegen :( Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn??

  • Annika
    9 juli 2019 om 11:51

    Goed om te horen!

  • Martine
    7 juli 2019 om 21:29

    Ik heb ze gemaakt met flink wat rode bessen, yoghurt ipv melk en een theelepeltje honing. Ze waren best zuur dus volgende keer 2 theelepels honing! Verder waren ze prima, goed recept!

  • Anna
    15 februari 2019 om 15:31

    Hoeveel kcal bevat 1 muffin ?

  • Greet
    10 februari 2019 om 14:35

    Ik zocht havermoutmuffins of zoiets, een gezondere muffin, en verdwaalde in de links.Tot ik deze van Pauline's keuken zag. Die ga ik maken, want haar recepten zijn altijd goed, en zonder moeilijk en interessante doenerij uitgelegd.

  • Marielle
    9 augustus 2018 om 23:07

    Hahahaha ik moet zo lachen als ik bij het einde van het recept ben. Het start als het 'gezonde tussendoortje' het eindigt 'je kan ook chocolade toevoegen'. Ik weet dat pure chocolade een slimme keuze is maar het komt zo mooi over ?

  • elise
    29 juni 2018 om 17:06

    werkt bij mij beter met siliconen vormpjes. misschien bij u ook

  • Miranda
    6 juni 2018 om 22:05

    Bedankt voor het recept, ik heb ze gemaakt maar dan lekker veganistisch. Ik ga ze vaker maken.

  • Pauline
    2 juni 2018 om 17:10

    Iets te kort gebakken misschien, de de ene oven is de andere niet.

  • Carla Schoor
    29 mei 2018 om 20:31

    Ik heb ze gebakken en ze zijn heerlijk maar te nat gebleven. Wat kan de reden zijn?

  • Annika
    7 maart 2018 om 12:39

    In een diepvrieszakje is prima inderdaad. Je hoeft ze niet nogmaals in de oven te doen.

  • Esther
    6 maart 2018 om 13:10

    Hoi! Hoe kun je ze het beste invriezen? Gewoon af laten koelen en dan per stuk in een diepvrieszakje? En als je ze ontdooid hebt, moeten ze dan nog eens in de oven?

  • Lisette de Vrij
    11 september 2017 om 13:10

    Heerlijk! Heb wel n handje suiker toegevoegd en havermout en banaan eerst even gemalen met de staafmixer (ik heb nl geen blender). Dat ging prima. De muffin inderdaad wat lastiger los van het papiertje, volgende keer met siliconenvormpjes.

  • Judy
    26 augustus 2017 om 14:17

    Ze zijn heerlijk! Kon niet wachten totdat ze afgekoeld waren. Ik ga ze beslist vaker maken! Bedankt voor het recept.

  • Marije
    23 april 2017 om 14:07

    Super lekker! Ze mogen van mij wel iets zoeter! Ik maak ze nu nog een keer alleen dan met vanille poeder toegevoegd, extra kaneel en wat amandelschaafsel. Ben benieuwd, ze zitten nu in de oven.

  • Samantha
    7 januari 2017 om 19:55

    Lekker recept. Bedankt! Ik heb er nog een halve banaan extra in gedaan en wat volkoren meel erbij. Een flinke schep honing vind ik wel echt nodig. En een handje blauwe bessen (diepvries) werd een desert schaaltje vol. Oja, en ipv bakpoeder heb ik banking soda gebruikt. Ik had ze alleen te lang in de oven laten staan dus ze waren iets droog. Ik ga ze zeker nog eens maken. Dit was voor mij de eerste keer met havermout zonder dat ze klef werden.

  • Maureen
    10 november 2016 om 18:28

    Bedankt! Kan het eens proberen.

  • Annika
    10 november 2016 om 16:25

    Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar je zou 1tl bakpoeder kunnen vervangen voor 1/3 tl baking soda.

  • Maureen
    10 november 2016 om 12:06

    Ik heb ze al heel vaak gemaakt. Zo lekker en zo makkelijk! Wil ze nu weer maken, maar kom er net achter geen bakpoeder meer in huis te hebben. Kan dit vervangen worden? Heb wel gist en baking soda ?

  • Maria
    12 oktober 2016 om 22:39

    Bij mij waren ze ook niet gaar, dus nog maar even tijd er bij en nog
    Nu zijn ze uiteindelijk gaar,

  • Emma Roos Gallardo Silva
    12 augustus 2016 om 17:04

    Beste Pauline mijn muffins zijn niet echt gelukt, kan het misschien dat er bloem in moet?

  • Annika
    9 augustus 2016 om 09:21

    Misschien ligt het aan de stand van je oven. Dit kan nl per oven verschillen.

  • Alice floris
    8 augustus 2016 om 16:55

    Recept klopt volgens mij niet, muffins zien er heel anders uit en worden inderdaad niet gaar van binnen. Jammer!

  • Astrid
    30 juli 2016 om 16:44

    Wat een super fijn receptje is dit! Vanochtend als ontbijt gemaakt, zijn heel goed gelukt. Na afkoelen makkelijk uit het vormpje te krijgen. het kan nog iets zoeter misschien. Olie vervangen door kokosolie. Bedankt!

  • David
    29 juli 2016 om 17:00

    1e poging ... Eieren vergeten :) Benieuwd naar het resultaat, maar volgende keer beter :(

  • Rachel
    19 juli 2016 om 16:08

    Is het een nat beslag? Want dat had ik in ieder geval. Is dat goed of moet het een stevig beslag zijn?
    Ik krijg ze ook niet goed gaar. De bovenkant wel, maar onder niet. Welke ovenstand heb je gebruikt?
    Ik heb havermout gebruikt, moet het misschien havermoutmeel zijn?

  • Nancy Blancquaert
    12 juli 2016 om 17:57

    Ze zijn bij mij echt niet uit de papiertjes te krijgen. Misschien omdat ik de havermout eerst fijnmaalde?

  • Jaitske
    16 juni 2016 om 22:03

    Heb ze net gemaakt, zijn super gelukt! Kon me niet inhouden en heb al een stukje warme muffin geproefd. Ze zijn nog wel een beetje klef van binnen. Wordt dat beter als ze helemaal afgekoeld zijn? Ik heb trouwens twee handjes gewelde rozijnen aan het beslag toegevoegd om het extra te zoeten ipv honing. Zooo lekker, bedankt voor het recept!

  • Pauline
    11 juni 2016 om 22:51

    Ja hoor geen probleem, je kunt iedere (plantaardige) melk hiervoor gebruiken.

  • Chiara
    10 juni 2016 om 14:28

    Beste Pauline,

    Kan het ook met rijstemelk ipv soja of gewone melk?

  • anouk
    2 mei 2016 om 22:46

    Ze smaken heerlijk gelukkig ;)

    Bananenbrood zit nu in de oven. Die is altijd goed

  • anouk
    2 mei 2016 om 19:24

    Helaas...die van mij lijken er niet eens op :( alles gedaan zoald het er staat... Afkoelen en hopen dat ze wel smaken

  • Marleen
    25 april 2016 om 14:53

    Niet goed gerezen jammer.......moet geen bloem in Pauline? Ga ze nog eens proberen hoor!

  • Romy
    21 april 2016 om 11:54

    Hi Pauline,

    Ik vroeg me af of je van de recepten uit je boek "Uit Paulines keuken" (o.a. van het recept van de havermoutmuffins zonder bessen maar die met kaas) ook het aantal kcal weet.

  • Pauline
    18 april 2016 om 17:22

    Dit recept werkt het beste met siliconen vormpjes. En sommige bakpapiertjes van hele stevige kwaliteit werken ook.

  • monique
    17 april 2016 om 10:13

    Bij mij zijn ze ook blijven plakken in de papieren vormpjes. Enig idee waarmee dit verholpen kan worden? Verder zijn ze zeker erg lekker.

  • Annemarie
    13 april 2016 om 22:04

    Vandaag voor het eerst gemaakt, goed gelukt en ben nu al fan van dit recept! Wil graag gaan variëren met o.a. rozijnen, maar vraag me af of ik deze moet wellen of niet? Aan de ene kant denk ik van niet, anders wordt het toch al vrij vochtige beslag nog natter, aan de andere kant worden de rozijnen anders misschien heel hard?

  • Pauline
    5 april 2016 om 13:28

    Heb je de vorm wel ingevet? Of heb je papiertjes gebruikt?

  • Mandy
    3 april 2016 om 16:48

    Het onderste laagje van mijn muffin blijft vastzitten in de muffinvorm, enig idee hoe dit kan? Ze zijn verder wel erg lekker!

  • Gera Knibbe
    3 maart 2016 om 21:03

    Zo lekker.
    Ik maak ze ongeveer 2x per week. Met een gezin van 4 personen waaronder 2 tieners gaat het hard...
    Het is lekker als tussendoortje maar ook als ontbijt met wat extra kwark en fruit.
    Mmmmmm

  • Jessica
    2 maart 2016 om 14:03

    Heerlijke muffins zeg! Heb ze net gemaakt :D

  • Niamh
    1 maart 2016 om 16:18

    Zijn ze nu aan het bakken en mijn moeder heeft ze ook al vijf keer gebakken. Ze waren ook echt heel erg lekker

  • José
    20 februari 2016 om 21:19

    Ook ik heb ze net gebakken. Ze zijn iets zacht, maar heerlijk!!
    Vraagje. Hoe kan ik ze het best bewaren?

  • Marleen
    19 februari 2016 om 19:15

    Beste Pauline

    Ik heb de cake'jes nu voor de 3x gemaakt en helaas zonder goed resultaat!
    Ik vraag mij echt af wat er steeds mis gaat??

    Ze ruiken heerlijk / mooi bruin alleen de binnenkant blijft plakkerig alsof het nog niet goed gebakken is.
    Ik heb precies de ingrediënten gebruikt van hierboven met de juiste bereidingswijze En bak tijd.

    Ik baal er wel een beetje van ze lijken mij zo lekker.
    Wie heeft de gouden tip hiervoor?

    Groetjes marleen

  • Sisi
    8 februari 2016 om 14:43

    Heerlijke muffins! Ik heb vandaag een variant met appel, rozijnen en kaneel gemaakt. Love it...
    Zelfs mijn 9 maanden oude zoontje vindt ze heerlijk, hij mag op de verwen-ochtenden een halve muffin.

    Thnx voor het delen van al je heerlijke recepten.

  • Sisi
    8 februari 2016 om 14:42

    Heerlijke muffins! Ik heb vandaag een variant met appel, rozijnen en kaneel gemaakt. Love it...
    Zelfs mijn 9 maanden oude zoontje vind ze heerlijk, hij mag op de verwen-ochtenden een halve muffin.

    Thnx voor het delen van al je heerlijke recepten.

  • Nicoline Blankenstein
    14 januari 2016 om 08:59

    Kan de zonnebloemolie ook vervangen worden door kokosolie?

  • Alexandra
    10 januari 2016 om 16:43

    Mijn dochter gruwelt van banaan en ik hoopte dat ze het niet zou merken maar helaas. Kan ik de banaan door iets anders vervangen?

  • Martine
    8 januari 2016 om 19:23

    Heb ze net gemaakt maar t is net een klomp stevige havermout geworden... Hoe kan dat nou??

  • Sterre brouwer
    5 november 2015 om 14:13

    Heb de cakejes net op!! Ze waren heerlijk? Bedankt voor het lekkere makkelijke receptje? 5 pp is precies goed!

  • carolina
    28 oktober 2015 om 13:12

    Ik heb ze net gemaakt. Helft met en helft zonder melk. Die zonder komen beter uit de vormpjes en zijn steviger. Ik vind ze zelf fijner dan met melk.

  • Froukje Stoffelsma
    9 oktober 2015 om 23:07

    Wow, wat een superrecept! Heel makkelijk en heel snel en heel lekker. Ik heb ze gisteravond gemaakt met tuttifrutti (even klein maken in de hakmolen van de staafmixer) en ze zijn heerlijk!
    Zoon heeft er al weer 3 op en verheugd zich nu op de volgende versie met appel, peer, rozijnen. Recept inmiddels alweer gedeeld met meerdere collega's. Bedankt! (ook @IngerClancy die mij het recept stuurde)

  • Pauline
    9 oktober 2015 om 21:45

    Kun je ook een vervanging van melk gebruiken?

  • Renske van Trigt
    31 augustus 2015 om 15:41

    De muffins staan in de oven. De ene helft met appel, kaneel en rozijnen en de ander helft met blauwe bessen. Ik had nog wat beslag over. Met wat appeltjes en kaneel erdoor kun je dat heerlijk bakken als pannenkoekje!

  • Marieke
    28 augustus 2015 om 18:50

    Heb ze gemaakt in een siliconen muffinbakplaat (action) met daarin bakpapier ipv vormpjes. Werkt perfect!

  • Fenna van der Wall
    19 augustus 2015 om 14:15

    Ik heb ze net gemaakt, heerlijk! Maar zoals de andere reacties ook al melden blijven ze erg plakken aan het papiertje. Heb je daar misschien tips voor? Groetjes, Fenna

  • Linda
    18 augustus 2015 om 21:54

    Hallo,
    De muffins zijn erg lekker, maar ze plakken helemaal vast aan de papieren vormpjes.
    Heb je een tip wat ik daaraan kan doen?
    Alvast bedankt!

  • Lea
    15 mei 2015 om 21:14

    Hallo Pauline,

    Ik heb voor het eerst gezonde muffins gemaakt en ze zijn goed gelukt. Ze smaken erg lekker.
    I.p.v. havermout, heb ik havervlokken gebruikt (ik had de verkeerde meegenomen). De havervlokken heb ik eerst gemalen.
    Morgen heb ik een lekker ontbijt en tijdens de wandeltraining voor de Vierdaagse Nijmegen, heb ik een lekker, gezond tussendoortje.
    Dank je wel voor het delen van dit recept.

    Groetjes,
    Lea

  • Pauline
    15 mei 2015 om 15:05

    Haha grappig :)

  • ManonH
    14 mei 2015 om 14:53

    Heerlijk recept, ze vullen goed en zijn ook nog eens gezond! De cakejes heb ik zonder papierenvormpjes in muffinvormen gedaan, dit ging prima. Mijn vader vond ze 'wat gezond smaken', maar ik vond ze super. Tip: na een dag zijn ze nog lekkerder.

  • linda
    4 mei 2015 om 21:39

    Net de muffins gemaakt. Erg op verheugd. De smaak is heerlijk, de bovenkant is prima gelukt. Maar het papierenvormpje bleeft plakken en onder die lekkere bovenkant is het nog helemaal zacht... erg balen

  • simone
    4 april 2015 om 08:44

    Is het de bedoeling dat je het havermout eerst tot meel maalt of gaat het er zo bij ?

  • Suzanne
    3 april 2015 om 11:21

    Hoi Pauline,

    Ik heb gisteren deze muffins gemaakt in muffinvorm met papiertjes. Ze bleken alleen onderaan niet goed te zijn gegaard. Zou dit kunnen komen door te weinig zonnebloemolie of zou mijn oven iets hoger moeten? Ik heb ze uiteindelijk wel iets langer in de oven gehad dan hier bij het recept vermeld stond.

  • Thary
    31 maart 2015 om 10:33

    Ik vind deze muffins echt ongelofelijk lekker! Ik heb er een paar drupjes vanille-aroma bij gedaan en nog wat gebroken walnoten, volgende keer voeg ik nog schepje cacao toe ook. Sinds een paar weken weet ik dat ik zwangerschapsdiabetes heb en het is echt moeilijk om verantwoorde tussendoortjes te vinden, dit is perfect! Het vult goed tussen 2 maaltijden door, doet mijn suikerspiegel niet stijgen en bevat slechts 11g koolhydraten per muffin. Bedankt, Pauline! :)

  • Carolien
    23 maart 2015 om 22:15

    Hoi pauline,
    ze zijn heerlijk, maar ik krijg ze heel moeilijk uit de vormpjes (gebruik papieren vormpjes) ze blijven heel stevig zitten waardoor ik de hele rand mis... Hoe kan ik dat het beste voorkomen?
    Groetjes!

  • mandy
    23 maart 2015 om 16:25

    De muffins smaakten heerlijk! Ze rijzen alleen weinig bij mij? Ik heb met de mixer het beslag geklopt. Hoe lang kun je ze bewaren en hoe kun je dat het beste doen? Ik had ze in een tupperwaredoos gedaan na afkoelen maar na 4 dagen zag ik al een toefje schimmel :(...

  • Mete
    23 maart 2015 om 14:30

    Ik heb alles in huis behalve de banaan, kan ik die weglaten?

  • Desiree
    23 maart 2015 om 11:46

    Vind het helemaal niet erg om deze in mijn eentje op te eten, maar kan ik ze ook invriezen?

  • Mirel
    16 maart 2015 om 19:17

    Ik heb ze nu in de oven, vergeetachtig als ik ben, ben ik het scheutje zonnebloemolie compleet vergeten. Hopelijk zijn ze niet helemaal mislukt

  • Leonieke
    16 maart 2015 om 18:34

    Ik heb twee theelepels nabic. Er in gedaan, ze rezen super! Wel iets te snel dus ik ga ze volgende keer op iets lagere temperatuur zetten. Helaas vergeten de honing er in te doen, wat tot een hoop teleurgestelde gezichten leidde,. Maar ik ga deze zeker herhalen!

  • Ramona
    14 maart 2015 om 14:01

    Dag Pauline,

    Zojuist deze muffins gemaakt in een mini variant met stukjes peer...ze zijn heerlijk en uitstekend gelukt!

    ipv gewone melk of sojamelk heb ik biologische rijstmelk gebruikt :-)

    Wederom een gezond tussendoortje, niet alleen voor ons, maar ook voor de kids!

    Bedankt!

  • Rachel Koelewijn
    11 maart 2015 om 14:31

    Net voor de tweede keer gemaakt met framboos (uit de vriezer) erin. Heerlijk. Ik heb een deel van de havermout gemalen, dan ziet het er meer uit als op de foto.

  • Els
    2 maart 2015 om 14:20

    Ondertussen de deze ook gemaakt, alweer een lekker en gezond tussendoortje ontdekt!
    Ze zijn bij mij ook niet geweldig hoog gerezen, maar dat hoeft voor mij niet per sé. Ik ga het recept zeker ook eens met frambozen proberen te maken!

  • Hendrielle
    1 maart 2015 om 15:57

    Ik heb ze ook gemaakt, alleen ze zijn niet gerezen en blijven heel plat. Hoe kan dat? Wat kan ik verkeerd hebben gedaan?

  • Els
    28 februari 2015 om 21:18

    Vandaag trouwens de chocolade-muffins gemaakt. Best lekker, maar voor mij mogen ze iets zoeter, dus ik denk dat ik volgende keer een beetje honing ga toevoegen aan het beslag.

  • Anneke Rusting
    27 februari 2015 om 19:34

    ik heb ok oatmeal gebruikt dan worden ze wat fijner

  • Anneke Rusting
    27 februari 2015 om 19:32

    ik heb ook Abrikozen gebruikt maar valt dan toch wel iets zwaarder vond ik

  • Monique
    27 februari 2015 om 18:59

    Ik heb deze gemaakt en ze waren heerlijk. Lekker voor tussendoor op mijn werk.

  • Els
    27 februari 2015 om 12:59

    Zou je dit ook kunnen maken met (diepvries-)frambozen?
    Ik heb in elk geval gisteren speciaal een muffin-bakvorm en -papiertjes gekocht om enkele van jouw recepten te maken, want ze zien er echt geweldig uit!

  • Olivia
    25 februari 2015 om 18:23

    Hmmmm, heel lekker en licht! Ik heb abrikozen gebruikt, er waren geen blauwe bessen.

  • marjolein
    20 februari 2015 om 19:02

    omdat er banaan in zit zakt het sneller in, beste is om de oven voorzichtig open te doen, dus niet ineens koude lucht naar binnen.
    Er staat wel: als er sate prikker schoon uit komt, maar uit ervaring weet ik dat je ze beter nog even in een afkoelende oven kunt laten staan voor je ze open doet :)

  • Hilde
    20 februari 2015 om 18:57

    welk merk havermout is het handigst om te gebruiken?
    kan die van oatmeal bijvoorbeeld ook?

  • Hilde
    20 februari 2015 om 09:37

    Ik heb ze gisteren gemaakt (met diepvriesbessen), ze zijn super! Heb meteen een gezond tussendoortje voor vandaag!

  • Eveline
    20 februari 2015 om 09:27

    Heerlijk recept en veel variatie mogelijkheden.

    Helaas lukt het me niet om de mooie hoge muffin-top te krijgen. Elke keer als ik ze uit de oven haal zakken ze in.. Zou dit kunnen komen doordat ik de zonnebloemolie niet erin doe?

  • Jacqueline
    16 februari 2015 om 12:50

    De banaan fijn prakken met een vork en vervolgens alles met die vork goed door elkaar roeren. Werkt perfect en heel weinig afwas :-)

  • Pauline
    12 februari 2015 om 18:25

    Ja zoals in een blender. Je hoeft het niet luchtig te kloppen.

  • kelly
    11 februari 2015 om 15:33

    Wordt hier met mixen effectief mixen met een mixer (zoals in een blender) bedoeld of eerder mengen in een keuken machine met een hulpstuk zoals een garde (zoals je room zou opkloppen). Er staat natuurlijk mixen maar dat lijkt me zo vreemd voor een cakebeslag. Alvast bedankt!

  • Elle
    10 februari 2015 om 20:26

    Ik lust geen banaan en nu las ik dat je dit kunt vervangen door appelmoes. Maar hoeveel moet je dan gebruiken?

  • Dennis
    10 februari 2015 om 20:07

    Hallo, ziet er lekker uit. Maar is de havermout in hele stukjes er in gedaan of havermout als meel of iets dergelijks?

  • Manwai
    5 februari 2015 om 13:06

    Is dat hetzelfde als aardappelzetmeel? dan gebruik ik dat een klein beetje in mijn recept haha.

    Lees idd veel comments dat het muffin nat blijft en op het papier blijft plakken. Zou het kunnen zijn dat de banaan niet rijp genoeg is?

  • Bianca
    3 februari 2015 om 20:29

    Hoeveel punten?? Vraagje van een mede ww'er!

  • Annelies
    29 januari 2015 om 13:42

    Aa jij ook al aan de WW.
    Toch kon ik ze niet vinden in de lijst? Heb ze maar toegevoegd.
    Fijn tussendoortje voor maar 2 pp!

  • Pauline
    29 januari 2015 om 11:27

    Wat een goed idee om er ananas in te doen, ga ik onthouden :)

  • trix
    29 januari 2015 om 09:50

    Sjonge erg goed gelukt en heel lekker had meteen 2 × het recept gemaakt en in plaats van blauwe bessen een goudrenet en stukjes ananas. Nu nog invriezen

  • Luna Ocaña
    26 januari 2015 om 07:51

    Soso, ik las op een andere site dat men de eieren vervangt voor appelmoes.
    Ik geloof ongeveer 4 eetlepels per ei.

    Mocht je geen banaan lusten, dan kan je ook ander fruit pakken.
    Bijvoorbeeld appel. Het kan zijn dat je recept dan iets moet aanpassen.
    Zou je moeten uitproberen :)

    Ik ga proberen met beetje walnoot er door.
    Ik doe ze ook wat korter in de oven, dan zijn ze niet droog (dat had ik de eerste keer) en na afkoelen gelijk invriezen. Dan blijft het heel vers en zacht.

  • eve
    25 januari 2015 om 10:53

    Volgens mij gebruik je banaan ook omdat het plakkerig is en een beslagje vormt met ei. Ik heb laatst een handje dadels laten weken (half uurtje) daarna met de (staaf)mixer pureren en gebruikt in plaats van banaan. Erg lekker. Succes.

  • Anniek
    21 januari 2015 om 19:30

    Dat ga ik ook proberen!

  • Harm Jan
    20 januari 2015 om 09:38

    Ze zijn ERG lekker geworden! Alleen misschien nog iets te vochtig. Het muffin vormpje plakt aan mijn muffin vast...

    Volgende keer (nog) beter :-)

  • Harm Jan
    19 januari 2015 om 19:31

    Als ik alles bij elkaar optel, kom ik op ca. 100 kcal per muffin uit. Ik weet alleen niet of en zo ja, wat het bakproces met de calorieën doet...

  • Harm Jan
    19 januari 2015 om 19:17

    Nou, ze staan in de oven! Ben benieuwd. Op de foto's zien er alvast super lekker uit

  • Willem
    18 januari 2015 om 21:03

    erg lekker
    eerste keer dat me havermout muffins lekker luchtig zijn

  • hanneke
    13 januari 2015 om 14:44

    Ik vind ze lekker! Heb in plaats van blauwe bessen, appel gebruikt. Is dat de reden dat ze van binnen nat en sponsig blijven? Of ligt het aan de oven? Heb ze 35 min gedaan op 170 graden

  • Sara
    12 januari 2015 om 15:18

    Heb je enig idee wat de voedingswaarde in kcal van de muffins per stuk is?

  • Ann
    12 januari 2015 om 15:09

    Heb ze al tweemaal gemaakt maar dan met appel. Ze zijn heerlijk!

  • Soso
    12 januari 2015 om 12:29

    Wat een leuk recept !! Wij hebben alleen geen eieren kan je die ook weg laten of door iets anders vervangen ?

  • Rebecca
    11 januari 2015 om 18:29

    Ik lust ook geen banaan, maar vervang hem altijd door peer in stukjes. Dan geen bessen, maar wel wat rozijnen / nootjes. Hartstikke lekker!

  • romy
    10 januari 2015 om 19:11

    Ik vind bananen ontzettend vies. Is er een ander soort fruit dat ik in de plaats kan doen van de banaan?

  • therese
    7 januari 2015 om 20:16

    De eerste keer vond ik de muffins van het originele recept droog en flauw,en t plakte idd aan mijn cupcakes papiertjes,n dag later gaan ze er wel makkelijk uit,nu heb ik n siliconen vorm gekocht,en dat werkt echt goed.
    met wat toevoegingen zijn ze héérlijk,zoals rozijntjes en chocola 70%

  • Annelies
    6 januari 2015 om 21:40

    Vanavond dit gemaakt als verantwoord tussendoortje voor mijn dochter die in de blok zit en hard moet studeren voor de examens.
    Hopelijk vindt ze dit lekker en grijpt ze niet naar de suikerbommen koekjes.

  • Esther
    6 januari 2015 om 20:21

    Ik heb deze vanmiddag gemaakt. Heb ze netjes 35 minuten in de oven gehad. Nu net 1 geproefd, maar die kleefde heel erg en kwam slecht uit de vorm. Toch per ongeluk teveel melk gebruikt dan? Of te weinig havermout?

    Verder was de smaak wel lekker, haha. Dus ga ze nog wel een keer maken en dan het recept wat aanpassen. Iemand tips?

  • Miranda
    3 januari 2015 om 15:30

    Hoe lang kan je de muffins in de koelkast bewaren ?? En hoe lang in de vriezer ??

  • Martina
    3 januari 2015 om 13:09

    Nou , ze zitten in de oven..... Afwachten! Passen mooi in mijn weightwatchers programma.
    ;) leuk ontbijt alternatief!

  • Pauline
    29 oktober 2014 om 10:25

    Even smelten van tevoren in een pannetje. Dan komt het helemaal goed.

  • Roos
    29 oktober 2014 om 09:04

    Maar kokosolie is ook vaak hard. Hoe krijg je het vloeibaar in je beslag, zonder dat het stolt? Alvast bedankt!

  • j.a meijeringh
    19 oktober 2014 om 16:07

    Niet genoeg gerijpt

  • Christine
    13 oktober 2014 om 13:31

    Ik heb ze nu twee keer gemaakt en de eerste keer werden ze door mijn man beschreven als "schokbeton" :-).

    Gisteren opnieuw gemaakt, maar ik heb het recept iets aangepast:
    - ik gebruik amandelmelk ipv gewone melk (iets zoeter)
    - ik gebruik citroenolie ipv gewone olie
    - ik heb de eieren gescheiden en de eiwitten stijf geklopt.

    De dooiers doe je dan volgens recept met de melk en alle andere ingredienten bij de havermout, vervolgens doe je blauwe bessen (diepvries werkt prima) erbij en daarna spatel/vouw je heel rustig de eiwitten door het beslag. Ik bak ze in siliconenvormpjes, na 35 minuten de oven uitzetten, de muffins nog 5 minuten in de oven laten (onders zakken ze in) en ze daarna buiten de oven uit de vormpjes onderste boven op een rooster laten afkoelen (de onderkant was de vorige keer wat nat).
    Het resultaat is fantastisch: licht, hoog, luchtig, eigenlijk gewoon ee echte muffin :-).

  • Cindy
    8 oktober 2014 om 21:29

    Hallo Pauline,

    Ik heb net de muffins gemaakt en ze zagen er goed uit. Gelijk eentje geproefd alleen de muffin blijft kleven aan het papieren vormpje. Hoe kan dit? Waren ze dan nog niet gaar genoeg?

    Groetjes Cindy

  • Pauline
    7 oktober 2014 om 16:28

    Kan allemaal :)

  • Emma
    7 oktober 2014 om 13:31

    Is er ook een alternatief voor de blauwe bessen? Kun je er bijvoorbeeld ook stukjes appel, peer, framboos door doen? Of walnoten misschien?

  • Pauline
    2 oktober 2014 om 19:38

    Ja natuurlijk.

  • Annet
    2 oktober 2014 om 13:50

    Mag het ook met karnemelk of havermelk? Melk kan ik niet tegen en sojamelk heb ik niet in huis.

  • Laurie
    1 oktober 2014 om 17:13

    Vorige week de muffins gemaakt en ze bleven erg klein. Hebben meerdere dit probleem of heb ik toch iets niet goed gedaan? Wil het deze week opnieuw proberen: grote muffins a la V&D ;)

  • Truida
    30 september 2014 om 14:56

    Heb net de muffins voor het eerst gemaakt en ze zien er heerlijk uit! We gaan ze als ontbijt gebruiken. Alleen is mijn vraag: eet je er 1 of 2 bij het ontbijt?

  • Pauline
    30 september 2014 om 14:20

    Het is of of. Een van beide is genoeg.

  • Paulien Wauters
    29 september 2014 om 22:39

    Hoi! Ik zou zelf ook gebruik willen maken van siliconen vormpjes maar ik vraag me af of ik dan ook nog gebruik moet maken van de papieren vormpjes of dat ik enkel mijn siliconen vormpjes dien in te smeren met boter. Alvast bedankt voor het antwoord en het recept!

  • annamaria
    27 september 2014 om 19:24

    Hoi! Ik maak deze muffins regelmatig voor mijn puberzoon en mijzelf, als 4-uurtje, zal ik maar zeggen.. We vinden ze heerlijk. Ik maak ze altijd in een siliconen muffinvorm, en dat lukt altijd perfekt, nooit nat oid.. Ik vind ze zoet genoeg, doe er wel altijd wat gehakte noten door en soms wat stukjes donkere chocolade. Lekker!

  • Melissa
    24 september 2014 om 19:11

    Echt lekker!
    Heb gisteren je recept gevonden en vandaag direct uitgeprobeerd. Zeer goed idee als je suikers probeert te mijden :-)

  • Fleur
    19 september 2014 om 13:49

    Ik heb de muffins gemaakt met de volgende aanpassingen/toevoegingen:
    - sojamelk ipv melk
    - iets meer blauwe bessen
    - klein handje gojibessen erbij
    - acai poeder erbij
    - een kleeein beetje slagroom erop
    Ik wilde een gezonde lekkernij maken, maar ik miste toch wat zoets in de muffin, vandaar dat ik er slagroom op deed. Dat maakte ze heeeerlijk.

  • Gea
    7 september 2014 om 23:36

    Om het nog meer Voedselzandloper proof te maken neem je kokosolie in plaats van zonnebloemolie. Ook nog eens heel lekker!

  • Sanne
    31 augustus 2014 om 14:10

    Oh en ze smaken heerlijk en gaan fantastisch uit de vormpjes! (Siliconen muffinvormpjes welteverstaan).

  • Sanne
    31 augustus 2014 om 13:23

    Wat een leuke website, ik ben sinds 3 weken veel bewuster gaan eten, geen geraffineerde suiker meer en ik heb de voedselzandloper ook liggen. Leuk zulke inspirerende blogs met zalige recepten!
    Na t lezen van een reactie van iemand die amandelmelk had gebruikt die te nat bleven heb ik gewoon 25 ml minder amandelmelk gebruikt. En ik heb een theelepel ongezoete vanillepoeder en wat kokosbloesemsuiker toegevoegd. Ze zien er prachtig uit!! Ze moeten nog afkoelen maar ik kan bijna niet wachten!!

  • Michèle
    31 augustus 2014 om 10:17

    Eerste poging, ook wat aan de vochtige kant (blijven kleven aan papiertje van de cupcake). Maar smaak ik zeker lekker. Ik heb de honing vervangen door agavestroop en heb cashewnotenmelk gebruikt.

  • Esther
    19 augustus 2014 om 23:22

    Vanavond havermout muffins gemaakt met cacao, goji bessen met chocolade, cranberry en op de top Nutella! Vast niet healthy meer, maar lekkerrrrrr mmmmmmm

  • Pauline
    19 augustus 2014 om 12:44

    Dat kan ik zou max 1 tl gebruiken.

  • vosje
    19 augustus 2014 om 11:21

    Kan ik backing soda gebruiken ipv bakpoeder?

  • Pauline
    17 augustus 2014 om 20:59

    Kan allebei, je kunt het idd tot meel malen maar dat hoeft niet perse.

  • Saskia
    17 augustus 2014 om 14:44

    Hahaha ik zie trouwens nu pas dat jij het boek geschreven hebt dat ik voor de vakantie gekocht heb :D een nagerecht diezelfde dag gemaakt, en al veel recepten met een stickertje erbij: vooral de nagerechten en tussendoortjes ga ik proberen!

  • Saskia
    17 augustus 2014 om 14:39

    Klinkt lekker! Ik kwam een ander recept tegen waarbij je de havermout in de keukenmachine moest doen tot het meel is. Jij mixt gewoon met de handmixer toch? Dat ga ik nu ook proberen. Dinsdag wordt mijn keukenmachine pas bezorgd en met dit weer moet ik toch binnen iets om handen hebben :D

    Ik heb je site opgeslagen, ga even verder kijken naar lekkere recepten als de muffins in de oven zitten!

    Groetjes, Saskia

  • Manon
    12 augustus 2014 om 22:40

    Nu heb ik voor morgen ook heerlijke ontbijt cupcakes gemaakt, maar wat is nu verantwoord? 1 cupcake voor t ontbijt of 2? Of m combinatie van 1 cupcake met wat fruit???

  • Marlouke
    15 juli 2014 om 11:15

    Deze heerlijke muffins al een aantal keren gemaakt, echt een aanrader

  • Lekkergezond
    8 juli 2014 om 13:29

    Hoi Pauline,

    Kun je deze muffins ook zonder banaan maken? Weet je of er wellicht een vervanger is voor banaan? Ik kom banaan namelijk héél veel tegen in gezonde bak recepten, en laat ik nou nét geen banaan lusten...

  • Fullofcolour
    6 juli 2014 om 15:43

    Wauw, echt een aanrader! Bij mij zijn ze absoluut niet vochtig, perfect gebakken. Ik voegde gedroogde cranberry's toe, misschien is dat de reden.

    Ik ga ze eens maken met chocoladestukjes in!
    Jammie, dankje voor de recepten!

  • Geke
    26 juni 2014 om 22:14

    En natuurlijk een scheutje olijfolie! ;)

  • Geke
    26 juni 2014 om 22:12

    Ik heb de muffins net gemaakt en bij mij bleven ze jammer genoeg ook nat.

    Ingrediënten:

    2 eieren
    125 ml amandelmelk
    125 gram havermout
    1 rijpe banaan
    2 tl bakpoeder
    1 tl vanille aroma
    Kaneel
    En er na het mixen cranberry's en goji bessen doorheen geroerd.

    Het mengsel was aardig vloeibaar, klopt dat?
    Vervolgens in vormpjes gedaan en in de voorverwarmde oven 35 minuten gebakt. Bovenkant was mooi goudbruin, maar toen ik het papiertje eraf haalde bleef hij plakken en de binnenkant was nat..

  • Mimi
    25 juni 2014 om 09:59

    Hai, ik heb vanochtend de muffins gemaakt met 125 ml amandelmelk, een banaan, twee theelepels bakpoeder, scheutje olijfolie, twee eieren, kaneel, zout, 3 handjes havermout en gemalen walnoot en hazelnoot. Helaas zijn ze niet gelukt: ze zijn erg nat en blijven aan het bakpapiertje kleven. De smaak is in orde. Wat heb ik verkeerd gedaan, wat kan ik veranderen?

  • Stephanie
    14 juni 2014 om 15:49

    Je kunt makkelijk via internet een site vinden die per ingredient de aantal kcal aangeeft. Daarna delen door 10 en tadaaa. :)

  • Pauline
    11 juni 2014 om 11:25

    Nee sorry geen idee, ik tel ze niet.

  • Laura
    10 juni 2014 om 08:39

    Hey Pauline,
    Ze waren echt heerlijk hoor :)
    Ik eet ze nu voor ontbijt, maar weet je misschien hoeveel cal er in zitten?

  • Pauline
    15 mei 2014 om 10:57

    Yes! Handig he?

  • Ilse
    15 mei 2014 om 08:29

    Hoi Pauline,

    Kun je deze muffins invriezen?

  • Colinda
    11 mei 2014 om 16:27

    Ze zijn echt heerlijk! Ik heb er paar gemaakt met dadels als zoetmiddel, samen met wat noten en in het midden heb ik er een gedroogde vijg ingedrukt. Heerlijk als lunch. Ik bak ze in ramakins, dan moeten ze wel iets langer (5-10 minuten extra) maar dan zijn ze een mooi formaat voor lunch. De ramakins heb ik met bakspray ingespoten en dan komen ze er prachtig mooi uit. Ik ga vast nog meer experimenteren met vulling! Bedankt voor het recept!

  • Colinda
    9 mei 2014 om 15:00

    Je kunt de aardbeien eerst invriezen en bevroren aan het beslag toevoegen, dan blijven ze redelijk heel en wordt het niet te nat.

  • Pauline
    4 mei 2014 om 14:54

    Wauw wat een super goed idee! Thanks for sharing!

  • Caroline
    3 mei 2014 om 13:45

    Hoi hoi,

    Bedankt voor al deze lekkere ideeën!! Havermout door melk of yoghurt is ook lekker, maar de muffins hebben mijn hart gestolen...!

    Zojuist een super lekkere hartige havermoutmuffin op!!
    100 gram havermout fijngemalen in de keukenmachine, 2 eieren, een flinke schep rode pesto, flinke scheut parmezaanse kaas en bakpoeder. Nadat dit goed door elkaar is gemixt, als laatste de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes erdoor scheppen. Voordat ze in de oven gaan heb ik er nog een half plakje kaas opgelegd. Tot slot 25 minuten op 200 graden in de oven en smullen maar!!

  • Pauline
    28 april 2014 om 17:10

    Nee hoor dat kan geen kwaad, maakt het alleen wat zoeter.

  • Yvonne
    28 april 2014 om 10:55

    Goedemorgen,

    Maak deze muffins nog steeds en ben aan het finetunen:)
    Nu met appelmoes, veel noten, abrikozen. Voor vriendlief wat chocola erdoor. Echt lekker. heb maar een 6 muffinbakblik dus hou altijd wat over. Nu door het restbeslag wat amandelmeel en kokos gestrooid en kaneel, nog zeker 8 kleine koekjes van gemaakt.
    Gooi er ook altijd wat stevia doorheen kan dat kwaad?
    Lees zoveel verschillende dingen hierover. (heb stevia van de eko)

    Fijne dag en vooral doorgaan!1

  • Bernadette
    20 april 2014 om 13:53

    Net 2 soorten muffins gemaakt. 1 x met stukjes gedroogde vijgen, gedroogde moerbeibessen en cacaosnippers. 1 x met stukjes verse mango, 1 tl citroenrasp en cacaosnippers. Ze zijn heerlijk geworden. Ik heb bij beide honing toegevoegd en ik heb naturel sojamelk gebruikt. De muffin met verse mango is iets smeuïger geworden. Superrecept voor superfood. Dank je wel voor alle goede tips die ik uit de commentaren heb kunnen halen.

  • ce
    18 april 2014 om 07:58

    Klinkt lekker! Ik gebruik vaak sinaasappelsap ipv melk/water, dat word niet heel zoet, maar precies goed vind ik!

  • Carlijn
    16 april 2014 om 09:29

    Ze zitten in de oven en het ruikt verrukkelijk! Ik heb de melk vervangen voor sojamelk, bij gebrek aan blauwe bessen, gedroogde cranberry's en rozijntjes toegevoegd en bovenop nog wat geraspte kokos. Ik ben erg benieuwd!

  • Marisa
    15 april 2014 om 13:00

    Nee, wel sojamelk aangezien ik geen zuivel eet. Zou dat het kunnen zijn?

  • Pauline
    14 april 2014 om 14:46

    Heb je water gebruikt in plaats van melk?

  • Marisa
    13 april 2014 om 21:56

    Hoi Pauline, wat een leuke recepten staan er op je site! Ik ben geen kookwonder, dit is de tweede keer dat ik iets bak haha! Ik doe precies wat je beschrijft maar mijn muffins zijn best waterig/zompig. Heb je enig idee hoe dat kan?

    Groetjes Marisa

  • Britt
    9 april 2014 om 21:56

    Ik heb ze gister gemaakt en gedeeld met mijn huisgenoten; we zijn allemaal fan. Wat een heerlijk, gezond én makkelijk recept!

  • Jet
    7 april 2014 om 10:36

    Heerlijk recept!
    Voedingswaarden 1 moutmuffin met gedroogde cranberries en gemaakt met banaan:

    Kcal: 164
    Koolhy: 18
    vet: 8
    Eiwit: 4
    Natrium: 6
    Suiker: 6

    Uitgerekend met myfitnesspal.com
    Ik kreeg overigens 9 stuks uit het beslag.

  • Pauline
    31 maart 2014 om 19:50

    Ja de banaan is essentieel in dit recept, je kunt het eventueel vervangen voor appelmoes. Maar helemaal weglaten is niet zo lekker idd.

  • Elleke
    31 maart 2014 om 10:48

    Ten eerste; wat een geweldige site. Wat een enorme hoeveelheid aan lekkere recepten!

    Ten tweede.. Ik heb afgelopen weekend de havermoutmuffins gemaakt. Echter de banaan (en bosbessen) weggelaten maar wel stukjes appel erin gedaan. De muffins waren niet echt gerezen en erg massief. Komt dit denk je door het weglaten van de banaan? En weet je of ik dit misschien kan oplossen door extra bakpoeder toe te voegen?

    x Elleke

  • ann michel
    26 maart 2014 om 20:15

    ik heb ze net gemaakt, maar de banaan vervangen door appelmoes (ik had geen bananen in huis) en ipv honing heb ik agavesiroop gebruikt, zodat het sneller zoeter werd. Wel een super receptje. volgende keer probeer ik het met banaan!

  • Eefje
    20 maart 2014 om 15:18

    Ik maak ze ook zo vaak! Maar dan zonder melk (of vervanging daarvan) en zonder vet en zonder suiker uiteraard. De appeltaart variant is toch wel mijn favoriet denk ik. Al is er een met frambozen en walnoten ook heerlijk. Of met vijgen, dadels & kaneel.. Ik kan eigenlijk niet kiezen. Ik eet er meestal 3 als lunch. Zo makkelijk in te vriezen en mee te nemen. Echt aan te raden om te maken!

  • Desiree
    18 maart 2014 om 10:22

    Inplaats van de dure appelmoes van hak kun je het eigen merk van C1000 gebruiken ook geen suiker toegevoegd en voordeliger.

  • Pauline
    13 maart 2014 om 15:38

    Dat is inderdaad ook waar, je moet doen waar je jezelf goed bij voelt. Ik ben geen diëtiste of voedingsdeskundige.

  • eline
    12 maart 2014 om 19:52

    Oke want in 1 muffin zit 12,5 gram havermout. Dus als je er 3 eet, eet je ongeveer 38 gram havermout als ontbijt. En ik heb ergens gelezen dat je ongeveer 40 gram havermout kan nemen als ontbijt.

  • Pauline
    12 maart 2014 om 12:47

    Zo veel als je op kunt :) Maar ik zou er zelf max. 2 nemen.

  • eline
    12 maart 2014 om 10:29

    Hoi!

    Hoeveel van deze muffins kun je eten voor het ontbijt? ik eet er zelf altijd 3 van, maar naar mijn idee is dat best veel?

    groetjes

  • Pauline
    8 maart 2014 om 14:31

    Ik tel ze niet, maar de voedingswaarde is prima in orde.

  • lisette
    8 maart 2014 om 10:32

    Ziet er lekker uit. Maar hoeveel kcal zitten er in 1 stuk?

  • Ellen
    3 maart 2014 om 14:43

    Willemien, paar druppels of je kan ook een zakje vanillesuiker er in doen natuurlijk. Ik heb de verhouding 100 gram Havermoutmeel en 25 gram amandelmeel genomen en paar drupjes vanillearoma. Ik zie dat er nog een reactie is die ook goed is gelukt onder die van ons van Susan. Dus dat gaat je vast lukken.

  • Susan
    3 maart 2014 om 11:37

    Vanmorgen de muffins gebakken met 50 gr amandelmeel, 50 gr havermeel en 25 gr havermout, halve appel, en walnoten. Ipv 125 gr havermout, banaan en blauwe bessen.
    Om te voorkomen dat ze aan het bakpapier vastplakken, een flinke scheut olijfolie toegevoegd.
    Ze zijn heerlijk geworden.

  • Anita
    2 maart 2014 om 18:15

    Ik heb de vijfde editie en daar staat het ook nog fout in ...

  • Willemien
    28 februari 2014 om 20:24

    Hoi Ellen, hoeveel vanille-aroma gebruik je dan? En hoeveel amandelmeel?
    Ik ga het nog es proberen, ze zagen er net zo uit als op het plaatje dus daar lag het niet aan!

  • Pauline
    28 februari 2014 om 15:33

    Haha je zoon heeft gelijk, je kunt het niet vergelijken met zoete muffins. Als je gezoete sojamelk of amandelmelk gebruikt of een scheutje honing, wordt het wel iets zoeter.

  • Ellen
    27 februari 2014 om 19:38

    Ha Willemien, ik heb ze net ook gebakken en ze zijn heerlijk zoals ik ze heb gemaakt zie mijn reactie boven die van jou. Groetjes Ellen

  • Willemien
    27 februari 2014 om 19:24

    Bij mij waren ze erg flauw en zowel bij mijn zoon als bij mij vielen ze niet goed:(. Ik had er noten aan toegevoegd, verder alles volgens het recept. Toen ik ze in de oven had staan realiseerde ik me dat ik de kaneel vergeten was.... kan dat het geweest zijn? Zout heb ik wel toegevoegd en ook een beetje honing.
    Mijn zoon (9) zei: ja mam, zo smaakt havermout dus!

  • Ellen
    27 februari 2014 om 18:34

    Stonden stiekem al in de oven toen ik je antwoord kreeg. Heb de havermout fijngemalen, manlief houdt niet grove havermout, ook wat amandelmeel toegevoegd. Ook zitten er wat fijngehakte walnoten en wat cranberry's in en vanillearoma. Even een tip ook als je pannenkoeken bakt, voeg wat olie toe aan het beslag dan komen de de muffins er ook goed uit. De muffins zijn bij mij absoluut niet slap of zacht en komen makkelijk uit de teflon vorm. Ik vind ze lekker zo maar de zoetekauw zal er idd wat honing of iets dergelijks op doen.
    Fijn recept!

  • Pauline
    27 februari 2014 om 17:51

    Ja dat kan heel goed, daar worden de muffins ook weer wat zoeter van.

  • Ellen
    26 februari 2014 om 18:08

    Kan ik bij dit recept de melk ook vervangen door gezoete amandelmelk?

  • Roos♥cooking
    21 februari 2014 om 09:21

    PS: Je kunt er ook nog verschillende soorten noten in doen.♥

  • Roos♥cooking
    21 februari 2014 om 09:19

    Hoi iedereen! Ik had geen eieren in huis dus ik heb maar een jonagold appel gepureerd en dat werkt erg goed! Groetjes, Roos.

  • Astrid
    19 februari 2014 om 10:18

    Hoi Joyce,

    Zou je kunnen aangeven in welke hoeveelheden je die muffins bakt? Klinkt goed namelijk met die appelmoes!

    Astrid

  • Pauline
    14 februari 2014 om 22:27

    Wat leuk! Zet hem op ;)

  • Madeleine
    14 februari 2014 om 19:39

    Hoi Pauliene, je hebt er een fan bij hoor. Ik doe Weight Watchers online en combineer dat met wat ik uit de Zandloper heb overgenomen. Met jouw heerlijke en gezonde ideetjes valt er nog veel te genieten en vliegen de kilo's er toch af. Nu al 7,5 kilo eraf, nog 11,5 te gaan maar op deze manier een mooi avontuur! Mijn man weet niet wat hem overkomt. Een vrouw die vrolijk afvalt, energie te over heeft en s'avonds nog even de keuken induikt om wat lekkers te bakken!

  • Francis
    14 februari 2014 om 12:02

    Oww super! Ik hou de app en de site in de gaten! Bedankt

  • Pauline
    14 februari 2014 om 11:37

    Ja dat kan heel goed. Ik ben bezig met een recept daarvoor.

  • Francis
    13 februari 2014 om 21:51

    Hallo,
    Ik hou absoluut niet van bananen, aangezien ik veel ben afgevallen, deze kilo's er graag af wil houden, maar toch wat lekkers tussendoor wil heb ik gister toch het bananenbrood geprobeerd. Helaas vond ik dit dus niet lekker, ik vond de banaansmaak erg overheersen. Nu zie ik dat er in dit recept ook banaan zit en dat deze vervangen kan worden door appelmoes. Kan dit ook in het bananenbrood? Klinkt raar want waarom zou het dan nog bananenbrood zijn.. maar misschien iemand dat al geproberd of dat lekker is toevallig???

  • Francis
    13 februari 2014 om 21:51

    Hallo,
    Ik hoi absoluut niet van bananen, aangezien ik veel ben afgevallen, deze kilo's er graag af wil houden, maar toch wat lekkers tussendoor wil heb ik gister toch het bananenbrood geprobeerd. Helaas vond ik dit dus niet lekker, ik vond de banaansmaak erg overheersen. Nu zie ik dat er in dit recept ook banaan zit en dat deze vervangen kan worden door appelmoes. Kan dit ook in het bananenbrood? Klinkt raar want waarom zou het dan nog bananenbrood zijn.. maar misschien iemand dat al geproberd of dat lekker is toevallig???

  • Pauline
    12 februari 2014 om 10:52

    Dat kan wel. Laat ze eerst ontdooien en uitlekken en voeg ze dan toe aan het beslag.

  • Linda
    12 februari 2014 om 10:34

    Klinkt erg lekker (en handig) en ik wil ze graag gaan maken. Ik vraag me af of je ook bosbessen uit de diepvries erdoor kunt doen of dat het dan te nat wordt.

  • Pauline
    9 februari 2014 om 17:45

    Je kunt het vervangen voor een paar eetlepels appelmoes.

  • nancy
    8 februari 2014 om 19:44

    Ik heb een vraagje kan ik de banaan ook vervangen voor iets anders en hoeveel moet ik daarvan dan gebruiken?

  • Pauline
    8 februari 2014 om 18:57

    Ik heb hartige muffins op mijn blog staan, je kunt het eens proberen.

  • Ellen
    8 februari 2014 om 10:05

    welke hoeveelheden gebruik je dan? Dezelfde uit het recept van Pauline?

  • Daphne
    8 februari 2014 om 10:03

    Zou het mogelijk zijn om een hartige havermout muffin te maken? Maw, een groentevariant?

  • Pauline
    7 februari 2014 om 19:20

    Deze muffins kan je het beste in siliconen vormpjes maken

  • Elien
    7 februari 2014 om 13:32

    Ik heb deze zonet gemaakt en de smaakt is goed. Maar ze plakken heel hard aan het cupcake papier. Enig idee hoe dat kan komen? Ik heb alle ingrediënten gebruikt zoals door u aangegeven

  • Roos
    5 februari 2014 om 17:27

    Baking soda heeft wel iets zuurs nodig om het zijn werking te laten doen! Als je dat niet doet wordt het vies ja :S

  • Pauline
    4 februari 2014 om 16:42

    Dat is een goede tip, dank je wel.

  • Manon
    4 februari 2014 om 10:58

    Als je een beetje maïzena door het beslag doet worden de muffins minder nat. Je kan dan zelfs aardbeien pureren en door het beslag mengen.

  • Pauline
    29 januari 2014 om 15:43

    Ik heb geen idee. Ik tel nooit calorieën maar neem van mij aan dat het een gezond en verantwoord tussendoortje is.

  • ruby
    29 januari 2014 om 11:32

    Ziet er lekker uit zeg! Hoeveel cal ziet hier ongv. in?

  • Pauline
    28 januari 2014 om 10:35

    Nee dat hoeft niet perse. Ik gebruik altijd havermout van AH Basic, die is vrij fijn qua structuur.

  • Pauline
    28 januari 2014 om 10:33

    Een ei weegt normaal ongeveer 60 gram. Ik gebruik appelmoes van Hak dat Puur heet, is zonder suiker en toevoegingen.

  • martine
    28 januari 2014 om 10:23

    Ik wou het receptje eens proberen met appelmoes. Maken jullie dan zelf appelmoes? Gewoon ipv de eieren? Hoeveel?

  • Sanne
    27 januari 2014 om 19:47

    Klinkt erg lekker! Is het niet nodig om de haver te vermalen tot meel? Krijg je zonder meel in het beslag toch ook een 'cake-structuur'?

  • Pauline
    27 januari 2014 om 11:51

    Ja het is zonde dat er een foutje in staat. In de nieuwere versie staat het recept wel goed weergegeven.

  • Nynke
    26 januari 2014 om 22:51

    De muffins waren inderdaad behoorlijk mislukt... en vies! Zonde van alle ingrediënten.
    Misschien is het een idee om het bij de volgende druk(ik heb de 4de druk) te verbeteren? Is dat mogelijk?
    Ik ga ze morgen met bakpoeder proberen!

  • Tanja
    26 januari 2014 om 22:34

    Hmmm ik heb ze vandaag gebakken om mee naar school te nemen, en ze zijn echt heel lekker!! Nu net ook een kommetje overnight oats in de koelkast gezet. Ben heel blij met deze site!!

  • Pauline
    26 januari 2014 om 19:45

    Ja! Als je baking soda gebruikt is een tl voldoende.

  • Pauline
    26 januari 2014 om 19:44

    Ik gebruik altijd de oats van AH basic.

  • Pauline
    26 januari 2014 om 19:44

    Oh wat leuk, dank je wel.

  • Djehr
    26 januari 2014 om 16:06

    Wat een geweldig leuke site heb je Pauline. Gevonden via Facebook.
    Vandaag de muffins gemaakt en ik vind ze super. Heb wel alle ingrediënten netjes afgewogen en wat honing toegevoegd en de melk vervangen door kwark: 125 gram banaan, 2 eieren, 125 gram magere kwark, 10 gram bakpoeder, 125 gr havermout (Quacker), 45 gram rozijnen, 1 tl kaneel (5 gram) en 4 gram zout. Ik heb de siliconen muffinvormpjes gevuld met 50 gram beslag en ze op 180 graden 25 minuten gebakken. Na het bakken heb ik de vormpjes gelijk verwijderd. Ga deze zeker nogmaals maken maar dan met noten.

  • Janneke
    26 januari 2014 om 15:12

    Welke havermout gebruik je Pauline?

  • Anouk Jansen
    26 januari 2014 om 14:39

    Zekerweten dat het een hele eetlepel bakpoeder is en geen theelepel..?
    Wil het graag gaan proberen!

  • Mirjam
    26 januari 2014 om 13:34

    Ik ga ze volgend weekend uitproberen! Nu geen zin. Snotverkouden en last van mijn rug waardoor het staan moeilijk gaat. Ben erg benieuwd!

  • Pauline
    26 januari 2014 om 13:30

    Jaa lekker met appelmoes.

  • Els
    26 januari 2014 om 12:50

    Hee! Heb ze net geprobeerd.. Had geen ei meer in mijn studentenhuisje dus heb ze vervangen door 4 grote eetlepels appelmoes, en ze zijn heeerlijk!
    Beetje honing heb ik er nog over gedaan, ben nogal een zoetekauw;), maar verder echt lekker!
    2 als ontbijtje op; perfecte zondagochtend:)
    Bedankt!

  • Pauline
    21 januari 2014 om 17:20

    Ik heb ze nog niet met appelmoes gemaakt. Ga ik binnenkort eens doen.

  • Pauline
    21 januari 2014 om 17:17

    Ik denk dat het door het water komt. Dat heeft toch een andere structuur dan melk.

  • Bertie
    21 januari 2014 om 14:19

    Hoi Pauline, ik heb je site ook ontdekt. Wat een heerlijke recepten. Ik heb de muffins ook gemaakt. Heb geen bakpoeder maar baking soda van het merk Jacob Hooy (1 theelepel gebruikt). De muffins bleven bij mij ook erg plakkerig. Heb ze langer dan 30 minuten in de oven gehad! Heb ook water in plaats van melk gebruikt. Mijn beslag was vrij dik. Iemand een tip om de muffins minder plakkerig van binnen te krijgen?!
    Groetjes, Bertie

  • Marijke
    21 januari 2014 om 14:09

    Hoi Pauline, zou je voor mij het recept met de appelmoes kunnen herhalen? En je had er ook amandelmeel bij gedaan? En kokosbloesemsuiker? Ik ben de draad even kwijt nu. Alvast dankjewel!

    Groetjes, Marijke

  • Isabelle
    20 januari 2014 om 17:44

    Ze staan in de oven! Ik heb het met sojamelk gedaan zodat die lekker zoet wordt. Ben benieuwd!

  • Pauline
    20 januari 2014 om 14:40

    Ja met appel is ook heerlijk ;)

  • Kim
    20 januari 2014 om 12:21

    Ik heb ze vandaag gemaakt, met stukjes appel erdoor en nog 2 eetlepels vanille aroma, heel erg lekker!

  • Clarissa
    19 januari 2014 om 12:23

    Er bestaan ook gedroogde aardbeien.. dat zou wel kunnen denk ik.

  • Mirjam
    13 januari 2014 om 11:01

    Bij dit soort recepten zonder vet, zijn papieren muffinvormpjes slecht te verwijderen. In dit geval kan je beter een siliconen cupcakevorm gebruiken.

  • pauline
    12 januari 2014 om 20:26

    300 gram appelmoes werkt prima! Super lekker. Volgende keer doe ik er ook stukjes appel door :) ik heb het nu met noten en rozijnen gemaakt dus appel zou het compleet maken.

  • Pauline
    12 januari 2014 om 19:17

    Kokosbloesemsuiker is een hele goede suiker vervanger. Dus daar kan je prima wat van toevoegen.

  • Pauline
    12 januari 2014 om 17:34

    Ik ben het nu aan het uitproberen. Het zit in de oven. Ik laat je weten of het gelukt is Ik heb ook wat amandelmeel erdoor gedaan. Ik vraag me af of het meteen niet meer gezond is als je er wat kokosbloesemsuiker door doet. Heb ik dit keer niet gedaan, eerst dit maar proberen.

  • Pauline
    11 januari 2014 om 11:24

    Ongeveer 300 gr. Ik ga het binnenkort even uitproberen.

  • Pauline
    11 januari 2014 om 11:20

    Dat is ook een goed idee!

  • Sanneke
    11 januari 2014 om 11:10

    Ze staan in de oven! Wat een heerlijk recept. Ik had alles in huis (behalve de banaan, die heb ik vervangen door de fruitmoes van Goodies van mijn 2 jaar oude dochter

  • pauline
    11 januari 2014 om 10:10

    Als je de banaan vervangt door appelmoes, hoeveel appelmoes heb je dan ongeveer nodig?

  • Pauline
    8 januari 2014 om 17:30

    Ja amandelmeel is heerlijk

  • Nellie
    8 januari 2014 om 08:15

    Lekker recept! Ik gebruik zelf sojamellk ipv gewone melk en strooi er wat amandelmeel door. Zo word de deeg iets steviger en de muffins worden groot en bol.

  • Pauline
    5 januari 2014 om 18:58

    Slim om ze in te vriezen.

  • Pauline
    5 januari 2014 om 18:55

    Dat ligt aan de baking soda. De ene is de andere niet, is gebleken. Ik zou voortaan minder gebruiken of bakpoeder.

  • Pia
    5 januari 2014 om 18:43

    Ik heb ze ook net volgens het recept gemaakt uit het boek, dus met 1 eetlepel baking soda, die van mij smaken vooral erg bitter, niet echt zout, hoe kan dat?

  • Attie
    5 januari 2014 om 14:29

    Grote ronde siliconenbakvorm gebruikt. Prima gelukt, in repen gesneden en straks in de vriezer om mee te nemen.
    Smaakt trouwens prima

  • Attie
    5 januari 2014 om 11:57

    Kan dit ook in een cakevorm?

  • Pauline
    2 januari 2014 om 22:32

    Nee want dan worden ze niet zo luchtig.

  • Anoek
    2 januari 2014 om 17:57

    Kun je de bakpoeder ook weg laten?

  • Marjanne
    15 december 2013 om 19:06

    Ik heb de muffins nu met bakpoeder gemaakt en dat is een hele verbetering. Bedankt!

  • Pauline
    11 december 2013 om 15:55

    Er staat inderdaad een foutje in het boek, het moet 1 tl zijn. Ik ben bang dat de baking soda die ik gebruikt hebt, toch geen zuivere baking soda is en dat er daardoor verwarring is ontstaan. Op mijn verpakking staat baking soda maar het smaakt niet zout, dus ik denk dat het bakpoeder is.

  • Marjanne
    11 december 2013 om 09:16

    Ik had hetzelfde probleem. Een eetlepel zuiveringszout is echt heel erg vies en zout. Ik ben ook benieuwd hoeveel het zou moeten zijn.

  • Elselien
    2 december 2013 om 22:27

    Hoi Pauline ik heb het recept vd voedselzandloper kookboek gebruikt en daar 1eetlepel zuiv zout gebruikt ipv baking soda. Maar nu zijn de muffins echt vies zout en mislukt. Hoeveel zuiveringszout zou ik moeten gebruiken bij het voedsel zandloper recept?

  • Karin
    2 december 2013 om 10:11

    Heerlijk,deze muffins!!
    Ik heb ze gemaakt met rozijnen en gedroogde cranberry's (van de Lidl).
    In siliconen muffinvormpjes,super!

  • Pauline
    27 november 2013 om 11:59

    Dat is een goede tip ;)

  • Froukje
    27 november 2013 om 11:26

    Ik heb deze muffins van de week ook gemaakt en ze zijn echt heerlijk!! Heb de bosbessen vervangen door rozijnen

    Ik heb ze wel langer in de over laten staan (35min) omdat ze erg plakkerig bleven van binnen.

    Omdat ik nog maar een paar papieren vormpjes had, gebruikte ik daarnaast van die silicone, voorgevormde muffinvormpjes. Deze lieten makkelijk los na het bakken, dus geen gedoe met plakkerige papiertjes of extra vet toevoegen :)

  • Alida
    23 november 2013 om 12:16

    Wij hebben de bosbessen vervangen voor een handvol hazelnoten en pure chocolade snippers ( ook te koop bij de biowinkel ) de kids vonden ze heerlijk en ook nog ers gezond

  • Pauline
    16 oktober 2013 om 11:42

    Je zou appelmoes kunnen proberen. Ik weet niet zeker of het lukt maar het is het proberen waard.

  • susan
    16 oktober 2013 om 11:29

    hoi,

    ziet er lekker uit, maar ik ben allergisch voor banaan! heb je daar een alternatief voor?

    groetjes,
    susan

  • Nathalie
    8 oktober 2013 om 09:48

    Ik kan het ook aanraden met gedroogde cranberries, mjammie

  • Peter
    6 oktober 2013 om 08:19

    Muffins gemaakt. Ze zijn erg lekker. Maar aangezien ik geen blauwe bessen in huis had, heb ik rozijnen gebruikt. Verder heb ik de melk door water vervangen. Lukt er goed, alleen dan 30 min in de oven.

  • Pauline
    3 oktober 2013 om 17:51

    Oh dat is ook een idee, ga ik de volgende keer doen. Dank je wel.

  • Michal
    3 oktober 2013 om 15:35

    Voor de tweede keer gemaakt: een beetje bakspray in het papiertje gedaan en ik kon het cakeje er zo uit halen (toen ze goed afgekoeld waren) :) Overigens; ik heb een klein beetje vanille extract in gedaan: lekkere toevoeging!

  • Pauline
    27 september 2013 om 18:56

    Wat leuk om te horen! Dank je wel. Ik had dat zelf ook, er zit namelijk niets van vet in. Dus ben bang dat ik daar niet zoveel aan kan doen ;)

  • Michal
    27 september 2013 om 16:35

    Hoi Pauline,
    Wat heb je een ontzettend leuke site met onwijs lekkere recepten! Ik heb deze muffins gemaakt en ze waren super lekker! Enige was dat ze erg plakkerig bleven en ik ze niet uit het papiertje kreeg. Heb je misschien enig idee hoe dat komt? De satéprikker was namelijk wel droog.
    Gr. Michal

  • Talitha
    10 september 2013 om 19:08

    Leuk recept! Ik heb al duizenden varianten met havermout bak dingen gedaan en vandaag waren deze aan de beurt!
    Ik vroeg me alleen af, hoort het dat het beslag heel dun is?
    Ze staan nu oven, dus ik ben benieuwd of het gaat lukken.
    We hadden geen bessen, dus ik heb rozijnen en noten gebruikt (:

  • Pauline
    8 september 2013 om 19:10

    Ah leuk om te horen :)

  • Ingrid
    6 september 2013 om 16:50

    Super recept! Gisteravond gemaakt en in de vriezer gestopt. Vanmorgen heb ik twee muffins als ontbijt mee naar mijn werk genomen. Een smakelijke afwisseling voor de overnight oats of de soja yoghurt met granola.

  • Pauline
    4 september 2013 om 12:23

    Ik denk niet dat dat kan, aardbeien bestaan voornamelijk uit vocht

  • Pauline
    4 september 2013 om 12:22

    Ja een ei kan je heel goed vervangen voor appelmoes idd ;)

  • Liesbeth
    4 september 2013 om 08:32

    Dank je wel voor je recept. Ik ga ze van de week maar eens uitproberen... Nu ik net gestart ben met gezonder eten en minder snoepen is dit een fijne aanvulling!

  • Julie
    3 september 2013 om 21:23

    Mmm deze ga ik zeker eens uitproberen. Ik ben altijd op zoek naar gezonde alternatieven om verantwoord te snoepen :-)

  • Astrid
    3 september 2013 om 20:00

    Deze probeer ik zeker eens uit! Ik ben al een tijdje op zoek naar dingen die ik van tevoren kan klaarmaken om gezond te ontbijten... Want 's morgens moet het vaak snel gaan, en dat betekent dan ook vaak een ongezonde optie :(

  • Anniek
    3 september 2013 om 17:18

    Hmm, klinkt goed! Zou het ook met aardbeien kunnen of worden de cakejes dan te nat?

  • Silke
    3 september 2013 om 12:30

    Havermout daar ben ik dus echt gek op.
    En ja, het is en blijft een strijd als foodie om iets lekkers maar ook gezond te eten.

  • Mariska
    3 september 2013 om 11:26

    Wat een goed idee. Lekker als gezond tussendoortje op werk!

  • Joyce
    3 september 2013 om 11:04

    Wat ik heel vaak maak zijn ook dit soort havermoutmuffins, maar dan alleen havermout mengen met sojamelk, kaneel, wat appelmoes en rozijnen. Als je dit 30 minuten bakt, heb je ook heerlijke muffins. En dan heb je het ei niet eens nodig, zijn ze helemaal vegan.

  • Stella
    3 september 2013 om 09:50

    Ik eet al zo lang havermout als ontbijt..nu ook maar eens de muffins proberen :)

  • MySimplySpecial
    3 september 2013 om 09:20

    Ik zie op Pinterest vaak dit soort recepten, misschien moet ik het toch ook maar eens proberen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.