fbpx
Menu

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Stop, zoek niet verder. Havermoutmuffins met blauwe bessen to the rescue. Ik denk dat het een eeuwige strijd is van een foodlover: lekker eten en toch op gewicht blijven. En daar kunnen deze gezonde muffins je bij helpen. Er zit geen tarwe in en ook geen suiker. Want ze zijn gemaakt van havermout. Maar toch zijn ze heel erg lekker en ook zoet. Ok niet zo lekker als een echte muffin, maar hé een appel is ook niet zo lekker als een stuk appeltaart.

Voor een gezonde optie vind ik het een uitkomst. Deze muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje en ze blijven heel lang vers. Ben je nu een echte zoetekauw dan kan je altijd nog wat extra honing toevoegen. Oh en om het Voedselzandloper proof te maken, vervang je de melk voor sojamelk.

En onlangs ontdekte ik een nog snellere manier om deze havermout muffins te maken. Namelijk in de blender! Ja echt, dat werkt als een tierelier. Je gooit alle ingrediënten voor het beslag (behalve de blauwe bessen) in de blender. Na 2 minuten mixen is je beslagje klaar. Dit giet je in de muffinvormpjes en pas dan voeg je de toppings toe. Supermakkelijk!

Ingrediënten voor 10 st.
1 banaan
2 eieren
100 ml melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol blauwe bessen (vers of gedroogd)
1 tl kaneel
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Materialen
Muffinvorm
Cupcake papiertjes

gezonde havermoutmuffins

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang.

Voeg eventueel wat extra honing toe.

Voeg de kaneel toe en een snufje zout en een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie.

Voeg op het laatst de blauwe bessen toe.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.

Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

gezonde havermoutmuffins

 

PS ook lekker met cranberry’s en kokos, met stukje chocolade in combinatie met hazelnoot of met abrikoosjes en amandelen.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

282 reacties

  • Maxime
    4 september 2019 om 13:53

    Hi Pauline! Ik heb de muffins net gemaakt met gedroogde abrikozen en gemixte nootjes, ze zijn heerlijk! Hoe en hoelang kan ik ze ongeveer bewaren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 september 2019 om 11:00

    Een dag of 3 in aluminiumfolie buiten de koelkast. Invriezen kan ook.

    Beantwoorden
  • Noor
    18 augustus 2019 om 18:17

    De muffins heb ik gemaakt volgens recept, echter na 35 minuten is de bovenkant van de muffin lekker 'krokant', maar is de binnenkant nog erg nat/vochtig. Hij is helaas ook niet perfect boven het cupcake vormpje uitgestegen :( Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn??

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 augustus 2019 om 08:50

    Het is een iets andere structuur dan een traditionele muffin. Dat komt omdat havermout geen gluten bevat. Volgende keer zou je de muffin iets langer kunnen bakken, terwijl je de bovenkant afdekt met aluminiumfolie.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen