Gezonde ontbijtrecepten

Wil je graag gezonder ontbijten? Ontbijt je iedere ochtend hetzelfde? Maar wil je wel een beetje variëren met je ontbijt? Snappen we, want dat is lekker en gezond. Wij helpen je graag bij de nodige inspiratie. Met onze gezonde ontbijt recepten laten we je zien dat je binnen minuten al een lekker ontbijtje op tafel zet. Lees hier onze gezonde ontbijt ideeën.

Eiersalade van roerei

Lees meer overEiersalade van roerei

Tiramisu overnight oats

Lees meer overTiramisu overnight oats

Açai bowl

Lees meer overAçai bowl

Shakshuka met zalm

Lees meer overShakshuka met zalm

Avocado ei salade

Lees meer overAvocado ei salade

Boerenomelet met pesto

Lees meer overBoerenomelet met pesto

Omelet met zalm

Lees meer overOmelet met zalm

Broccoli pannenkoekjes

Lees meer overBroccoli pannenkoekjes

Ontbijttaart

Lees meer overOntbijttaart

Overnight oats Macchiato

Lees meer overOvernight oats Macchiato

Havermout ontbijt met pindakaas

Lees meer overHavermout ontbijt met pindakaas

Banaan Havermout pannenkoeken

Lees meer overBanaan Havermout pannenkoeken

Havermoutpap met kokosmelk

Lees meer overHavermoutpap met kokosmelk

Shakshuka

Lees meer overShakshuka

Griekse yoghurt pannenkoekjes

Lees meer overGriekse yoghurt pannenkoekjes

Homemade fruitcompote met muesli

Lees meer overHomemade fruitcompote met muesli

Omelet uit de oven met groene asperges

Lees meer overOmelet uit de oven met groene asperges

Ideeën voor een gezond ontbijt 

Het is vaak haasten in de ochtend, dus we kiezen al snel voor het standaard ontbijt: kwark met muesli en fruit. Dat herken je vast wel. Als je gezonder wilt ontbijten, scheelt het al als je de gebruikelijke ingrediënten vervangt. In plaats van de vertrouwde muesli, maak je heel gemakkelijk je eigen havermout granola. Zo weet je precies welke ingrediënten je eet. Deze granola maken we in het weekend, als we meer tijd hebben. Op een drukke maandagochtend hebben we hier direct profijt van! 

Ook vinden we het lekker om te variëren tussen yoghurt, Griekse yoghurt en kwark. Ontbijt je liever met brood en zoet beleg? Kies dan in ieder geval voor bruin brood en kies beleg met minder suiker. Ook gezond en lekker: probeer een van onze verrassende ontbijt recepten. 

Makkelijke en gezonde ontbijtrecepten

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar de ochtend zelf vinden we het meest hectische dagdeel. Gelukkig hebben we veel gezonde en makkelijke ontbijtrecepten. Maak de bananenpannenkoek al binnen 10 minuten. Voor deze overheerlijke pannenkoeken heb je alleen een banaan, bakpoeder en eieren nodig. Zin in iets lichters? Kies dan voor een groene smoothie. Deze is na 5 minuten klaar, dus dat is ideaal als je haast hebt.

Voorbeelden van een gezond ontbijt 

In het weekend steken we meer tijd en moeite in het ontbijt. We ontbijten samen met onze kinderen met heerlijke wafels, zodat het huis meteen lekker ruikt. In de zomer het liefst met verse aardbeien erbij. Echt gezond zijn wafels niet en daarom hebben we een gezondere variant voor je: kwarkwafels met aardbeien

Zin in gezonde ontbijtrecepten die je nooit eerder hebt geprobeerd? We proberen graag vanalles uit en daardoor hebben we inmiddels veel verrassende ontbijtjes ontdekt, waaronder de chiazaadpudding. Als je chiazaad een paar uur laat weken in melk, ontstaat er een puddingmengsel dat je eet met Griekse yoghurt en fruit. Als je deze pudding van tevoren maakt, scheelt dat veel tijd in de ochtend. 

Ben je een lichte ontbijter? Bekijk dan onze 3 recepten voor smoothies. Deze zijn erg gezond en ook geschikt voor kinderen. Makkelijk om mee te geven in de schoolbeker!

5x gezonde omelet ontbijt recepten 

Een makkelijk en gezond ontbijt idee? Dan denken wij aan een omelet. Je combineert eindeloos met de lekkerste variaties. Een hartig ontbijtje vinden we dan ook lekker voor de afwisseling en met genoeg groenten erbij, starten we de dag energiek. We hebben de lekkerste omelet recepten voor je klaarstaan.

1. Omelet met zalm en spinazie

Een gezonde en hartige variant is de omelet met zalm en spinazie. Groenten en vette vis direct aan de start van de dag is lekker en gezond. Dit recept vinden we vooral lekker op een zomerse ochtend in de tuin, met de ochtendzon op ons gezicht.

2. Spinazie omelet met avocado

Het recept spinazie omelet met avocado bevat lekker veel groene groenten. Deze vega omelet krijgt daarom een prachtige mooie groene kleur! Dit recept kan ook prima als lichte lunch. 

3. Spaanse omelet

Pak uit met een Spaans ontbijt! Deze verrassende Spaanse omelet bestaat onder andere uit geroosterde paprika en chorizo. Een ideaal recept voor drukke ochtenden, want deze omelet is koud ook lekker. Wij maken hem daarom vooraf alvast klaar. 

4. Boerenomelet met pesto 

Een klassiekertje: de boerenomelet met pesto hebben we al talloze keren gebakken en hij blijft lekker. We maken hem vooral als we nog wat eieren over hebben. Grote kans dat je de overige ingrediënten ook in je koelkast vindt.

5. Omelet uit de oven met groene asperges

In het voorjaar is dit gezonde ontbijt recept een winnaar: omelet uit de oven met groene asperges. De prachtige voorjaarskleuren sluiten perfect aan op het vrolijke gevoel dat het voorjaar ons geeft.

Eet smakelijk!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in