Menu

Review De Zilveren Lepel Vis

Ik zal meteen maar eerlijk zijn, ik heb nog nooit een vis gefileerd en ook met schaal- en schelpdieren heb ik niet zoveel ervaring. Vis bereiden is geen enkel probleem, maar dan gebruik ik meestal kant en klare filets. De visboer heeft dit klusje in een minuut geklaard, maar toch wil ik het nog wel een keer zelf proberen.

In de Zilveren lepel vis staat precies hoe je dit moet doen. Het voorwoord in het boek is geschreven door de Italiaan Roberto Payer, die zoals hij zelf zegt ook niet van graten in zijn vis houdt. Hij is opgegroeid in Italië, waar hij de lekkerste vis recepten heeft gegeten. Volgens hem is er geen plek ter wereld waar vis beter wordt schoon gemaakt dan in Italië.

304-5 Basic techniques Preparing scallops

Het boek begint met achtergrond informatie over de verschillende vissoorten. De Italiaanse naam, de lengte en het gewicht en de uiterlijke kenmerken worden beschreven. Verder wordt er aangegeven hoe je de vis het beste kunt bereiden, zeebaars kan je bakken, mul roosteren en zeeduivel kan je goed roerbakken. Naast de vissen worden ook de schaal en schelpdieren op deze manier besproken. Leer hoe je octopus en mosselen schoonmaakt en hoe je coquilles open maakt.

264 Langoustine salad

Er staan meer dan 200 recepten in het boek, de recepten zijn allemaal Italiaans georiënteerd. Elke streek in Italië heeft zijn eigen klassiekers die je ook in het boek terug kunt vinden. Vissoep uit Livorno, fritto misto uit Toscane en zoetwater vis uit het Gardameer. Ook de schaal en schelpdieren komen aan bod, zoals coquilles met salie en boter of gebakken langoustines. De recepten zijn lekker eenvoudig, zoals we van de Italiaanse keuken gewend zijn.

Wil jij je viskennis een beetje opfrissen dan is dit boek echt wat voor jou. De recepten zijn lekker en de achtergrond informatie is interessant om te lezen. Het is naast een kookboek ook een leuk leesboek. Een musthave voor de vis liefhebber.

9789000315581_download

Titel: De Zilveren Lepel Vis
Vertaling: Jacques Meerman
Uitgeverij: Van Dishoeck – Unieboek Het Spectrum
Prijs: € 35,00

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Pauline
    9 april 2013 om 20:08

    Ja super naslagwerk ;)

  • Nanda
    8 april 2013 om 19:52

    Lijkt me een leuk boek om te hebben, eigenlijk alle Zilveren Lepel boeken :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.