Caprese eitjes-6-6

Caprese eitjes uit de oven

Sponsored. Een ei is zo veelzijdig. Je kunt het koken, bakken en pocheren. Of je maakt deze lekkere Caprese eitjes uit de oven. Met ei kun je eindeloos variëren. Ik eet regelmatig ei, als ontbijtje, maar ook heel vaak als lunch. Vroeger was ik vooral van de gekookte eitjes. Maar dat is nu wel anders. De ene keer hou ik het simpel en bak ik een ei (wel met kaas en bacon), of maak ik een omeletje. De andere keer pak ik wat meer uit. Dan maak ik bijvoorbeeld deze Caprese eitjes uit de oven. En eigenlijk is dit net zo simpel als het bakken van een ei. Bovendien ziet het er ook nog heel leuk uit, vind je ook niet? Een lekker ontbijtje voor in het weekend. En het staat ook heel leuk bij een high tea, op een verjaardagsbrunch of bij het ontbijt voor vaderdag.

In Nederland kun je in de supermarkt scharrel-, biologische of vrije uitloop eieren kopen. Ik gebruik meestal scharrel-, of vrije uitloop eieren. Een ontbijt met ei is meteen een gezonde basis voor de rest van de dag. Ei zit namelijk boordevol eiwitten, mineralen en vitamines. Daarnaast is een oud fabel inmiddels door de wetenschap ontkracht: het eten van een ei heeft geen invloed op het cholesterol in je bloed. Met die gezonde eigenschappen is het dus ‘altijd weer voor een ei‘. Er zijn zoveel variaties te bedenken, dat je iedere dag wel zou kunnen beginnen met een lekker receptje met ei. En het is ook nog gezond. Je kunt deze Caprese eitjes natuurlijk ook met andere ingrediënten maken. Voeg bijvoorbeeld geitenkaas toe in plaats van mozzarella. Of doe er lekker wat ham bij. Ook lekker!

caprese eitjes

Ingrediënten voor 1 persoon
2 eieren
3 cherrytomaatjes
2 plakjes mozzarella
2 blaadjes basilicum
Peper & zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Snijd de mozzarella in stukjes of koop kant-en-klare mozarrella bolletjes. Vet de drie schaaltjes in met wat olijfolie.

Doe de tomaatjes, de mozzarella en de basilicumblaadjes in de schaaltjes. Het is belangrijk dat de schaaltjes geschikt zijn voor de oven.

Breek 2 eitjes boven de schaaltjes met de ingrediënten. Strooi er naar smaak nog wat peper en zout overheen. Zet de caprese eitjes 15-20 minuten in de oven. Serveer met wat geroosterd brood.

caprese eitjes

Caprese eitjes

Deze blog is in samenwerking met OVONED, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Kip Jambalaya
Diary Juni #1
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

17 Comments
  • Lesley Vanhove-Van Leuvenhaege

    30 oktober 2016 at 16:29 Beantwoorden

    Zou je ook mozarella bolletjes kunnen gebruiken?\r\nHet lijkt me super lekker en staat op mijn lijstje om de komende vakantie eens uit te testen

    • Annika

      1 november 2016 at 13:57 Beantwoorden

      Ja hoor, dat kun je ook gewoon gebruiken. Nog makkelijker 🙂

  • Tanja

    19 augustus 2016 at 04:05 Beantwoorden

    Wat zien deze eitjes er prachtig uit en wat lijkt dit me lekker! Terwijl de oven het werk doet kan je weer wat anders bereiden, ideaal dus!

  • tati de Boer

    9 juni 2016 at 11:03 Beantwoorden

    Njammmm 🙂

  • Florence Vlogt

    9 juni 2016 at 06:58 Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker. Toch eens proberen dan :)\r\nLiefs xx

  • Ger

    7 juni 2016 at 22:18 Beantwoorden

    Dit recept staat ook in je kookboek en was het eerste wat ik uitprobeerde. Het viel meteen in de smaak! Ik maak het vaak en het blijft heerlijk.

  • Antoinette

    7 juni 2016 at 10:15 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Wel zou ik, als je toch de keuze hebt tussen bio-, vrije uitloop of scharreleieren, zeker niet voor de laatste kiezen, omdat dit de meest dieronvriendelijke eieren zijn die in Nederland te koop zijn.

    • Patricia

      7 juni 2016 at 20:26 Beantwoorden

      Hoezo?\r\nOprechte vraag hoor, niet vervelend bedoeld. Ik koop ook scharreleieren met de beste bedoelingen…

      • Antoinette

        8 juni 2016 at 14:29 Beantwoorden

        Goede vraag hoor! Scharrelkippen komen nooit buiten en leven heel dicht op elkaar in een dichte stal. Echt lekker rondlopen kunnen ze niet Vrije uitloopkippen en biologische kippen hebben (veel) meer ruimte en mogen ook naar buiten om rond te scharrelen. Om die reden hebben ze vaak ook een Beter Leven-keurmerk (en scharreleieren niet). Ik vind het woord ‘scharrel’ eigenlijk misleidend.

        • José

          3 augustus 2016 at 23:16 Beantwoorden

          De eieren die binnen in een beschermde omgeving worden geproduceerd zijn als het gaat om voedselveiligheid het beste.\r\nDe kippen komen in zeer mindere mate in aanraking met virussen en ziektekiemen die weer sporen kunnen nalaten in de eieren, Ook is dit beter voor medicijn en antibiotica gebruik wat ook weer sporen achter kan laten, want als ze niet ziek worden hoef je het ook niet te behandelen. De wereld heeft een te zeer geromantiseerd beeld in zijn hoofd en de ware feiten blijven daardoor achterwege. de mensen zullen een keer een keuze moeten maken tussen het romantische plaatje en de voedselveiligheid. Ooit is de grens bereikt. \r\nIedereen moet zijn eigen keuze mogen maken maar als je nog nooit een bedrijf in levende lijve gezien of meegemaakt hebt is het moeilijk om een objectief oordeel te vellen door alle negatieve propaganda.

          • Tanja

            19 augustus 2016 at 04:00

            Leuke discussie over welke eieren het beste zijn voor mens en dier! Je leest wel eens dat kippen binnen moeten blijven omdat vogels dan in een gebied de vogelziekte verspreiden. Door jouw verhaal snap ik beter waarom eierleveranciers de kippen liever binnen houden. Maar dan graag met veel scharrelruimte per dier voor een zo natuurlijk mogelijk leven! .Zodat de dieren niet gestrest raken. Daar wil ik wel iets meer voor betalen, ik ben dol op dieren.En op eieren 🙂

  • Anne

    7 juni 2016 at 08:05 Beantwoorden

    Wat ziet dit er weer ongelooflijk lekker uit! Van het weekend maar eens een eitje klaar maken uit de oven..

  • Nicole

    7 juni 2016 at 07:34 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit zeg! Als snap ik de verhouding van de ingrediënten niet. Ik neem aan twee eieren, twee stukjes mozzaerella en drie tomaatjes per bakje?

  • Petra de Groot

    7 juni 2016 at 07:18 Beantwoorden

    Ik neem aan dat je 2 eieren per portie nodig hebt? Dus in totaal 6 eieren?\r\nOf heb je de ingredienten pp opgeschreven?\r\nZiet er lekker uit!

  • Bianca Schrijft

    7 juni 2016 at 07:01 Beantwoorden

    “kijkt jammerlijk naar haar maaltijdshake’ 🙁 Heb nu honger!!! Wat ziet dit er goed uit en kan me er een goed geurend gerechtje bij voorstellen. Heb hem maar even gesaved.

Plaats een reactie