pasta met gorgonzolasaus

Pasta met Gorgonzolasaus

Vandaag heb ik weer een lekkere maar vooral makkelijke maaltijd voor jullie. Ik heb pasta met gorgonzolasaus gemaakt. En ja dat is een blauw, stinkkaasje. Ik heb zelf een beetje een haat liefde verhouding met blauwe kaas, soms heb ik er heel veel zin in en soms krijg ik het echt niet weg. Gorgonzola is een vrij milde blauwe kaas, die ik wel kan handelen, heftige schimmelkazen zijn ook aan mij niet besteed.

Maar een klein beetje in de pasta is echt heel lekker. En het voordeel is, deze pasta is heel snel klaar en dat is fijn op een doordeweekse dag. Ik heb trouwens speltpasta gebruikt, dat is gemaakt van speltbloem. Ik kocht het in de biowinkel. Zo af en toe kom ik daar en neem ik een voorraadje mee.

pasta met gorgonzolasaus

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr speltpasta
1 ui
2 tenen knoflook
200 gr champignons
150 ml kookroom
50 gr blauwe kaas
Handje walnoten
Handje peterselie
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Speltpasta is over het algemeen heel snel gaar.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg ze bij de uien en bak ze mee.

Breng de room aan de kook en voeg de gorgonzola toe. Laat de blauwe kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en zout.

Meng de gorgonzolsaus door de pasta en voeg de gebakken champignons toe.

Garneer de pasta met gorgonzolasaus met fijn gehakte peterselie en wat walnoten.

pasta met gorgonzolasaus

Review: The Green Kitchen
Quinoa salade met pompoen en feta
Bewaar
19 Comments
  • Marleen

    22 november 2016 at 16:22 Beantwoorden

    Vandaag dit recept klaar gemaakt, erg lekker!\r\nEn het stond met een half uurtje op tafel, thnx voor het delen van dit recept.\r\n\r\nGroetjes,\r\n\r\nMarleen

  • sammie

    5 oktober 2016 at 19:19 Beantwoorden

    Dit recept gisteren gemaakt. Vandaag de “leftovers” gegeten.\r\nLoving it!

  • Paul

    24 januari 2016 at 13:18 Beantwoorden

    Wij houden niet van pasta, maar ik gaat de saus gebruiken over krokant gebakken schnitzels, kan niet anders dan lekker zijn.

  • aranka huguenin

    8 oktober 2015 at 15:48 Beantwoorden

    Heerlijk recept ik doe er altijd rijpe mango blokjes door groot succes hier bij mijn kids!

  • Marjolein

    13 augustus 2015 at 19:07 Beantwoorden

    Zelfs mijn kinderen van 7 en 8 vonden het lekker. En dat terwijl de 7-jarige nauwelijks kaas eet ?

  • Susanne

    28 augustus 2014 at 18:05 Beantwoorden

    Hmmmm blauwe kaas! Alle kaas eigenlijk…! En pasta, twee van de beste zonden bij elkaar: dat gaat smullen worden 🙂

  • Beer

    5 juli 2014 at 17:00 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit. De variant met broccoli is mijn ‘specialiteit’. Maar dan zonder de walnoten. Eigenlijk dus iets heel anders… :-)\r\nOverigens is dit met Danish Blue ook erg lekker.

  • Kaatje

    25 februari 2014 at 12:01 Beantwoorden

    Welke kaas kan ik vervange voor blauwe kaas. Ivm mijn darmen mag ik die kaas niet

  • Marije - BakingBeautyNL

    19 februari 2014 at 13:57 Beantwoorden

    Oh dat ziet er heerlijk uit! Dit vind ik zeker het proberen eens waard (spannend want ik heb geen idee of ik die blauwader kaas lekker vind ;-))

  • Dita

    19 februari 2014 at 13:54 Beantwoorden

    Het ziet er heerlijk uit maar helaas lust ik geen gorgonzola, ik lust bijna alles maar dat vind ik echt niet lekker. Mijn vriend is er overigens dol op dus wie weet maak ik dit eens voor hem 🙂

  • Stella

    19 februari 2014 at 12:01 Beantwoorden

    Jaa dit is echt ontzettend lekker, ik eet het (gelukkig) niet meer zo vaak maar voor studenten is het ook ideaal 🙂

  • Leonie

    19 februari 2014 at 10:53 Beantwoorden

    Ik had laatst ook een erg lekkere kant-en-klaar (foei, Leonie) van de Appie met gorgonzola in tomatensaus. Als je het zo ‘hapklaar’ eet is het niet zo mijn ding, maar in een sausje? Hmm. Deze is bijna te simpel om waar te zijn, haha.

  • MySimplySpecial

    19 februari 2014 at 08:56 Beantwoorden

    Ik ben niet zo’n fan van gorgonzola, maar het ziet er toch wel erg lekker uit!

  • Marthe

    19 februari 2014 at 08:18 Beantwoorden

    Als fan van blauwe kaas klinkt dit heerlijk! Wel heb ik een vraagje: als ik wat meer groenten zou willen toevoegen, wat zou hier dan goed bij passen?

    • Kate

      19 februari 2014 at 08:43 Beantwoorden

      Ik gooi er vaak nog een handje doperwtjes door voor de kleur.

    • Pauline

      19 februari 2014 at 16:10 Beantwoorden

      Broccoli is erg lekker of het laatst een flinke hand rucola.

Plaats een reactie