Pasta gorgonzola

Pasta gorgonzola

Hou je ook zo van blauwe kaas? Dan is deze pasta gorgonzola een mega aanrader! Een vegetarisch pasta recept gemaakt met een blauwe kaassaus van gorgonzola. Geloof ons je likt je vingers erbij af! Gorgonzola is een stuk milder en romiger dan andere blauwe kazen en daardoor een blauwe kaas die vrijwel iedereen wel lekker vindt.

Pasta met gorgonzolasaus

Deze pasta met de gorgonzolasaus is makkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. Fijn voor als je weinig tijd hebt, maar wel zin hebt in een lekkere maaltijd. We maakten de pasta gorgonzola met champignons en voor een lekkere crunch met geroosterde walnoten. Wil je er nog meer groenten bij? Serveer er dan nog een salade bij.

pasta gorgonzola

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr pappardelle (vers)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 tentje knoflook
  • 200 ml kookroom
  • 200 gr gorgonzola
  • 50 gr walnoten
  • 5 takjes peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de (verse) pappardelle gaar zoals op de verpakking vermeld staat.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  3. Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg ze bij de ui en bak ze mee.

  4. Breng de room aan de kook en voeg de gorgonzola toe. Laat de blauwe kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. Rooster in de tussentijd de walnoten in een droge koekenpan en laat ze vervolgens afkoelen.

  6. Meng de gorgonzolasaus door de pasta en voeg de gebakken champignons toe.

  7. Hak de walnoten grof en serveer vervolgens de pasta gorgonzola met de walnoten en wat fijngehakte peterselie.

Pasta gorgonzola

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (62 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in