Pasta gorgonzola

Pasta gorgonzola

Hou je ook zo van blauwe kaas? Dan is deze pasta gorgonzola een mega aanrader! Een vegetarisch pasta recept gemaakt met een blauwe kaassaus van gorgonzola. Geloof ons je likt je vingers erbij af! Gorgonzola is een stuk milder en romiger dan andere blauwe kazen en daardoor een blauwe kaas die vrijwel iedereen wel lekker vindt.

Pasta met gorgonzolasaus

Deze pasta met de gorgonzolasaus is makkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. Fijn voor als je weinig tijd hebt, maar wel zin hebt in een lekkere maaltijd. We maakten de pasta gorgonzola met champignons en voor een lekkere crunch met geroosterde walnoten. Wil je er nog meer groenten bij? Serveer er dan nog een salade bij.

Pasta gorgonzola

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr pappardelle (vers)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 tentje knoflook
  • 200 ml kookroom
  • 200 gr gorgonzola
  • 50 gr walnoten
  • 5 takjes peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de (verse) pappardelle gaar zoals op de verpakking vermeld staat.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  3. Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg ze bij de ui en bak ze mee.

  4. Breng de room aan de kook en voeg de gorgonzola toe. Laat de blauwe kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. Rooster in de tussentijd de walnoten in een droge koekenpan en laat ze vervolgens afkoelen.

  6. Meng de gorgonzolasaus door de pasta en voeg de gebakken champignons toe.

  7. Hak de walnoten grof en serveer vervolgens de pasta gorgonzola met de walnoten en wat fijngehakte peterselie.

Pasta gorgonzola

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Champignons Italiaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (82 stemmen)

19 februari 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in