Pasta met Gorgonzolasaus

Pasta met Gorgonzolasaus

Vandaag heb ik weer een lekkere maar vooral makkelijke maaltijd voor jullie. Ik heb pasta met gorgonzolasaus gemaakt. En ja dat is een blauw, stinkkaasje. Ik heb zelf een beetje een haat liefde verhouding met blauwe kaas, soms heb ik er heel veel zin in en soms krijg ik het echt niet weg. Gorgonzola is een vrij milde blauwe kaas, die ik wel kan handelen, heftige schimmelkazen zijn ook aan mij niet besteed.

Maar een klein beetje in de pasta is echt heel lekker. En het voordeel is, deze pasta is heel snel klaar en dat is fijn op een doordeweekse dag. Ik heb trouwens speltpasta gebruikt, dat is gemaakt van speltbloem. Ik kocht het in de biowinkel. Zo af en toe kom ik daar en neem ik een voorraadje mee.

pasta met gorgonzolasaus

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr speltpasta
1 ui
2 tenen knoflook
200 gr champignons
150 ml kookroom
50 gr blauwe kaas
Handje walnoten
Handje peterselie
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Speltpasta is over het algemeen heel snel gaar.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg ze bij de uien en bak ze mee.

Breng de room aan de kook en voeg de gorgonzola toe. Laat de blauwe kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en zout.

Meng de gorgonzolsaus door de pasta en voeg de gebakken champignons toe.

Garneer de pasta met gorgonzolasaus met fijn gehakte peterselie en wat walnoten.

pasta met gorgonzolasaus

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Pasta recepten Italiaanse recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (51 stemmen)

19 februari 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in