
Vegetarische goulash
Vegetarische goulash is zo’n gerecht waar je lekker mee op de bank kruipt op een gure dag. Het heeft alles wat je zoekt in comfort food: diepe smaken, een stevige bite en een rijke, kruidige saus. En het mooie is, je mist het vlees helemaal niet!
Vegetarische goulash – comfort food met een twist
De gerookte paprika, karwijzaad en laurier zijn echt belangrijk in deze goulash – die geven het de authentieke smaak. De groenten maken het lekker vullend. Dit is zo’n maaltijd die de volgende dag misschien nog wel lekkerder smaakt, dus ideaal om een beetje extra van te maken…



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr krieltjes
- 3 paprika's (rood, groen, geel)
- 3 bospenen
- 250 gr champignons
- 4 takjes peterselie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 200 ml zure room
- 400 gr tomatenblokjes
- 3 el kappertjes
- 350 ml groentebouillon
- 1 tl karwijzaad
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 0,5 tl chilivlokken
- 2 blaadjes laurier
- 3 tl maizena
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en tenen knoflook en hak fijn. Schil de bospenen en snijd in halve plakjes. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Borstel de champignons schoon en halveer of snijd grote champignons in kwarten. Boen de krieltjes schoon en halveer ze.
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui, knoflook en wortel ca 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gerookte paprikapoeder, de paprikapoeder, karwijzaad en chilivlokken toe en bak 1 minuut mee.
Schep de stukjes paprika, champignons en krieltjes door de ui en wortel en bak nog 7-10 minuten op laag vuur al omscheppend mee.
Schenk de tomatenblokjes en bouillon in de pan. Maak een papje van de maizena en een beetje water in een kommetje, en kluts dit even goed los. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door. Steek de laurierblaadjes tussen de groenten. Laat 20 minuten zachtjes op laag vuur, zonder deksel op de pan, stoven tot de groenten gaar zijn en de goulash dikker is geworden.
Hak ondertussen de peterselie en kappertjes fijn en meng met de zure room. Haal de laurierblaadjes uit de pan, en breng de goulash verder op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en lepel de peterselieroom er bovenop.
Variatietips
- Liever romiger? Voeg op het einde een scheutje kokosmelk of een lepel crème fraîche toe.
- Extra pit? Hak een rode peper fijn en bak deze mee met de ui en knoflook.
- Meer vulling? Voeg kikkererwten of zwarte bonen toe voor een extra stevige bite.
- Liever iets frisser? Serveer met een schep yoghurt en wat citroenrasp.
Bewaartip
Deze vegetarische goulash is ideaal om vooruit te koken. Bewaar ‘m afgedekt in de koelkast en warm rustig op in een pan. Voeg eventueel een klein scheutje bouillon of water toe als de saus te dik is geworden. Invriezen kan ook, tot drie maanden!


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in