Gehaktballetjes in satésaus

Gehaktballetjes in satésaus

Deze gehaktballetjes in satésaus zijn toch een partij lekker. Gehaktballetjes doen het altijd goed op borrels en partijen, want bijna iedereen lust het. Een gouden combi zijn gehaktballetjes met satésaus. Je kan de satésaus zelf maken, maar een kant-en-klare versie gebruiken kan natuurlijk ook.

Gehaktballetjes in satésaus

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je, je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 300 gr rundergehakt
  • Portie satésaus
  • 1 klein uitje
  • 1 knoflookteen
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 el ketjap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snipper het uitje en de knoflookteen fijn.

  2. Breng het gehakt op smaak met het fijngehakte uitje, de knoflook, de ketjap en breng het op smaak met peper en zout.

  3. Voeg het eitje toe en meng het paneermeel erdoorheen. Als het gehakt nog te nat is, voeg je nog wat extra paneermeel toe.

  4. Bak een klein stukje gehakt in een koekenpan en proef of het voldoende op smaak is. Voeg anders nog wat extra zout en peper toe.

  5. Vorm gehaktballetjes ter grootte van een bitterbal.

  6. Bak de gehaktballetjes rondom aan in wat olijfolie. Na ongeveer 15 minuten zijn de gehaktballetjes gaar.

  7. Giet de satésaus over de ballen en serveer de gehaktballetjes in satésaus direct.

Gehaktballetjes in satésaus

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Hollandse recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Oud en nieuw Verjaardag Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (9 stemmen)

18 mei 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in