
Clotted cream
Clotted cream eten ze in Engeland veelal bij de scones. Het liefst samen met een lekkere dot (zelfgemaakte) jam er nog eens op. Clotted cream is een ingedikte roomsoort bestaande uit 55% vet. Je kunt het in een potje kopen, maar is niet altijd even goed verkrijgbaar. Je kunt clotted cream daarom het makkelijkst zelf maken.
Clotted cream recept
Dit recept voor clotted cream maken we van gelijke delen slagroom en mascarpone. Een clotted cream recept kunnen we het eigenlijk geen eens noemen, want clotted cream maken is echt zo gepiept. Enjoy, want de combinatie van scones met de clotted cream en een lekkere jam is echt goddelijk!
PS je kunt clotted cream ook goed serveren bij een appelcrumble als alternatief voor ijs of slagroom.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor een pot clotted cream
- 125 gr mascarpone
- 125 ml slagroom
Lekker met
- Scones
- Jam of lemon curd
Zo maak je het
Klop de slagroom stijf en klop de mascarpone los.
Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom door de mascarpone en dan is je clotted cream klaar. Spatel vooral niet te hard, want anders wordt de clotted cream te dun.
- Serveer de clotted cream bij scones met een lekkere jam erbij.
Bewaar de clotted cream in een afgesloten bakje in de koelkast. In de koelkast blijft de clotted cream nog een paar dagen houdbaar.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan