Clotted cream

Clotted cream

Clotted cream eten ze in Engeland veelal bij de scones. Het liefst samen met een lekkere dot (zelfgemaakte) jam er nog eens op. Clotted cream is een ingedikte roomsoort bestaande uit 55% vet. Je kunt het in een potje kopen, maar is niet altijd even goed verkrijgbaar. Je kunt clotted cream daarom het makkelijkst zelf maken.

Clotted cream recept

Dit recept voor clotted cream maken we van gelijke delen slagroom en mascarpone. Een clotted cream recept kunnen we het eigenlijk geen eens noemen, want clotted cream maken is echt zo gepiept. Enjoy, want de combinatie van scones met de clotted cream en een lekkere jam is echt goddelijk!

PS je kunt clotted cream ook goed serveren bij een appelcrumble als alternatief voor ijs of slagroom.

Clotted cream
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor een pot clotted cream

  • 125 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom

Lekker met

  • Scones
  • Jam of lemon curd

Zo maak je het

  1. Klop de slagroom stijf en klop de mascarpone los.

  2. Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom door de mascarpone en dan is je clotted cream klaar. Spatel vooral niet te hard, want anders wordt de clotted cream te dun.

  3. Serveer de clotted cream bij scones met een lekkere jam erbij.
  4. Bewaar de clotted cream in een afgesloten bakje in de koelkast. In de koelkast blijft de clotted cream nog een paar dagen houdbaar.

Clotted cream

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (66 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten High tea Glutenvrije recepten Pasen Lente recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in