
Gehaktballetjes in satésaus
Deze gehaktballetjes in satésaus zijn toch een partij lekker. Gehaktballetjes doen het altijd goed op borrels en partijen, want bijna iedereen lust het. Een gouden combi zijn gehaktballetjes met satésaus. Je kan de satésaus zelf maken, maar een kant-en-klare versie gebruiken kan natuurlijk ook.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 12 stuks
- 300 gr rundergehakt
- Portie satésaus
- 1 klein uitje
- 1 knoflookteen
- 1 ei
- Handje paneermeel
- 1 el ketjap
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snipper het uitje en de knoflookteen fijn.
Breng het gehakt op smaak met het fijngehakte uitje, de knoflook, de ketjap en breng het op smaak met peper en zout.
Voeg het eitje toe en meng het paneermeel erdoorheen. Als het gehakt nog te nat is, voeg je nog wat extra paneermeel toe.
Bak een klein stukje gehakt in een koekenpan en proef of het voldoende op smaak is. Voeg anders nog wat extra zout en peper toe.
Vorm gehaktballetjes ter grootte van een bitterbal.
Bak de gehaktballetjes rondom aan in wat olijfolie. Na ongeveer 15 minuten zijn de gehaktballetjes gaar.
Giet de satésaus over de ballen en serveer de gehaktballetjes in satésaus direct.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan