Gehaktballetjes in satesaus

Gehaktballetjes in satésaus

Deze gehaktballetjes in satésaus zijn toch een partij lekker. Gehaktballetjes doen het altijd goed op borrels en partijen, want bijna iedereen lust het. Een gouden combi zijn gehaktballetjes met satésaus. Je kan de satésaus zelf maken, maar een kant-en-klare versie gebruiken kan natuurlijk ook.

Gehaktballetjes in satesaus
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 300 gr rundergehakt
  • Portie satésaus
  • 1 klein uitje
  • 1 knoflookteen
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 el ketjap
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snipper het uitje en de knoflookteen fijn.

  2. Breng het gehakt op smaak met het fijngehakte uitje, de knoflook, de ketjap en breng het op smaak met peper en zout.

  3. Voeg het eitje toe en meng het paneermeel erdoorheen. Als het gehakt nog te nat is, voeg je nog wat extra paneermeel toe.

  4. Bak een klein stukje gehakt in een koekenpan en proef of het voldoende op smaak is. Voeg anders nog wat extra zout en peper toe.

  5. Vorm gehaktballetjes ter grootte van een bitterbal.

  6. Bak de gehaktballetjes rondom aan in wat olijfolie. Na ongeveer 15 minuten zijn de gehaktballetjes gaar.

  7. Giet de satésaus over de ballen en serveer de gehaktballetjes in satésaus direct.

Gehaktballetjes in satesaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.