Gehaktballetjes in satésaus
Deze gehaktballetjes in satésaus zijn toch een partij lekker. Gehaktballetjes doen het altijd goed op borrels en partijen, want bijna iedereen lust het. Een gouden combi zijn gehaktballetjes met satésaus. Je kan de satésaus zelf maken, maar een kant-en-klare versie gebruiken kan natuurlijk ook.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 stuks
- 300 gr rundergehakt
- Portie satésaus
- 1 klein uitje
- 1 knoflookteen
- 1 ei
- Handje paneermeel
- 1 el ketjap
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snipper het uitje en de knoflookteen fijn.
Breng het gehakt op smaak met het fijngehakte uitje, de knoflook, de ketjap en breng het op smaak met peper en zout.
Voeg het eitje toe en meng het paneermeel erdoorheen. Als het gehakt nog te nat is, voeg je nog wat extra paneermeel toe.
Bak een klein stukje gehakt in een koekenpan en proef of het voldoende op smaak is. Voeg anders nog wat extra zout en peper toe.
Vorm gehaktballetjes ter grootte van een bitterbal.
Bak de gehaktballetjes rondom aan in wat olijfolie. Na ongeveer 15 minuten zijn de gehaktballetjes gaar.
Giet de satésaus over de ballen en serveer de gehaktballetjes in satésaus direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in