Eton Mess met Rood fruit

Eton Mess met Rood fruit

It’s a mess! Dat kun je wel zeggen van dit rommelige toetje. Eigenlijk is Eton Mess gewoon een mengeling van 3 dingen die heel erg lekker zijn. Fruit, knapperige meringues en slagroom, sounds good he? En dat is het ook! En het leuke is, het staat binnen 5 minuten op tafel en dat is fijn bij acute zin in zoet.

Nu heb ik de meringues zelf gebakken en dat is niet moeilijk, maar kost wel even wat tijd. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, koop je de schuimpjes in de supermarkt. Ik heb de meringues nu gemaakt met een suikerstroop, dan krijg je hele brosse schuimpjes. Die zijn het lekkerste in dit toetje. Als je meringues volgens de koude methode maakt, zijn ze nog een beetje chewy van binnen. Dat is wel makkelijker, maar minder lekker in dit recept. Dus je kan het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

eton mess

Ingrediënten voor 4 personen
Meringues voor 24 – 30 st.
4 eiwitten (120 gr)
150 gr suiker
50 gr water

Eton Mess
12 schuimpjes
200 ml slagroom
1 el of meer suiker
250 gr rood diepvriesfruit

Zo maak je de meringues
Verwarm de oven voor op 100 graden.

Begin met het maken van de suikerstroop. Zet een steelpannetje op een laag vuur met daarin de suiker en het water. Zet een (suiker)thermometer in het pannetje en wacht tot deze 120 graden aangeeft, dan is de suikerstroop klaar. De stroop is nog blank van kleur en vloeibaar.

Klop in de tussentijd de eiwitten halfstijf in een schone en vetvrije kom. Dit gaat het makkelijkste met een standmixer.

Giet voorzichtig de suikerstroop bij de eiwitten terwijl de mixer draait. Pas op want de stroop is erg heet. Klop net zolang tot de buitenkant van de kom koud aanvoelt en de eiwitten stijf zijn.

Giet het mengsel in een spuitzak met een kartelmondje.

meringues maken

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er toefjes merengue op van ongeveer 3 cm.

Bak de meringues in 2 uur af op 100 graden. Laat ze afkoelen in de oven.

meringues maken

Dit hele proces kan je overslaan als je kant en klare schuimpjes hebt.

Zo maak je de Eton Mess
Verwarm het diepvriesfruit in een pannetje en voeg evt. een lepel suiker toe. Je kunt uiteraard ook vers fruit gebruiken. Laat het vervolgens afkoelen.

eton mess

Klop de slagroom stijf. Ik vind ongezoete slagroom het lekkerste in dit recept, maar je kunt er eventueel 1 of 2 el suiker aan toevoegen. Houdt er rekening mee dat de meringues ook al zoet zijn.

eton mess

Neem 4 grote glazen. Begin met een lepel slagroom, verdeel daarover een lepel fruit en verkruimel daarover een merengue. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.

Je kunt het zo laten, maar om er echt een eton mess van te maken, roer je het nog even doorelkaar.

Serveer het toetje meteen, want anders worden de meringues zacht.

De overige meringues kun je heel lang bewaren in een luchtdichte koektrommel.

eton mess

 

Tags

Franse recepten Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in