Menu
pavlova-met-passievrucht-710x380.jpg

Pavlova met passievrucht

Aan pavlova heb ik eigenlijk helemaal niet zulke goede herinneringen. Ik weet nog dat ik dit als kind wel eens probeerde te maken maar dat het bijna altijd zwart verbrand uit de oven kwam. Waarschijnlijk lag het destijds aan onze oven, want als ik het tegenwoordig maak, gaat het bijna altijd goed. Omdat de pavlova van zichzelf erg zoet is, heb ik een combinatie gemaakt met het frisse van de hangop en de passievrucht. Zelf vind ik het een ultieme combi! Het staat ook nog eens heel gezellig op tafel.

Ingrediënten voor 10 personen
80 gr eiwit (is ongeveer 3 eiwitten)
140 gr witte basterdsuiker
0,5 ltr hangop (recept)
125 ml slagroom
3 passievruchten
1 el maïzena
1 el citroensap

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Ik maak de kom vetvrij door deze in te smeren met een keukenpapiertje met citroensap. Voeg tijdens het mixen, beetje bij beetje de suiker toe. Voeg vervolgens de maïzena en het citroensap toe en blijf mixen, totdat er stevige pieken ontstaan. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit er uit loopt.

Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel in een ronde cirkel van ongeveer 2 á 3 cm dik. Bak de pavlova in 60 minuten gaar en laat deze vervolgens in de oven afkoelen. Doe de ovendeur op een kier.

Klop de slagroom lobbig en spatel dit beetje bij beetje door de hangop, totdat er een egale massa ontstaat. Verdeel het mengsel over de pavlova en schep de passievruchten leeg bovenop de yoghurt.

pavlova met passievrucht

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan