Pavlova passievrucht

Pavlova passievrucht

Is deze pavlova passievrucht geen plaatje om te zien? Het wordt ook wel een pavlovataart genoemd gemaakt van meringue. De pavlova is gegarneerd met passievrucht, kokos en witte chocolade. Een dessert pavlova die heel gezellig op tafel staat! Zelf vinden wij deze pavlova met passievrucht de ultieme combinatie. Zoet, romig en tropisch!

Pavlova passievrucht
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 6 eiwitten
  • 500 ml slagroom
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 el maïzena
  • 1 el citroensap

Ingrediënten voor de garnering

  • 4 passievruchten
  • 50 gr rode bessen
  • 6 stuks Ferrero chocolade Rafaello
  • 30 gr witte chocolade
  • 2 el kokosflakes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht).

  2. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Wij maken de kom vetvrij door deze in te smeren met een keukenpapiertje met wat citroensap. Voeg tijdens het mixen, beetje bij beetje de kristalsuiker toe. Voeg vervolgens de maïzena en het citroensap toe en blijf mixen, totdat er stevige pieken ontstaan. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt.

  3. Spatel vervolgens voorzichtig de poedersuiker door de meringue.

  4. Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel in een ronde cirkel. Bak de pavlova in ongeveer twee uur gaar en laat deze vervolgens in de oven afkoelen. Doe de ovendeur op een kier.

  5. Klop de slagroom lobbig en verdeel deze over de pavlova. Schep de passievruchten leeg bovenop de pavlova en garneer de pavlova met de rest van de garnering. Je kunt hierbij helemaal los gaan. Serveer de pavlova passievruchten meteen.

Pavlova passievrucht

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.