Pavlova passievrucht

Pavlova passievrucht

Is deze pavlova passievrucht geen plaatje om te zien? Het wordt ook wel een pavlovataart genoemd gemaakt van meringue. De pavlova is gegarneerd met passievrucht, kokos en witte chocolade. Een dessert pavlova die heel gezellig op tafel staat! Zelf vinden wij deze pavlova met passievrucht de ultieme combinatie. Zoet, romig en tropisch!

Pavlova passievrucht
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 6 eiwitten
  • 500 ml slagroom
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 el maïzena
  • 1 el citroensap

Ingrediënten voor de garnering

  • 4 passievruchten
  • 50 gr rode bessen
  • 6 stuks Ferrero chocolade Rafaello
  • 30 gr witte chocolade
  • 2 el kokosflakes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht).

  2. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Wij maken de kom vetvrij door deze in te smeren met een keukenpapiertje met wat citroensap. Voeg tijdens het mixen, beetje bij beetje de kristalsuiker toe. Voeg vervolgens de maïzena en het citroensap toe en blijf mixen, totdat er stevige pieken ontstaan. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt.

  3. Spatel vervolgens voorzichtig de poedersuiker door de meringue.

  4. Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel in een ronde cirkel. Bak de pavlova in ongeveer twee uur gaar en laat deze vervolgens in de oven afkoelen. Doe de ovendeur op een kier.

  5. Klop de slagroom lobbig en verdeel deze over de pavlova. Schep de passievruchten leeg bovenop de pavlova en garneer de pavlova met de rest van de garnering. Je kunt hierbij helemaal los gaan. Serveer de pavlova passievruchten meteen.

Pavlova passievrucht

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

High tea Franse recepten Glutenvrije recepten Kerst Pasen Verjaardag Oven Lente recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in