Bruschetta met champignons
Kaasliefhebbers opgelet! Vandaag maken we een goddelijke bruschetta met champignons, paddenstoelen en Tête de Moine AOP-kaas. Het ultieme herfstbroodje!
Geroosterd notenbrood vormt de basis voor de romige ricotta. Hier bovenop ligt een mix van gebakken paddestoelen en champignons, die in boter en olijfolie goudbruin zijn gebakken. De smaak van de champignons wordt versterkt door de knapperige salieblaadjes, die in dezelfde pan zijn gebakken. Maar de echte ster van deze bruschetta is de Tête de Moine AOP. De fijne geraspte kaas smelt bijna op je tong en de rijke, nootachtige smaak combineert superlekker met de aardse smaak van de paddenstoelen en de frisheid van de citroen-ricotta.
Tip: dit recept maakt 4 bruschetta's, wil je er meer per persoon serveren? Verdubbel dan gerust het recept.
Wat is Tête de Moine AOP-kaas?
Als je nog niet bekend bent met Tête de Moine AOP-kaas, dan staat je een bijzondere culinaire ervaring te wachten. Deze Zwitserse halfharde kaas, die ook wel ‘Monnikshoofd’ betekent, wordt meestal geserveerd in de vorm van kleine, delicate roosjes. Het geheim hierachter? Tête de Moine AOP wordt niet in plakjes gesneden, maar traditioneel met speciale kaasschaven, ook bekend als ‘girolles’, dun geschaafd. Dit creëert flinterdunne kaasplakjes. Voor deze bruschetta’s met champignons raspen we de kaas op een gewone rasp, maar dat doet niets af aan de smaak.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 plakken notenbrood
- 200 gr champignons
- 150 gr gemengde paddenstoelen
- 2 takjes salie
- 1 citroen
- 70 gr Tête de Moine AOP kaas (+ extra voor garnering)
- 250 gr ricotta
- 90 ml slagroom
- 30 gr roomboter
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd het notenbrood in 4 mooie dikke plakken. Toast ze in een droge koekenpan of in een broodrooster tot het brood goudbruin kleurt.
Rasp de Tête de Moine AOP-kaas. Roer de ricotta los met de slagroom, schep de geraspte kaas en citroenrasp er door. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verhit een klontje boter en wat olijfolie in een koekenpan, wacht tot de boter is uitgebruist. Haal de salieblaadjes van de takjes en bak ze rondom bruin, dit gaat heel snel. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Maak de paddenstoelen en champignons schoon, snijd grote paddenstoelen en champignons in stukken of plakjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de paddenstoelen en champignons bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de notentoast met de ricotta, verdeel de paddestoelen er over. Versier met de gebakken salieblaadjes. Rasp er nog wat extra Tête de Moine AOP over.
Dit bericht is in samenwerking met Emmi, lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in