Beef teriyaki met groenten
Eén van onze favoriete wereldgerechten uit het Oosten, is beef teriyaki. Klinkt ingewikkeld, maar geen paniek: het is eigenlijk heel simpel. Denk aan malse biefstuk in een teriyakisaus van sojasaus, bruine suiker, knoflook, gember en sesamolie. Laat die smaken lekker mengen, en terwijl de biefstuk marineert maak je groenten klaar: knapperige peultjes, radijsjes, komkommer en paksoi. Als de biefstuk klaar is om te schitteren, bak je hem in de hete grillpan. Ondertussen kook je de groenten tot knapperig en beetgaar. Giet de extra teriyaki-saus over het vlees, strooi wat sesamzaadjes over het geheel en voilà! In slechts 30 minuten bereidingstijd (plus wat marinade-tijd) heb je een fantastisch gerecht op tafel staan.
Meer smaak, minder zout
Om deze Beef Teriyaki wat gezonder – maar even smaakvol – te maken, voeg je de KIKKOMAN sojasaus met minder zout toe. Herkenbaar aan zijn opvallende felgroene dop, biedt deze sojasaus dezelfde rijke smaak als de klassieke variant, maar met minder zout. Zo geniet je van de verfijnde umami-smaak, terwijl je bewust met je zoutinname omgaat.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 biefstukken (ca 100 gram per biefstuk)
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 4 Shanghai paksoi (of 1 grote paksoi )
- 200 gr peultjes
- 0,5 komkommer
- 4 radijsjes
- 3-4 takjes koriander
- 5 tl bruine suiker
- 2 tl maizena
- 100 ml KIKKOMAN sojasaus (groene dop)
- 2 tl sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de teriyakisaus. Hak daarvoor de knoflook en gember fijn. Schenk de sojasaus met 50 milliliter water, in een steelpannetje. Voeg suiker, knoflook en gember toe en verwarm op laag vuur. Laat al roerende de suiker oplossen.
Roer in een kommetje maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg toe aan de saus. Roer goed en kook 5 minuten op niet al te hoog vuur. Laat de saus 2 tot 3 minuten afkoelen en voeg de sesamolie toe.
Besmeer de biefstukken royaal met de helft van de teriyakisaus (de andere helft gebruik je bij het opdienen), laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
Grill de biefstukken in een hete grillpan aan weerszijden goudbruin (ongeveer 2 minuten per kant, afhankelijk van de dikte). Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord. Dek dit af met aluminiumfolie. Laat de biefstukken 5 tot 10 minuten rusten.
Snijd de paksoi in parten. Kook ondertussen de peultjes (5-6 minuten) in gezouten water beetgaar, voeg de laatste 2-3 minuten de paksoi toe. Snijd radijs en komkommer in plakjes.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en serveer met de resterende teriyakisaus. Serveer de groenten bij het vlees. En bestrooi met sesamzaadjes en korianderblaadjes.
Tip: is je saus een beetje te dik geworden om over het vlees te schenken? Roer het dan los met een beetje water tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in