Lavendelsiroop

De vorige maand heb je al kunnen lezen dat er onder foodbloggers een heuse foodblogswap gaande is. Bij de foodblogswap ruil je van blog, het is de bedoeling dat je kookt van iemand anders haar blog en een andere blogger kookt dan van jouw blog. De recepten worden allemaal in dezelfde week online gezet, erg leuk!

Vorige maand maakte Marleen van Eten uit de Volkstuin al mijn Pastinaak taartjes en deze maand mocht ik van haar blog koken. Marleen is een moestuinier in hart en nieren. Ze eet voornamelijk uit eigen tuin en maakt prachtige foto’s van haar recepten. Ik kon moeilijk kiezen, ik ben wel 3 keer gewisseld van recept, eerst wilde ik de coleslaw maken, alleen toen was ik de wortel vergeten, daarna de erwten spread, maar ik had geen stokbrood in huis om crostini’s te maken. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op lavendelsiroop.

Lavendelsiroop is lekker in de thee, maak er een limonade van, lekker zomerdrankje, of giet een beetje door je meringue mengsel voor lavendel schuimpjes. Het is een makkelijk recept, maar met een groots resultaat. Tijdens het maken, geurt je hele huis naar lavendel. En dat alleen is al fijn!

lavendelsiroop

Ingrediënten voor 200 ml
1 kopje suiker
2 kopjes water
1 el lavendel

Zo maak je het
Doe de suiker en het water in een steelpan en voeg de lavendel toe.

Breng het mengsel kort aan de kook, totdat alle suiker opgelost is.

Haal het pannetje dan van het vuur, anders krijg je karamel. Been there done that!

Laat de lavendelsiroop nog een uurtje trekken.

Haal de siroop door een zeef en giet het in een schoon flesje.

En nu lekker van genieten.


lavendelsiroop

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in