Sushi springrolls met zalm
Als echte foodies worden wij dolenthousiast van dit overheerlijke recept voor sushi springrolls met zalm. Het zijn eigenlijk klassieke maki sushi, die we vervolgens in rijstpapiervellen rollen. Zo blijven ze extra stevig en kun je ze handig meenemen als lunch to-go. Het vouwen van de sushi springrolls is een leuke en creatieve bezigheid die je kunt delen met vrienden of familie – of de kleintjes in huis!
Sushi met een twist
De combinatie van zalmfilet en frisse groenten zoals wortel, komkommer en paprika zorgt voor een superlekkere textuur en smaak. Serveer deze sushi springrolls met KIKKOMAN sojasaus en bestrooi met sesamzaadjes en bosuitjes voor extra knapperig- en frisheid.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 springrolls
- 150 gr zalmfilet (zonder huid)
- 300 gr sushirijst
- 3 bospeentjes
- 0,5 komkommer
- 2 bosuitjes
- 2-3 paprika's (rood, geel )
- 8 rijstpapiervellen
- 4 norivellen
- 90 ml rijstwijnazijn
- 1 el KIKKOMAN sojasaus (rode dop)
- 1 el ketjap
- 1 el sesamzaadjes (geroosterd, zwart of beiden)
- zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de sushirijst zoals beschreven op de verpakking. Schep de rijstwijnazijn en wat zout door de rijst en laat afkoelen in de koelkast. Dat duurt zeker 30 minuten, zo mogelijk nog wat langer.
Snijd ondertussen de zalm in reepjes (0,5 cm). Meng in een diep bord 1 eetlepel KIKKOMAN sojasaus en 1 eetlepel ketjap door elkaar en laat de zalm er 5 tot 10 minuten in marineren. Snijd de wortel, komkommer, paprika’s in lange reepjes (0,5 cm).
Verdeel sushirijst gelijkmatig over een norivel, leg in het midden een paar reepjes zalm, reepjes komkommer, wortel en paprika en rol het norivel strak op, zodat er een rol ontstaat. Maak zo 4 sushirollen. Snijd elke rol door midden, zodat je 8 korte sushirollen hebt.
Leg een rijstpapiervel 10 tellen in een bord gevuld met water, maak een (houten) plank vochtig. Leg het rijstpapiervel op de plank. Leg de sushirol er op, vouw de zijkanten van het rijstpapiervel naar binnen en rol daarna op. Ga zo verder met de rest van de rijstpapiervellen en de sushirollen, en maak in totaal 8 sushi springrolls.
Serveer wat sojasaus in een bakje als dip erbij en bestrooi met wat sesamzaadjes en fijngehakte bosui.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in