Miso ramen met gehaktballetjes

Miso ramen met gehaktballetjes

Miso ramen met gehaktballetjes: een heerlijke Aziatische soep, echt comfort food. Boordevol heerlijke ingrediënten als noedels, paksoi, sugar snaps en lente-ui. Bereid de gehaktballetjes met een vleugje misopasta voor een unieke hartige smaak. Voeg een perfect gekookt ei toe en garneer met knapperige sesamzaadjes voor een extra crunch. Tip: voor een vegetarische variant kun je eenvoudig de gehaktballetjes in deze miso ramen vervangen door tofu of tempeh.

Miso ramen met gehaktballetjes
Miso ramen met gehaktballetjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr rundergehakt
  • 180 gr ramen-noedels
  • 1 paksoi
  • 300 gr sugar snaps
  • 6 lente-uitjes
  • 2 el misopasta
  • 4 eieren
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 2 el sesamzaadjes
  • Zonnebloemolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de helft van de lente-ui samen met de misopasta door het gehakt en vorm balletjes ter grootte van 1,5 cm.

  2. Snijd de paksoi in grove stukken.

  3. Kook de eieren voor 7 minuten in kokend water gaar. Haal ze na die tijd uit de pan, spoel ze koud af en pel ze. Halveer de eieren daarna.

  4. Doe de bouillon in een pan. Voeg de sugar snaps en de rest van de gesneden lente-ui toe en laat het 6 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg daarna de noedels en paksoi toe, kook mee totdat de noedels gaar zijn. Ga uit van zo’n 4 minuten.

  5. Bak ondertussen de balletjes in een koekenpan met wat zonnebloemolie rondom bruin en gaar.

  6. Verdeel de bouillon, noedels en groenten over de kommen. Leg in elke kom een paar miso gehaktballetjes en een ei. Garneer de miso ramen soep met de sesamzaadjes.

Miso ramen met gehaktballetjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.