Crispy chili olie maken

Crispy chili olie

Crispy chili olie: je ziet het steeds vaker in allerlei recepten voorbij komen. Deze veelzijdige olie is een geweldige aanvulling op je kookrepertoire. Drizzle het over pizza’s, pasta’s en salades voor een extra pittige twist. Voeg het toe aan roerbakgerechten (zoals deze Thaise zalm met groente) of gebruik het als dipsaus voor dumplings. Ook gebruiken wij het graag in onze spicy noodles, en het is bovendien een mega-lekkere smaakmaker op gebakken eitjes en deze Aziatische gehaktballetjes met sojasaus en noedels.

Ben jij dol op de Aziatische keuken? Dan is dit makkelijke recept voor crispy chili olie echt iets voor jou!⁠

Het geheim van zelfgemaakte crispy chili olie

Het geheim zit ‘m in gedroogde chilivlokken, knoflook en sjalot die je overgiet met hete olie, waardoor de smaken intenser worden en de pepers een onweerstaanbare crunch krijgen.

Voor deze crispy chili olie gebruik je een olie met een neutrale smaak, zoals zonnebloemolie. Canola-, pinda-, soja- of druivenpitolie kan ook. Gebruik géén olijfolie!

Chili olie bewaren

Het liefst gebruik je deze crispy chili olie direct in je gerechten. Liever langer bewaren? Giet de afgekoelde olie in een luchtdichte bakje of potje en zet in de koelkast. Daar blijft het lange tijd goed, maar check voor gebruik altijd even de geur en smaak.

Crispy chili olie

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 el chilivlokken
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 sjalot
  • zonnebloemolie⁠
  • Zeezout
  • Grof gemalen zwarte peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Hak de knoflook en snij de sjalot fijn. Doe dit in een hittebestendig kommetje samen met de chilivlokken, het zeezout en de grof gemalen zwarte peper.

  2. Verwarm de olie tot 180 graden (een kookthermometer is hier handig voor!).

  3. Giet de hete olie voorzichtig over de ingrediënten in het kommetje.⁠ Bewaar de crispy chilie olie in een schone en droge pot.

Crispy chili olie maken
Crispy chili olie

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in