Espresso brownies met mokka glazuur
Als je van chocolade houdt, dan vind je waarschijnlijk niets lekkerders dan een goede brownie. Maar wat als je die een extra kick kon geven? Dat is precies wat deze espresso brownies met mokka-glazuur doen. Deze zoete traktatie combineert de smaak van pure chocolade met de intense smaak van espresso, waardoor elke hap echt een feestje is. De toevoeging van mokka-glazuur voegt nog meer complexiteit en diepte toe. En het beste van alles? Dat ze belachelijk makkelijk te maken zijn!
Kruidig, intens en vol van smaak
Het geheim achter de intense smaak van deze espresso brownies? Je raadt het vast: dat is steengoede koffie! Daarvoor pakken we de L’OR Onyx koffiebonen (of koffiecapsules) erbij. Da’s een koffie met het donkerste karakter: geroosterd en krachtig gemaakt van Arabica en Robusta-koffiebonen. De smaak van chocolade en kruidige, bittere cacao geven een nasmaak die aangenaam lang aanhoudt. Wij zijn er dol op – en deze brownies ook, zo fluisterden ze ons toe…
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8-10 brownies
- 3 eieren
- 175 + 75 gr roomboter
- 150 gr roomkaas
- 130 gr bloem
- 325 gr suiker
- 150 gr poedersuiker
- 200 gr pure chocolade
- 50 + 30 ml espresso (L'OR Onyx koffiebonen)
Materiaal
- brownievorm, ingevet en bekleed met bakpapier
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht). Vet een brownievorm in en bekleed de bodem en randen met bakpapier. Zet de espresso.
Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met 175 gram boter in een vuurvaste kom, op een pan met een klein laagje water (au bain marie). Laat met de stoom van het kokende water de chocolade en boter volledig smelten. Haal de kom van het vuur en roer suiker en 50 milliliter espresso door het chocolademengsel. Laat 2-3 minuten afkoelen.
Gebruik een mixer om de eieren en bloem door het chocolademengsel te mixen. Mix eerst de eieren los, voeg bloem toe en daarna het chocolademengsel. Mix 2-3 minuten tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over een ingevette brownievorm en bak 30-35 minuten in de oven.
De brownies zijn goed wanneer de bovenkant droog aanvoelt en ze een beetje zijn gaan barsten. Tijdens het afkoelen stijven ze verder op.
Maak tijdens het afkoelen het glazuur. Snijd de rest van de boter (75 gram) in blokjes. Mix de boter samen met de poedersuiker en 30 milliliter espresso met een mixer tot een gladde crème. Mix de roomkaas erdoor. Laat de brownies geheel afkoelen en bestrijk met het mokka glazuur.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in