![Ramen noodles recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/05/Ramen-noodles-recept-uit-de-slowcooker-3.jpg)
Ramen noodles uit de slowcooker
Comfort food to the max, dit ramen noodles recept. Dit gerecht barst van de smaak en is een feestje voor liefhebbers van de Aziatische keuken. Met malse sukadelappen, ramen noedels en een rijke bouillon, beloven we je een culinaire reis naar het Verre Oosten. En het allerbeste? Je maakt dit hele gerecht in de slowcooker!
Aziatische smaakmakers
In dit ramen noodles recept uit de slowcooker gebruiken we een aantal Aziatische smaakmakers, die dit gerecht z’n karakteristieke smaak geven. Vijfkruiden-poeder en steranijs bijvoorbeeld, maar ook sojasaus. We gebruiken hierin graag KIKKOMAN sojasaus met minder zout: nu verkrijgbaar in een 500 ml fles (te herkennen aan z’n felgroene dop) bij de Albert Heijn.
![Ramen noodles recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/05/Ramen-noodles-recept-uit-de-slowcooker-2.jpg)
![Ramen noodles recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/05/Ramen-noodles-recept-uit-de-slowcooker-1.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 450 gr sukadelappen
- 300 gr ramen
- 1 rode ui
- 3 bospenen
- 4 bosuien
- 200 gr sugarsnaps
- 750 ml runderbouillon
- 8 el KIKKOMAN sojasaus less salt
- 2 tl vijfkruiden-poeder
- 3 steranijs
- 1 el sesamzaadjes
- peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de rode ui en hak fijn. Maak de wortels schoon en snijd in plakjes. Snijd de sukadelappen in stukken. Bestrooi ze rondom met peper en zout. Bak ze daarna rondom aan (in de slowcooker of in een koekenpan). Haal het vlees uit de pan en leg in de slowcooker. Voeg de rode ui en stukjes wortel toe aan de pan en bak 2-3 minuten mee.
Roer in een kommetje de bouillon, sojasaus, vijfkruiden poeder door elkaar en schenk de saus over het vlees. Leg de steranijs er bij en zet de slowcooker op de slow-stand, voor 8 tot 10 uur.
Voeg de laatste 4 minuten de sugarsnaps en noedels toe. Schep over in kommen. Hak de bosui in ringetjes en strooi over de ramen. Ziezo, jij hebt dit ramen noodles recept gemasterd!
![Ramen noodles recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/05/Ramen-noodles-recept-uit-de-slowcooker-3.jpg)
![Ramen noodles recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/05/Ramen-noodles-recept-uit-de-slowcooker.jpg)
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.