Ramen noodles recept uit de slowcooker

Ramen noodles recept uit de slowcooker

Comfort food to the max, dit ramen noodles recept. Dit gerecht barst van de smaak en is een feestje voor liefhebbers van de Aziatische keuken. Met malse sukadelappen, ramen noedels en een rijke bouillon, beloven we je een culinaire reis naar het Verre Oosten. En het allerbeste? Je maakt dit hele gerecht in de slowcooker!

Aziatische smaakmakers

In dit ramen noodles recept uit de slowcooker gebruiken we een aantal Aziatische smaakmakers, die dit gerecht z’n karakteristieke smaak geven. Vijfkruiden-poeder en steranijs bijvoorbeeld, maar ook sojasaus. We gebruiken hierin graag KIKKOMAN sojasaus met minder zout: nu verkrijgbaar in een 500 ml fles (te herkennen aan z’n felgroene dop) bij de Albert Heijn.

Ramen noodles recept uit de slowcooker
Ramen noodles recept uit de slowcooker

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 gr sukadelappen
  • 300 gr ramen
  • 1 rode ui
  • 3 bospenen
  • 4 bosuien
  • 200 gr sugarsnaps
  • 750 ml runderbouillon
  • 8 el KIKKOMAN sojasaus less salt
  • 2 tl vijfkruiden-poeder
  • 3 steranijs
  • 1 el sesamzaadjes
  • peper en zout

Materiaal

  • Slowcooker

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de rode ui en hak fijn. Maak de wortels schoon en snijd in plakjes. Snijd de sukadelappen in stukken. Bestrooi ze rondom met peper en zout. Bak ze daarna rondom aan (in de slowcooker of in een koekenpan). Haal het vlees uit de pan en leg in de slowcooker. Voeg de rode ui en stukjes wortel toe aan de pan en bak 2-3 minuten mee. 

  2. Roer in een kommetje de bouillon, sojasaus, vijfkruiden poeder door elkaar en schenk de saus over het vlees. Leg de steranijs er bij en zet de slowcooker op de slow-stand, voor 8 tot 10 uur. 

  3. Voeg de laatste 4 minuten de sugarsnaps en noedels toe. Schep over in kommen. Hak de bosui in ringetjes en strooi over de ramen. Ziezo, jij hebt dit ramen noodles recept gemasterd!

Ramen noodles recept uit de slowcooker
Ramen noodles recept uit de slowcooker

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (16 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Noedels Rundvlees Wortel Aziatische recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slowcooker Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in